şimdi gördüm. zte bu modele olan hizmetini sonlandıracağına dair 10.02.2022' de açıklama yapmış. 21.10.2022 tarihinden itibaren de sonlandırmıştır muhtemelen. ZXHN H288A V1.2 modelini de alternatif olarak önermiş. bu durumda bu cihaz güvenlik güncelleştirmeleri için cihazı dağıtan şirkete emanet görünüyor. sonuç olarak bu alet, işini yapar. (forged in fire) link: support.zte.com.cn Service Bulletins Detail https://support.zte.com.cn/support/news/NewsDetail.aspx?newsId=1022224< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 28 Mart 2024; 17:28:5 > |
ZTE H267A Modem (71. sayfa)
-
-
Benim hg255s modemim vardı, sorunsuz kullanıyordum. Yaklaşık 10 yıldır superonline kullanıyorum. Son yıllar gece 12 civarında 10dk int kopuyordu(güncelleme sırasında yapıyor sanırım). Müşteri hizmetlerini aradığımızda modem eski değiştirin diyordu. Oradan bişiler yapıyor veya yapmıyor arkadan manuel reset atıyor düzeltiyorduk. İlk abone olduğumda sorunlu bir modem verdiler, Bazı oyun sunucularına girmiyor, torrent indirmiyor filan baya uğraşmıştım o yüzden hiç değiştirmedim uzun bir süre tabi bugüne kadar. :D
Ücretsiz değiştireceğiz filan diye Bugün bize bu modemi getirdiler. Baktım wifi 5g sürekli kopup duruyor. 2.4g yavaş çalışıyor ping yüksek eski modemden berbat ve ev telefonu var o çalışmıyor şeklindeydi. Modem ayarlarını değiştirdim kopma sorununu filan düzeldi veya azalttım bir kaç saat içinde olmadı. Önceden 5dk sürmeden kopan int düzeldi hiç değilse. Faydam dokunur diye değiştirdiğim ayarları atıyorum. buradan biraz araştırdım çözen görmedim o yüzden kendi yaptıklarımı yazayım.
Kullanıcı adı ile şifre değiştirdim. 2.4ghz kapadım(sonradan açtım sadece kanal sabitlenince düzeldi galiba. kanal 13 ile 112 diye ayarladım) 5GHz ayarını kanal 112 yaptım. modem güncellemesi V1.0.1_TRT29 son sürüm galiba zaten manuel güncelleme yeri yok bende kapatmışlar.
Edit: 2.4ghz wifi kapatmıştım önceden tekrar açtım açılmadı reset attım yine düzelmedi. Fabrika ayalarına dön yaptım anca düzeldi belki tüm sorun buydu bir kere fabrika ayarları yapın modeme. :) İşin ilginç tarafı kullanıcı adı ve şifre varsayılan modem ayarlarına döndü. Telefonlar değiştirdiğim şifre ile oto bağlandı tekrar. Eski modeme göre şifre değişince bağlanmaması lazımdı neyse buna benzer yollarla çözüldü. Ev telefonu çalmıyordu ses ayalarının oradaki tikleri hepsini açtım çalıştı sıkıntım kalmadı.
Edit: Biraz deneyimledim önceki modeme(hg255s) göre farkları şunlar.
+Çekme mesafesi arttı eskiden evin diğer ucunda çekmiyordu.
+ Televizyon için Tv+ cihazı var geçen güncellemede 720p yayın veriyordu 1080p yaptılar kanal değiştirirken ve izlerken görüntü bozulmaları yavaşlama oluyordu modem değişince sorun kalmadı beklemeden akıcı şekilde kanal değişiyor.
- Eski modemim de indirme yaparken ping yükselmiyordu bunda valorant frankfurt sunucularında normalde 49ping alıyorum. 60-80+ ping değerlerine yükseliyor indirmede :)
- Evdeki airfryer, tv tarzı wifi ile bağlanan cihazlar telefon hariç. 5g bağlantıyı görmüyor bağlanmıyor 2.4 ile bağlıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercio06 -- 14 Nisan 2024; 23:52:55 >
-
Merhabalar; 2011 yılından beri kullanmakta olduğum Huawei hg523s modemi bugün itibariyle bu modem ile değiştirildi
100 mbps ye geçiş yaptığım için 5ghz modem talebinde bulundum hg8245 vereceklerdi ama son anda uyumsuz olduğu söylenerek bu modemi verdiler.
Bakalım 5 ghz wifi hayatımızda ne değiştirecek
-
Merhaba hocam.
Dünya wifi 7 ile hem hal olmaya başladı ama bize daha var.
Modemin varsayılan ayarları ile memnun sanız hiç değiştirmeyin, değilse yukarıda bolca öneri bulunuyor.
Sizin için hayırlı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çözüm bulabildiniz mi?
-
Siz de benim gibi dolandırılmaya doyamayanlardansanız: Superonline ve Vodafone'un 2017'den beri verdiği H267a ile 2020'den beri verdiği H267a v2 arasındaki tek fark USB port'unun 2.0 yerine 3.0 olması. Esas fonksiyonlarını ilgilendiren chipset, ram, cpu, 2.4 anteni ve 5g anteni birebir aynı.
Yani internet gibi gelişmesi beklenen bir teknolojide ta 7 yıl önce bile çöp olarak nitelendirilen "fiber zorlamalı VDSL" modemleri bugün iyileştiriyormuş kisvesiyle kakalayıp bir de zorla kirasını alıyorlar. (Vodafone'da her fiber modem abonelik bitince MNG Kargo ile iade edilmesi gereken kiralık cihaz olarak geçiyor)
techinfodepot.shoutwiki.comZTE ZXHN H267A v2 - TechInfoDepothttps://techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/ZTE_ZXHN_H267A_v2
-
Merhaba hocam. Bilmediğim bir sorundan dolayı özel mesajınıza yanıt veremedim destek birimine yazdım. Ama meseleyi çözmüşsünüz. Ancak buradan yazabildim özel mesaj sorunuz için. Ciddiye almadı olmasın diye belirtmek istedim. Yorumunuza ayrıca katılıyorum. Bu cihaz çok eski. Bir kutuda duruyor. Ben openwrt destekleyen Xioami R4AC model bir router satın aldım, wan bilgilerini yzılım aracılığıyla alıp onu kullanıyorum 2 yıldır. Rootlamak bile çok bir şey kazandırmıyor bu cihazlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozuma -- 24 Eylül 2024; 15:44:18 > -
Yaklaşımınıza teşekkür ederim. Çok kolay rootlandı. Arkada benim basit ihtiyaçlarımı karşılayacak ayarlara erişim sağladığı için pek üstünde durmuyorum. Şu an için O2 yazılımına dahi gerek görmedim. Kesme, ısınma gibi doğrudan bağlantıyı etkileyen bir hale gelmiyorsa işimi görecektir. Vodafone'da wan bilgisi sorunu yok sanırım, sorduğun an söylüyorlar, soracak insan bulmak daha büyük sorun. Bu vasıfsızlıkta internet servis sağlayıcılarının arasında hız şuymuş, şunu düzelteyim, bunu ayarlayayım çok absürd geliyor artık. Kreş çağı bilgileriyle engellemeye çalıştıkları şeyleri 2 saniyede kaldırabilmek de yetersizliklerinin tek avantajı. Verilmeyen hizmetlere dolandırıcılık da eklenince pek de irdelemenin anlamı kalmıyor.
-
Superonline'nin verdiği bu modemi kullanıyorum. Evdeki duvarları beton ve çok kalın olan, bu yüzden de modemden uzaklaştıkça problem yaşayan biriyim. Şimdi TP Link B230 Wifi 7 modem almayı düşünüyorum, kullanıcı adı şifre vs. uğraşmak yerine, modemden çıkan lan 1 kablosunu bu yeni modemin wan portuna taksam internet gelir mi direkt?
Daha önce keenetic modemim vardı ve superonline fiber'de otomatik mac kopyalama sayesinde direkt kurmuştum ama internetten canlı yayın vs. izlerken inanılmaz problem yaşıyordum sonra keenetic modemi satıp, düz superonline modeme geri dönmüştüm.
Köprü moduna alarak dediğiniz yapılabilir ama gpon yoksa tabii. Hat kablosu direkt routera kablo geliyorsa.
-
Selamlar,
Bu modemde sanal ya da gerçek bir makineye ppoe sunucusu kurmadan kullanıcı adı parola alamıyoruz değil mi? Mutlaka kurmamız mı gerekiyor arayüzde bir yolu yok mu?
Teşekkürler,
-
Bu modemde 5ghz fena değil 200 mbit görüyorum rahat ama baglanti stabil degil.
Superonline da kayit actirip wifi6 modem gelen varmi?
Modem eski diye superonlindan yeni modem talep ettim bu modemi kurdum. Ilkte iyi hostu ama modem bazen cok yavasliyor ve dalgalaniyor. Modemi yeniden baslatınca düzeliyor. Cozumu yok mudur?
operatörün dağıttığı modemler arasında iş görecek düzeyde yazılımsal bazı ayarları kısıtlı
https://teknodestek.com.tr/zte-zxhn-h267a-kurulum-ve-kablosuz-ayarlar-resimli-anlatim/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X