Şimdi Ara

Zotac GTX260 PSU YARDIM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1 yaşıma daha girdim demişsin ; Her okuduğunu yorumsuz direk alıosan erken yaşlanırsın, zira sitesinde gördüğün Watt değeri kartın üretildiği zamanki maximum donanımlar'la kurulmu 1 system üzerindeyken gereken W değerdir.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    @Kraven
    9800GT VGA yı ancak çöpte bulduğun 1 PSU ile patlatabilirsin nedenide o PSU bozuktur, 1 daha çöpten PSU toplamazsan sorun olmaz, fakat ben senin 9800GT patlatabilicek 1 kapasitede bile olduundan emin deilim, laf olsun die sallıyosun gibi geldi bana. (350W ile 9800GT patlatmış'mış miş müş.)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------

@hables93
    Her önüne gelene 500W ~ 600W tavsie edilir, herkes böyle yapar maxat biliçsiz kişilerden ters 1 tepki almamak, fakat 1 gerçek varki kullanıcaın system için sana önerdiğim değerler'deki PSU'lar yeterlidir, paran çoxa bende sana 500Watt 1 kasa öneriyim fakat bu 500W önerenler acaba sana gelen elektrik faturasında her ay oluşucak farkı ödiyceklermi ?

Link : Kasa

Link : Kasa

En başında söylediğim tekrar belirtiyorum seçim senin ; düzgün 1 markanın 380 ~ 420W arasında PSU ya sahip 1 kasasında kim ne derse desin (systemin sorunsuz çalışır.)

Edit :
    Haa buarada şunuda özellikle belirtmek isterim; buraya bakarak VGA alıcak olan yada PSU alıcak olan olursa GTX 260 ın karşısına denk gelen kart için'de seninki gibi 1 system üzerindeyse 420~480W arası PSU tavsiye ederim.

Sevgiler herkese ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 24 Eylül 2009; 3:52:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: el_nino_09

yukardaki yazıları okudumda mesaj yazma gereksinimi duydum ,350 watt lık kaliteli ir psu ile gtx 260 çalışır!!

heleki cooler master 460watt lık psu ile hayli hayli çalışır.

Mesele watt değeri değil ama 350watt kalitelide olsa sorun yaratır ekran kartı tam yükte verimli çalışmaz hele sistemde birde oc varsa pc reset atar vs. 2 Kanaldan verdiği Amper değerleri önemli GTX 260 36A'e ihtiyaç duyuyor kendi sitesinde yazıyor yani kafamızdan uydurmuyoruz bunları. Toplam sistemin 500watt çekmeyeceğinide biliyoruz ama yüksek Amper değerlerinide yüksek watt'lı psu'lar sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Eylül 2009; 0:14:19 >
  • Dikkat ettiysen overclcok'la ve daha sonra yapılıcak bileşenlerle 380W~420W demişim orda, standart olrk verdiği bileşenler ile 350Watt'la çalışır dedim.
    PC hiç açılmaz die düşünenler bile var.

Mesela Sitenin verdiği amper değerlerinde'ki PSU 650W ~ 800W PSU ile anca elde edilir, HighPower'ın 750W PSU su ile 4 kanaldan 72 amper veririm ibaresi yazmasına rağmen yani (18Ax4=72) 12V/42A Amper güç çeken (Rockford) marka Oto Amplifie mi besliyemediğine bizzat şahid oldum, ses yarıyı biraz geçtiği anda kesiliyor, yanına 1 PSU daha eklenince sorun çözüldü, yani o bahşedilen 12V/72A nerde merak ettim
  • Bende bügun gtx 260 216 sp asus marka ekran kartı aldım elimdeki 8800Gt'yi çıkarıp bugune kadar makinamla ilgili hiç bir problem yaşamadım cooler master rc-690 kasa'nın içinde gelen güzel bir güç kaynagım var 460watt.İşlemcim Q6600 3.00Ghz'de kullanıyorum çok çok az miktarda voltaj vererek.4gb 800mhz ram yanında 2 tane hdd ve 4 tane fan ile beraber.Acaba bu ekran kartını taktığımda bu güç kaynağı ile bi problem yaşarmıyım merak ediyorum en olmadı bi harddiski sökebilirim.Aslında benim çok yakın bir arkadaşım 390watt'lık rc-690 kasay'la 4870 ve Q6600 kullanıyor 1 senedir hiç bir sıkıntı veya performans düşüklügü yaşamadı bugune kadar.
  • VGA ların sitelerinde verilen Watt değeri kartın ihtiyacı olucak max değerdir ve bu değerler maximum bileşenlerin üzerine + tolerans'ta eklenerek belirlenir.
    PSU standartları bellidir ve VGA üreticileri düzgün PSU üreticilerini baz alarak Watt değeri belirler, belirledikleri Watt'ta istenilen amper değeri gerçekçi değildir fakat standart olrk üretilen PSU'ların üzerinde belirtilen ibareler sebebiyle siteyede eklenmiş olabilir, çünki belirlenen Watt'ta sadece istenilen kanal üzerinden total Amper'i verebilen 1 PSU üreticisi yok ama (kağıt/etiket) üzerinde var.

Kısaca şimdi 1'isi gidip arabasından 60A aküyü sökse ve gidip herhangi 1 yüxek amper istiyen VGA kart'a 12V/60A aküyü dayasa o kart infilak eder, yani kartın regüle katı direk uçar çünki orada 32A üzerine dayanabilicek herhangi 1 donanım bulunmuyor olucak.
    Ve aküler bilindiği üzre yangın çıkartabilicek amper gücündedir 40A yazıyosa 40A verir, bilirsiniz arabalar durduk yere elektrik kontaından tutuşurlar, 1 PSU switch mode beslemeyle 50~60A değerlerine ulaşabiliosa yangın tehlikesi olan 1 PC yakınındasınız demektir.

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Bende bügun gtx 260 216 sp asus marka ekran kartı aldım elimdeki 8800Gt'yi çıkarıp bugune kadar makinamla ilgili hiç bir problem yaşamadım cooler master rc-690 kasa'nın içinde gelen güzel bir güç kaynagım var 460watt.İşlemcim Q6600 3.00Ghz'de kullanıyorum çok çok az miktarda voltaj vererek.4gb 800mhz ram yanında 2 tane hdd ve 4 tane fan ile beraber.Acaba bu ekran kartını taktığımda bu güç kaynağı ile bi problem yaşarmıyım merak ediyorum en olmadı bi harddiski sökebilirim.Aslında benim çok yakın bir arkadaşım 390watt'lık rc-690 kasay'la 4870 ve Q6600 kullanıyor 1 senedir hiç bir sıkıntı veya performans düşüklügü yaşamadı bugune kadar.

Hiç 1 sorun Yaşamazsın sıkma canını , fakat Asus un kartları dier markalara göre az'da olsa fazla güç tüketirler, anakartları sırf bu sebeple ısınır ve stability kaybederler ama o konuya hiç girmiyelim gerek yok.

Güle güle kullan hayırlı olsun ...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.