Şimdi Ara

ZTE ZXHN H298A Ethernet Modu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özgür iletişim fiber paketini bu modemle birlikte kullanıyorum. Modem ayarlarından baktığımda

ethernet modumu 100mbps çift yönlü olarak görüyorum. Aynı paketi kullanan insanlarda bu şekilde

1000 mbps çift yönlü yazdığı da oluyor. Kendi ethernet modumu nasıl 1000 mbps çift yönlü hale getirebilirim? Online işlemler merkezinden TurkNet'e bu sorunu yazdım. Telefonla iletişime geçen müşteri temsilcisi bizim yapabileceğimiz bir şey yok dedi. Ayrıca bastıra bastıra modem ayarlarınızla oynamayın tarzı bir cümle kurdu.

Ethernet modu 1000 mbps şeklinde olan kullanıcılar bu videodaki gibi hızlar görebiliyor:

Ben ise en fazla 94/8 görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoako -- 15 Ocak 2021; 14:56:16 >

• Merhaba, türk telekom fiber altyapısı üzerinden hizmet verdiğimiz aboneliklerde modeme müdahalede bulunamıyoruz. Bu konuda türk telekom ekipleri işlem yapmaktadır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

O zaman bu konuda onlarla iletişime geçmemin bir yolu var mı?

• ben de 1000 ama hızımız aynı

• Evinizdeki Türk telekomun Getirdiği Gpon cihazı 1000 mbps yani 1gbit desteklemesi gerekiyor. sizin 100mbps destekleyen gpon olduğu için daha üzerini alamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GupoBS

Evinizdeki Türk telekomun Getirdiği Gpon cihazı 1000 mbps yani 1gbit desteklemesi gerekiyor. sizin 100mbps destekleyen gpon olduğu için daha üzerini alamazsınız.

Ev içinde gpon yerine fiber patch panel kullanıyoruz. Huawei smart ax ma5672 modeli gpon portları 2.488/1.244 gbps destekliyor.
  • Zoako Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hız konusunda maalesef 100 Mbps'e kadar hizmet verilmektedir. Türk telekom fiber altyapısı üzerinden daha fazla hız verilmemektedir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hocam anlıyorum paketimiz o hıza kadar sınırlı ancak bu cümleyle 100 üstü alan kişiler görmezden geliniyor resmen. Benim sorum TT ile iletişime geçip ethernet modumu değiştirebilir miyim?

Bende ont cihazıyla 1gbit bağlantı olmasına rağmen hızım sizinle aynı. mesele lokal tt santralindeki ssg noktasıyla(türktelekom ile diğer ISS internet trafiği teslim noktası ile) alakalı. ordaki router’ın konfigürasyonu vdsl profilleriyle bağıntılı olduğundan böyle bir kısıtlama olduğunu düşünüyorum. zira bufferbloat problemi de yaşıyorum ben. download esnasında en az +30 ping ekliyor iletişime. yani meseleyi türk telekomun çözmesi lazım santralden. siz de bufferbloat ölçümü yapabilir misiniz? fast.com üzerinden loaded ping’iniz nedir?

• AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim sorun benim santralle alakalı anlaşılan
  • Bende de ayni modem var benim sorunum şu netgalaksi firmasindan 35 mbitten 50 mbite yukselttirdim gecis yapildigindan beri internet isigi 4-5 saniyede bir kirmizi yanip geri yeşil oluyor bir turlu cozemedim bunu internete girmede filan bir sorun yok ama.

Bina içi kablolama ile alakalı bir durum olabilir mi? Cat5 kablolar max 100 mbps desteklerken cat5e 1000 mbps destekliyor.

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Bina içi kablolarımızda cat6 kullanıyoruz.
  • ya kanka çok bile alıyorsun FTTb ile normalde baktığım çoğu videoda 100lük pakettten 80 geliyor fttb ile

• China ama Çinli olmayan C kullanıcısına yanıt

O hızları alanlar 24-25 daireli binalarda herkesin kullandığı zamanlarda olmuyor mu? Biz kendi isteğimizle 9 daireli binamıza FTTH altyapıyı elektrikçimiz sayesinde fiber patch panel getirerek kullanıyoruz. İnterneti kullanan da bizimle birlikte 3 daire var sadece.

• Bu modem sadece 1. ve 2. portlara 1000 mbps hız veriyor. Bilginiz olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.