Şimdi Ara

ZOTAC GTX 460 1 GB 256 BİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI 890GXM-G65, Amd 890GX, Soket AM3, DDR3-2133, HD4290, Anakart
    HI-LEVEL, 4 GB Dual Kit (2x2GB) DDR3-1333MHz
    AMD Phenom II X4 955, 3200MHz, Black, Soket AM3, İşlemci
    SUNBEAM Core-Contact Freezer (SB-CR-CCTF), LGA775 , AM2, İşlemci Soğutucu
    ZOTAC GeForce GTX460, 1 GB, GDDR5, HDMI, PCIex
    XILENCE XP700 Gaming 80+, 700W,Güç Kaynağı (SPS-XP700.(135)R3)

SİSTEM BİLEŞENLERİM BUNLAR EKRAN KARTIMIN SICAKLIĞI YÜKSÜZ ÇALIŞIRKEN 42-45 ARASINDA ASASSİN CREED FULL AYARLARDA 88- 90 DERECEYE KADAR ÇIKIYOR BU SICAKLIKLAR NORMAL DEĞİL SANIRIM DANANIMHABERİN YAPTIĞI TESTLERDE MAX 81 DERECE GÖRÜLMÜŞ ACABA SIKINTI NERDE OLABİLİR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi good_less -- 23 Eylül 2010; 10:16:21 >

• evet sıcaklıklar normal değil.aynı kartı SLI kullanıyorum üstteki kartın ısıları seninkiyle aynı ama kartlar neredeyse yapışık duruyor.Ki buna rağmen yük altında 82yi geçmiyor üstteki kart.90 derece tek kart için çok fazla.tek kartken ben 72nin üstünü görmedim.
    PSU gayet yeterli.kasa nedir? Kasa içi soğutma yeterlimi ve hava akışı nasıl? Kartın fanı düzgün çalışıyormu? Düzgünse beklemede kaç rpm yada %kaçla çalışıyor? afterburner görüntüsü koyarsaniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 23 Eylül 2010; 10:26:22 >
  • zotacın bu modellerinde ısınma problemi olduğunu daha önce forumda okumuştum onun haricinde soğutman yetersiz olabilir harici fan veya daha ileri soğutma şekilleriyle optimum ısıya çekmeyi deneyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeßroN

zotacın bu modellerinde ısınma problemi olduğunu daha önce forumda okumuştum onun haricinde soğutman yetersiz olabilir harici fan veya daha ileri soğutma şekilleriyle optimum ısıya çekmeyi deneyebilirsin

aslında problem denilemez.normalde bu kart oyunlarda max yükte 70-72 furmark gibi stres testlerinde 80dereceyi geçmiyor.piyasadaki özel soğutucu çözümlü diğer 460lara göre yüksek olması normal zotacin bu karttaki soğutması çok iyi değil.gürültü çok verim az.ama arkadaşın kartındaki değerler zotac olmasıyla alakalı değil.sadece a.creed gibi bir oyunda 90 dereceleri görüyorsa bir yerde kesin bir yanlışlık var.kart sorunludur belki.kendi soğutma tertibini gözden geçirirse olasılıklar azalır.dediğim gibi aynı kartı hem tek hem sli kullanıp bu ısıları görmedim.

• kasa içi hava akımı iyi olması lazım dh zaten testlerde uzay sistem kullanıyor
  • KASA İÇİ BİRAZ SIKIŞIK İŞLEMCİ SOĞUTUCUSUNUN YANINA EKRAN KARTINI SOĞUTMASI İÇİN 12 MM FAN MONTE ETTİM AMA SİSTEM YÜKE BİNİNCE SICAKLIKLAR AŞIRI ARTIYOR KASA İÇİNCE 1 TEMİZ HAVA FANI 12MM 1 EKSOZ FANI 12 MM BULUNUYOR.
  • SICAKLIK SIKINTISI İŞLEMCİM İÇİNDE VARDI BİOSU GUNCELLEDİM 4000 MHZ O.C LU YÜK ALTINDA SICAKLIK 50 DERECEYİ GEÇMİYOR AMA EKRAN KARTININ BU SORUNUNU ÇÖZEMEDİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasa içi görüntü ve msi afterburner görüntüsü koyabilirmisin? sistemi komple kasa dışına alıp öyle çalıştırmayı denedinmi? kasa modeli nedir?
  • KASA EVERESTİN ALELADE DANDİK BİR MODELİ .KASA GÖRÜNTÜSÜNÜ VE SICAKLIK DEĞERERİNİ HAZIRLAYIP KOYACAĞIM
    ACABA KARTTAKİ 2 ADET 6 PİN GİRİŞLERİNDEN BİRİNİ ÇIKARSAM SIKINTI ÇÖZÜLÜRMÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi good_less -- 23 Eylül 2010; 10:41:33 >
  • sıkıntı çözülmez hiç çalışmayabilir yada kart yüke bindiğinde reset atabilir.
  • GÜNEY VE KUZEY KÖPRÜLERİDE 44-45 DERECE ARASINDA SEYREDİYOR ACABA PSU MU YETERSİZ KALIYOR.
  • o psu bozuk olmadığı sürece o sisteme yeterli.sorun kasa içi soğutma kaynaklı gibi duruyor..resim koyunca daha netleşir.işlemcinin ısınması tamamen işlemciyle,soğutmasıyla ve yaptığın hızaştırmayla alakalı.
  • psu yeterli. sorun hava sirkülasyonundan kaynaklanıyor bence. kasanın bir resmini koyarsanız daha iyi yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

o psu bozuk olmadığı sürece o sisteme yeterli.sorun kasa içi soğutma kaynaklı gibi duruyor..resim koyunca daha netleşir.işlemcinin ısınması tamamen işlemciyle,soğutmasıyla ve yaptığın hızaştırmayla alakalı.

Suan işlemcim yük altında 50 derece o.c değeri 4000 mhz sıcaklık değeri normal değilmi işlemci için
  • quote:

Orijinalden alıntı: good_less

quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

o psu bozuk olmadığı sürece o sisteme yeterli.sorun kasa içi soğutma kaynaklı gibi duruyor..resim koyunca daha netleşir.işlemcinin ısınması tamamen işlemciyle,soğutmasıyla ve yaptığın hızaştırmayla alakalı.

Suan işlemcim yük altında 50 derece o.c değeri 4000 mhz sıcaklık değeri normal değilmi işlemci için

Normal,gayet iyi bir değer.Zaten sorununun işlemci sıcaklığıyla bir alakası yok.Yani ekran kartının aşırı ısınıyor olmasına işlemci ısısıyla ölçü getiremezsin.Ekran kartı aşırı ısınıyorsa olası sebepler belli zaten.Onlarıda saydık.PSU yetersiz olabilir dedik seninki yeterli.Kasa içi soğutma ve hava sirkülasyonu önemli dedik.Kartta üretim hatası olabilir.Bunun haricinde diğer bileşenlerden birinde sorun varsa bunları kontrol etmeden ortaya çıkmayacaktır.

• sorunun kaynağı işlemci değil ki ekran kartı ona bi açıklık getirelim.ekran kartının kendi soğutmasının yetersiz kalması ve kasa içi hava dolaşımının rahat olmadığı bi yerde de kart fazlasıyla ısınıyor ha bunların hepsine kanıt istiyorsan tüm bileşenleri kasa dışında birde dene eğer o zaman da durum aynı olursa kartın üretiminde hatayı aramak gerekir
  • zotaclar hayvani ısınır ve donanimhaber deki zıkkım sistemle karşılaştırma 20 tane soğutucu yok özel kasa vs vs
  • KASAMIN İÇİNDEN GÖRÜNTÜ

BUNLARDA BOŞTA VE ASASSİN CREED ÇALIŞIRKEN SICAKLIK DEĞERLERİ

• zotaclar zaten sıcak çalışır diye biliyorum. bir başka zotac gtx460'a göre fazla ısınıyorsa elbette ki endişe etmek gerek ancak diğer markaların gtx460'larına göre biraz fazla ısınması normaldir. diğer zotac gtx460'lara fazla ısınmasında ise sisteminizin durumunu göz önüne alın. DH video incelemeleri uzay montajında yapılıyor bizzat kullanan son kullanıcı deneyimlerinden faydalanmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 23 Eylül 2010; 21:17:42 >
  • Bu kartı kullanan varsa sıcaklık değerlerini paylaşabilirmi acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.