Şimdi Ara

Zotac gtx 770 4gb SLI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

öncelikle 770 ler çok ısınıyor maalesef SLI için elverişsiz ... yan fan iyi dönüyor değl mi ? kartların arasına hava üflemen şart birde yan kapağı vs. açıp dene sistemi

yine tek kart çalıştırıp sıcaklıkları test et genele göre karşılaştır

Al işte, şöyle bilmeden etmeden kafa göz yorum yapıyorsunuz ya, tüylerim diken diken oluyor...

Ben Asus GTX770 kullanıyorum tek olarak. Corsair 400R kasada 1080p monitör ile gördüğüm en yüksek sıcaklık 58 derece oldu. Zotac, GTX 770 ler arasında en çok ısınanlardır. Ancak 95 dereceler falan çok çok fazlaymış ya. Bunun yanında kartlar sorunlu olsa boşta 45-55 derece gibi çalışırdı. Boştaki değerleriniz iyi, fakat yükte aşırı ısınma yapmış ya, ilginç :/

Hocam rica etsem kartları tekli olarak deneme imakınınz var mı? En doğru sonuca öyle ulaşabiliriz sanırım. Mesela kartları tek tek takarak tekli monitörle 1080p çözünürlükte şöyle 1 er saat falan Crysis 3 veya BF4 gibi zorlayıcı oyunlar oynayıp değerleri paylaşır mısınız? Stress Test önermiyorum çünkü sonuçta gündelik olarak yaptığımız en zorlayıcı şey yüksek grafikli oyunlar oynamak. Kimse Stress testindeki gibi yüklenmiyor zaten alete normalde. Oyunlardan sonra sıcaklıkları paylaşın tekrar bakalım (:

anlamıyolar işte bunların bini 1 bozuk para.
    azı olan konuşuyor.
    mesaj satısına bakanda hi,rmet eder.
    ama o işler o kadar kolay değil.
    salla kepçeyi veryansın olayı.

böylelerini salla gitsin 20 ye yakın bu bölümde blokladığım user var.

kendine yapılan en sabit yakıştırmaları bana yapmışsın aferin ,keşke herkesi bloklasanda kimseye küfür etmek zorunda kalmasan

• quote:

Orijinalden alıntı: wormquake

arkadaşı arayıp sordum. boşta 36 derece. yükte 84 derece(bf4) 100-120 fps ile oynuyormuş. oda sıcaklığı 27 derece. tek kart sıcaklığı 78 derece falanmış. hiç ısı sorunuyla karşılaşmamış. bilemiyorum kardeşim sadece bu oyuna özgü mü bu kadar ısınıyor ?

Hocam size zahmet birde msi afterburber da veya hangi programı kullanıyorsa, power limit ve temp limit neymiş acaba arkadaşınızda? Birde battlefield 4 te resolution scale kaçmış grafik ayarlarında acaba.

Battlefield 4 ün yüksek değerlere çıkarmasında super sampling açmam etken olabilir, high + %160 resolution scale ile oynuyorum ve bu %160 res scale karta normalden de fazla yük binmesine sebep oluyor

ayrıca battlefield 4 Cpu'ya da çok yükleniyor ve 70-74 arası tepe sıcaklık görmeme sebep olabiliyor. Bu ısıda kasa içindeki sıcaklığın bir nebze artmasına (kart cpu soğutucusunun altında olsa bile) sebep oluyor sanırsam.

Oda sıcaklığım 29 du 92 dereceyi gördüğünde. Yaz aylarında nasıl bir sıcaklık ile karşılaşırım diye camı ve kapıyı kapayıp hamam ortamına çevirdim bir nevi :)

• quote:

gtx 770 ler ıcınde en cok ısınan möarka model kart zotacdır.
    bu arada opda ısınız kac derece ? olcme ımkanınız oldumu dijital termometre ıle.
    benım oda sıcaklığım 24 derece.
    en cokj kasan oyunda dahı tek kart 66 derece. bu kıs aylarında.
    sli olarakta 78 derece ustekı kart. altakı kartta gene 76 derece.
    kasanız ve fan soğutmalarınız güzel.
    kasa yerınızı degıstırmenızı onerırım.
    degıstırdıkten sonrada degerlerınızı merakla beklemekteyim.

Ben incelemiştim almadan önce birçok sitede vs aralarında 1-2 derece fark vardı gigabyte ile. O sırada da 4gb gtx 770 yoktu gigabyte ın, zotac ı almak zorunda kaldım. Verdiğiniz linkte zotac ın idle sıcaklığıda sorunlu açıkçası, Benim oda 27 iken kartlar 34 derece idle da, bu siteler genellike 22-23 derece oda sıcaklığında test yaparlar. Belki kötü bir zotac denk geldi. Şunu belirteyim kartlardan birisinin içini açtığımda 1 kilo macun sürüldüğünü fark ettim :) Yıllardır bildiğim tek şey çok macun vidalı sistemlerde sorun yaratmaz sıkıştırınca , yani az macun sürmekten iyidir, sıkıştırınca zaten aradaki kılcal boşlukları her halükarda dolduruyor ama o kadar macun sürmüşlerki , etrafa taşmış ve nerdeyse GPU nun dış kısmında yeşil alan kalmamıştı :) belki böyle bir ürün denk gelmiştir. Ama gene de 1-2 derece iyi sonuç aldım yeni macun ile, dünyalar kadar fark yaratmadı yani. Belkide az macun sürülmüş bir kart denk geldi, bilemiyorum.

Eğer 120 fps civarı ve %150+ resolution scale ile battlefield 4 oynamadınız ise kartlar pek ısınmıyor gerçekten. Batman origins oynarken zaten hiç zorlanmıyor, 55 derecelerde.

Metro last light yükleyeceğim yarın birde öyle deneyeceğim. Sanırsam Battlefield 4 kartları stres programı gibi zorluyor. Crysis 3 ün setup ı harici HDD de duruyorsa onu da denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 1 Mart 2014; 0:39:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheath

quote:

gtx 770 ler ıcınde en cok ısınan möarka model kart zotacdır.
    bu arada opda ısınız kac derece ? olcme ımkanınız oldumu dijital termometre ıle.
    benım oda sıcaklığım 24 derece.
    en cokj kasan oyunda dahı tek kart 66 derece. bu kıs aylarında.
    sli olarakta 78 derece ustekı kart. altakı kartta gene 76 derece.
    kasanız ve fan soğutmalarınız güzel.
    kasa yerınızı degıstırmenızı onerırım.
    degıstırdıkten sonrada degerlerınızı merakla beklemekteyim.

Ben incelemiştim almadan önce birçok sitede vs aralarında 1-2 derece fark vardı gigabyte ile. O sırada da 4gb gtx 770 yoktu gigabyte ın, zotac ı almak zorunda kaldım. Verdiğiniz linkte zotac ın idle sıcaklığıda sorunlu açıkçası, Benim oda 27 iken kartlar 34 derece idle da, bu siteler genellike 22-23 derece oda sıcaklığında test yaparlar. Belki kötü bir zotac denk geldi. Şunu belirteyim kartlardan birisinin içini açtığımda 1 kilo macun sürüldüğünü fark ettim :) Yıllardır bildiğim tek şey çok macun vidalı sistemlerde sorun yaratmaz sıkıştırınca , yani az macun sürmekten iyidir, sıkıştırınca zaten aradaki kılcal boşlukları her halükarda dolduruyor ama o kadar macun sürmüşlerki , etrafa taşmış ve nerdeyse GPU nun dış kısmında yeşil alan kalmamıştı :) belki böyle bir ürün denk gelmiştir. Ama gene de 1-2 derece iyi sonuç aldım yeni macun ile, dünyalar kadar fark yaratmadı yani. Belkide az macun sürülmüş bir kart denk geldi, bilemiyorum.

Eğer 120 fps civarı ve %150+ resolution scale ile battlefield 4 oynamadınız ise kartlar pek ısınmıyor gerçekten. Batman origins oynarken zaten hiç zorlanmıyor, 55 derecelerde.

Metro last light yükleyeceğim yarın birde öyle deneyeceğim. Sanırsam Battlefield 4 kartları stres programı gibi zorluyor. Crysis 3 ün setup ı harici HDD de duruyorsa onu da denerim.

macun olyın pek kafayı takmayın derım ne az ne cok kararında.
    forumda nasılsurulecegıne daır son aylarda kı konuları ınceleyınız.
    oda sıcaklığınız 27 derece gayet ıyı ımıs. sanırım fanıle tshort ıle oturuyorsunuz.
    benım ortam sıcaklığım max 23 derece.
    buda etkendir tabıkı. ama yukarda değindiğim üzere kasa konumunuzuı bence değiştiriniz.

ayrıca 1-2 derece sıcaklık fkalarıs sıze gore var dıcem.
    yukarıda verdım lıngı.
    en cok ısınan zotac markasıdır.
    helekı sl sıstemde ustekı kart 10-12 belde dahada falzla ısınabılır.
    ayrıca buradaki etken ful tower kasadır.
    mıllet boşuna full tower kasa satın almıyıor.
    mede gene kullanıcılar daha fazla verıp asus yada gıgabayte bosunma almıyıor.

sısın ıcın cozum ılk etapta kasa degıstırmek.

oıdamı cozum olmadı kartları satıp dedıgım markaların kartlarını almak.

dıyelım bunlarıda yapmadınız.

ozan costom su soğutma. yada ozel hibrit su soğutmaları kartlarınıza uygulayacaksınız.

başka çözüm yolunuz yok.

bende ıeterdım zotac fdıyatına kart almayı fakat durumlar malum ortada.

artık bu yazdıklarımın üstünede bence mesaj atılmaz.

denılmesi gereken değinilmesi ghereken her şeyi açkladım.

• Evet tshirt ile oturuyorum. Aslında 29 derece oda sıcaklığı idi 92 dereceyi gördüğümde ama normalde 25 26 derecedir oda.

tam ikisinin arasına Psu nun üzerinde çift taraflı bant ile duracak şekilde corsair 2350rpm fan koydum, 2 kart arasındaki fark 7-8 i geçmedi en kötü anında. Genellike maximum 2-4 derece arasında değişiyor 80-85 derece arasında dolanırken üst kart. Yani 2 kart arasında da iyi bir hava akışı sağladım.

100 kere cpu ve gpu çıkartıp macun sürdüğüm için tek söylecebileceğim macunu az sürmemenin, macunda cimrilik yapmamanın önemidir :) Eğer vidalı sistem kullanıyorsanız çok sürsenizde fark etmez. Sıkıştırdıktan sonra macun heatsink in kenarlarında kalıyor zaten ve güzel bir şekilde Cpu nun yüzeyi ile heatsink in yüzeyindeki ufak boşlukları dolduruyor.

Açıkcası bende full tower a katılamayacağım, yazdıklarınız üzerine söylemek isterim ki su soğutma fark ettirir bence benim için. Neden diye soracak olursanız açıklıyayım.

Battlefield 4 te resolution scale den bahsetmiştim. 120 ye indirince 80 i geçmedi. Gene söylüyorum battlefield 4 ü oynamadan karşılaştırma yapmak yanlış. Diğer oyunlara benzemiyor.

Sli sistemde Idle sıcaklığımın 34 derece olması sizede garip gelmiyor mu o testte 43 derecelerden bahsederken? Malesef zotac ın test edildiği pek site yok, amp versiyonu var ama o da overclock lu. Ve unutmayın bu testlerde custom fan hızı değilde kartın biosta nasılsa öyle kullanıyorlar. Adam akıllı %100 fan speed ile de testleri koysalar keşke. Satın alacaklar açısından çok daha doğru bir yöntem bana göre. Neyse zotac çok ısınıyor olsun. Ama ne hikmetse ben 80 i geçemedim battlefield 4te res scale i %160 yapmadan. Demek ki super samplingde problem.

Kasa değiştirmeyeceğim zaten yeni aldım 300 lira verip, fan aldım üstüne. Kasamdan memnunum. Kasa değiştireceğime, o kadar para vereceğime ve en önemlisi çok çok çok az bir fark yaşayacağıma, custom su soğutmaya geçerim, çünkü ne yaparsanız yapın hava soğutma bir yere kadar. Bence bu çok daha mantıklı.

Ama kendi açımdam şu anda en mantıklısı hiçbiri ile uğraşmayıp yaz geldiğinde temp limiti 88 e çekip yazı öyle geçirmek. Zaten battlefield 4 haricinde 80 i geçmedi daha hiçbir oyun.

Yani uzun lafın kısası battlefield 4 super sampling ile kartları stress testine sokar gibi zorluyor anlaşılan. Ya su soğutmaya geçicem yada temp limiti kısıcam biraz yaz gelince. Tek oyun içinde su soğutma mantıklı gelmiyor açıkçası. Assassins creed 4, batman origins vs 55-60 dereceler i geçmiyor bile. Battlefield de ayarları kıstıktan sonra Zotac performansından ve ses düzeyinden memnunum (%85+ hariç, baya sesli oluyor). Asus DCU II kullanmış biri olarak normal sıcaklıklarda ki sessizliğini bir yana koyarsak, %100 fan speed performansı beni etkilemedi, Gigabyte için ise, artık eskimiş 3 fan dizaynını değiştirmeli diyor tüm dünya bir tek ben değil. Elimde olsa alacağım tek kart lightning dir her zaman ama türkiye fiyatları malum :) Alacağım son kartta zotac olacaktır büyük ihtimal ama diğerlerini bulamayınca yapacak birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 1 Mart 2014; 2:49:07 >

• Cheath kullanıcısına yanıt
    keşke referans tasarım alsaydın referans soğutmalar sli için daha elverişli 2. kartın sıcaklı diğer kartıda etkiliyor referans soğutmada böle bi problem yok 80-85 dereceler bişi değilde 90 üstü biraz riskli kartlarda da sorun olabilir
  • quote:

Evet tshirt ile oturuyorum. Aslında 29 derece oda sıcaklığı idi 92 dereceyi gördüğümde ama normalde 25 26 derecedir oda.

tam ikisinin arasına Psu nun üzerinde çift taraflı bant ile duracak şekilde corsair 2350rpm fan koydum, 2 kart arasındaki fark 7-8 i geçmedi en kötü anında. Genellike maximum 2-4 derece arasında değişiyor 80-85 derece arasında dolanırken üst kart. Yani 2 kart arasında da iyi bir hava akışı sağladım.

100 kere cpu ve gpu çıkartıp macun sürdüğüm için tek söylecebileceğim macunu az sürmemenin, macunda cimrilik yapmamanın önemidir :) Eğer vidalı sistem kullanıyorsanız çok sürsenizde fark etmez. Sıkıştırdıktan sonra macun heatsink in kenarlarında kalıyor zaten ve güzel bir şekilde Cpu nun yüzeyi ile heatsink in yüzeyindeki ufak boşlukları dolduruyor.

Açıkcası bende full tower a katılamayacağım, yazdıklarınız üzerine söylemek isterim ki su soğutma fark ettirir bence benim için. Neden diye soracak olursanız açıklıyayım.

Battlefield 4 te resolution scale den bahsetmiştim. 120 ye indirince 80 i geçmedi. Gene söylüyorum battlefield 4 ü oynamadan karşılaştırma yapmak yanlış. Diğer oyunlara benzemiyor.

Sli sistemde Idle sıcaklığımın 34 derece olması sizede garip gelmiyor mu o testte 43 derecelerden bahsederken? Malesef zotac ın test edildiği pek site yok, amp versiyonu var ama o da overclock lu. Ve unutmayın bu testlerde custom fan hızı değilde kartın biosta nasılsa öyle kullanıyorlar. Adam akıllı %100 fan speed ile de testleri koysalar keşke. Satın alacaklar açısından çok daha doğru bir yöntem bana göre. Neyse zotac çok ısınıyor olsun. Ama ne hikmetse ben 80 i geçemedim battlefield 4te res scale i %160 yapmadan. Demek ki super samplingde problem.

Kasa değiştirmeyeceğim zaten yeni aldım 300 lira verip, fan aldım üstüne. Kasamdan memnunum. Kasa değiştireceğime, o kadar para vereceğime ve en önemlisi çok çok çok az bir fark yaşayacağıma, custom su soğutmaya geçerim, çünkü ne yaparsanız yapın hava soğutma bir yere kadar. Bence bu çok daha mantıklı.

Ama kendi açımdam şu anda en mantıklısı hiçbiri ile uğraşmayıp yaz geldiğinde temp limiti 88 e çekip yazı öyle geçirmek. Zaten battlefield 4 haricinde 80 i geçmedi daha hiçbir oyun.

Yani uzun lafın kısası battlefield 4 super sampling ile kartları stress testine sokar gibi zorluyor anlaşılan. Ya su soğutmaya geçicem yada temp limiti kısıcam biraz yaz gelince. Tek oyun içinde su soğutma mantıklı gelmiyor açıkçası. Assassins creed 4, batman origins vs 55-60 dereceler i geçmiyor bile. Battlefield de ayarları kıstıktan sonra Zotac performansından ve ses düzeyinden memnunum (%85+ hariç, baya sesli oluyor). Asus DCU II kullanmış biri olarak normal sıcaklıklarda ki sessizliğini bir yana koyarsak, %100 fan speed performansı beni etkilemedi, Gigabyte için ise, artık eskimiş 3 fan dizaynını değiştirmeli diyor tüm dünya bir tek ben değil. Elimde olsa alacağım tek kart lightning dir her zaman ama türkiye fiyatları malum :) Alacağım son kartta zotac olacaktır büyük ihtimal ama diğerlerini bulamayınca yapacak birşey yok.

baya bir hırs yapmışsın,
    zotacın en adi nvdia kartı olduğunu cümle alem bılıyor bun savunması nıye.
    kaldıkı gene gıgabayte bok atmışsın.
    o senın kartından 10 dereceye yakın soğuk calısır bu kart.
    zotac kartı bedavaya verseler almam.

• quote:

quote:

Evet tshirt ile oturuyorum. Aslında 29 derece oda sıcaklığı idi 92 dereceyi gördüğümde ama normalde 25 26 derecedir oda.

baya bir hırs yapmışsın,
    zotacın en adi nvdia kartı olduğunu cümle alem bılıyor bun savunması nıye.
    kaldıkı gene gıgabayte bok atmışsın.
    o senın kartından 10 dereceye yakın soğuk calısır bu kart.
    zotac kartı bedavaya verseler almam.

Bu kadar yazdığım yazıdan eğer bunu anladıysan ve amacım laf sokmaya çalışmak zannediyorsan üzgünüm sorunların var demektir.

Gigabyte alırım zotac yerine dedim ama arada 1-2 derece fark oluyor dedim çünkü sadece tek review bakmamıştım alırken. 3 fan ın ses sorununu yabancı forumlarda eksi olarak bahsettiklerinden söz açtım. Sadece tek sitenin review ını paylaşıp idle a 43 derece diyen bir review ada güvenmiyorum açıkçası. Cnet gibi taraflı review yapıyor da olabilir. bir video ve 1 review hatırlıyordum Palit = Zotac < Gigabyte sonuçları çıkıyordu sıcaklık testlerinde ama giga ile 2 si arasındaki fark 2 dereceydi ikisinde de. Zotac 5 sene önceki zotac değil, 6xx serisiyle getirdiği yeni fan tasarımı ses ve performans açısından başarılı ama kullanmadan bilemezsin tab.Neyse en iyi, en süper kart senin kartın. 10 derece evet 10 derece. Batman originsi, assassins creedi full ayarda 45 derecede oynuyorsundur kesin sen :)

Vay anasını hiç tartışma amacım yoktu ama çok kendini beğenmiş davranıyorsun. Sen devam full tower tavsiyeye. Bana 500 lira verdirip 1 derece fark ettireceksin belki ama senin bu yazdıkların üzerine laf söylememiz gerektiğini söylemekte ayrı bir küstahlık bana göre eğer dürüst olmak gerekirse. Bu başlık altında bir tek sen yazmıyorsun...

Battlefield 4 ü msi afterburner power limit %106 + temp limit 95 te, oyun için ayarlarda 160 res scale + HBAO + high settings ve 64 kişilik no explosion server da bipod glitch yaparak oynarsan kartlarını daha iyi test edersin, ha neden bipod glitch, 15 dakka duman ve patlamalar içinde hiç ölmeden yani kartları öldükten sonraki dinlenme moduna hiç sokmadan test etmeni sağlıyor bipod glitch. Hadi eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 1 Mart 2014; 13:13:40 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.