Şimdi Ara

Zyxel VMG1312-B10D Firmware güncelleme (2019 global yeni yazılım çıktı ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
8
Favori
41.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, aynı modemi (mağaza cihazı) 2 ay kadar önce global'e yükseltmiştim, ciddi bağlantı sorunları yaşadım, daha sonra orjinal Türkçe sürüme downgrade etmek istediğimde illegal image hatası veriyordu.

Bunu aşabilmek için ürüne;

1. Cihaza manuel factory reset attım. (PDF'inde bunun çözeceği belirtilmişti)
    2. Global sürüm (V5.13(AAXA.7)C0 'dan yine Global V5.11(AAXA.4)C0 sürümüne downgrade ettikten sonra Türkçe versiyon olan V511ABDS1C0 çevirmesini ancak kurabildim.
    3. Soluğu Zyxel destek'te aldım, önce ingilizce global'e yazdım ordan TR ekibine yönlendirdiler. Baya tartıştım.
    4. Uzun konuşmaların ardından, yetkili bana sitede olmayan ancak daha yeni olan Türkçe 5.13 sürümünün linkini paylaştı kendisinden güncellemeleri siteye eklemelerini de talep ettim ancak dikkate almamışlar.

Türkçe olarak çalışan sürümüm: V513ABDS7C0 - Parantez içerisinde kodlar bölgelere göre değişiyor anladığım kadarıyla muhtemelen ABDS, EMEA yani Türkiye'nin de içerisinde olduğu bölgeyi temsil ediyor olması gerekiyor.

V513ABDS7C0https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://webstore.zyxel.eu/index.php/s/Ncp5jnbk7LDB7eo

Sitede olmasa da destekten bir arkadaş talep ederse 5.13(AAXA.8)C0 sürümünün 5.13(ABDS.8)C0 Türkçe versiyonunu paylaşacaklardır. Ben çok yoruldum destekle iletişime geçmek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 21 Kasım 2018; 13:3:52 >

• Türkçe 5.13 sürümünü yükledim. Modem kapandı açıldı fakat "Mevcut Yazılım Versiyonu:V5.11(ABDS.3)C0" yazıyordu yine sürüm kısmında. Neden olduğunu anlayamadım

Edit: Baya bir uzun süre beklemek gerekiyormuş. Sorunsuz bir şekilde güncelleme tamamlanabildi. Şuan Lan üzerinden Up ve Down limitlerini ayarlayabilir miyim acaba diye bakıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizi_emre -- 17 Aralık 2018; 22:47:38 >
  • Hocam merhabalar,

En son sürümü güncelledim. Gösterdiğiniz gibi teması vs. değişti arayüzün. Ancak hiçbir şekilde dsl ışığım yanmıyor. Kullanıcı adı ve şifremi kesinlikle doğru giriyorum. Başka modemde denediğimde anında oluyor. Ancak bu modemde bütün ışıklar yeşil yanmasına rağmen DSL ışığı kesinlikle kırmızıda kalıyor. Bu modem vs. işlerini de ilk defa yapmıyorum, bilgisiz değilim. Ancak yine de sormak istiyorum. Ekstra yapmamız gereken bir şey var mı?
  • dsl ışığı yeşil olması lazım ...

eger kullanıcı adı sıfre hatası varsa internet saglayıcınız sızı hata sayfasına yonlendırır...

sizin bahsettiğiniz internet ışığı olmasın ?

wan ayarını bır de bu sekılde mı dıye bır bakar mısnz ?

asagıdakı ayarlar TURKNET VDSL e göre yapılmıstır

Zyxel VMG1312-B10D Firmware güncelleme (2019 global yeni yazılım çıktı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 25 Aralık 2018; 20:51:6 >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Pardon, yanlış yazmışım. Dediğiniz gibi İnternet ışığı kırmızı olarak kalıyor.

Sizin mesajınızı şimdi gördüm.Gönderdiğiniz ayarlarda deneme fırsatım olmadı. Dün 4-5 alt sürümlerin hepsini yükledim, tek tek denedim ancak hala kırmızı yanıyordu. Modemi 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum, hep kullandığım sürüme downgrade yaptım ancak hala kırmızı yanıyor. Acaba modeme arıza vermiş olabilir miyim?
    Hocam çok teşekkürler. Verdiğiniz ayarların aynısını yaptım, problem çözüldü. Elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygar87

Merhaba Arkadaşlar, aynı modemi (mağaza cihazı) 2 ay kadar önce global'e yükseltmiştim, ciddi bağlantı sorunları yaşadım, daha sonra orjinal Türkçe sürüme downgrade etmek istediğimde illegal image hatası veriyordu.

Bunu aşabilmek için ürüne;

1. Cihaza manuel factory reset attım. (PDF'inde bunun çözeceği belirtilmişti)
    2. Global sürüm (V5.13(AAXA.7)C0 'dan yine Global V5.11(AAXA.4)C0 sürümüne downgrade ettikten sonra Türkçe versiyon olan V511ABDS1C0 çevirmesini ancak kurabildim.
    3. Soluğu Zyxel destek'te aldım, önce ingilizce global'e yazdım ordan TR ekibine yönlendirdiler. Baya tartıştım.
    4. Uzun konuşmaların ardından, yetkili bana sitede olmayan ancak daha yeni olan Türkçe 5.13 sürümünün linkini paylaştı kendisinden güncellemeleri siteye eklemelerini de talep ettim ancak dikkate almamışlar.

Türkçe olarak çalışan sürümüm: V513ABDS7C0 - Parantez içerisinde kodlar bölgelere göre değişiyor anladığım kadarıyla muhtemelen ABDS, EMEA yani Türkiye'nin de içerisinde olduğu bölgeyi temsil ediyor olması gerekiyor.

V513ABDS7C0https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://webstore.zyxel.eu/index.php/s/Ncp5jnbk7LDB7eo

Sitede olmasa da destekten bir arkadaş talep ederse 5.13(AAXA.8)C0 sürümünün 5.13(ABDS.8)C0 Türkçe versiyonunu paylaşacaklardır. Ben çok yoruldum destekle iletişime geçmek istemiyorum.
    Hocam Merhabalar. Elimde aynı modemden var. bilmeyerek de olsa sürümünü globale çevirdim ve haliyle Türkçe arayüz gitti.

Bendeki Mevcut sürüm: V5.13(AAXA.5)C0 olanı.
    Bunun üzerine 5.13(AAXA.7)C0 ve 5.13(AAXA.8)C0 sürümleri çıkmış.
    Bu sürümleri indirdim kurmaya çalıştım (belki Türkçe olur diye)
    ama anladığım kadarı ile Bunlar da Türkçe değilmiş.
    Zaten kuramadım da
    Image uploading failed. The selected file is an illegal image. şeklinde hata aldım 2 sürümü de kurmaya çalışırken.
    Sizin sürümü de denedim aynı hatayı verdi belli ki downgrade etmek gerekiyor.
    Bu konuda siz benden daha tecrübelisiniz. Downgrade olayını nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz? Sizdeki sürüm olsa da yetecek bana ama downgrade konusunda bilgili değilim ve yanlış birşey yaparak cihazı brick etmek de istemiyorum

• arkadaşlar ben bu modemdeki ttnetin tanımladığı dns adresinden nasıl kurtulurum
    dns adresi kullanmak istemiyorum hiçbirini seçiyorum ama modem arayüzünde ttnet gözüküyo
  • ethernet veya wifi adaptörünün ayarlarına girip tcp/ipv4 ayarlarında elle dns yapılandırması yapabilirsin. bunun için hazır programlar da var. kuıllanabilirsin de kullanmayabilirsin de. bu işi otomatik yapan programlar da var.https://www.geckoandfly.com/23176/dns-changer-server-speed-test/ fi tarihinde trky-dnsayar programı vardı yerli. aslında iyi bir şey ama guvenlik riski de var. yazılım kötü amaçlı olunca veya modifiye olunca her şey gerçekleşebilir. en iyisimi dnsbenchmark programı indir en iyi dns leri listelettir. liste başındaki iki taneyi elle yapılandır. ya da modem arayüzüne gir direkt google dns' lerini. download için istiyorsan dl programları kullanmak da diğer bir çözüm.

• dns ayarlarını buradan degıstırebılırsınz ;

Zyxel VMG1312-B10D Firmware güncelleme (2019 global yeni yazılım çıktı )
  • quote:

Orijinalden alıntı: micro77

dns ayarlarını buradan degıstırebılırsınz ;

yanlış yere yazmışım benim modem vmg3312-b10b ama ben değiştirmek değil hiç kullanmamak istiyorum onun için ne yazabilirim
    192.168.1.1 benim modeme giriş adresim
  • mose17 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bildirimi yeni gordum.

Bu modem beni mahvetti, surumden bagimsiz modem calismaya basladiktan saatler sonra intenerlt hizi dusuyor ve ping yukseliyor. Yeniden baslatinca bir sure duzeliyor ve tekrarliyor. Servise gitti sorun yokmus.. 6-7 yillik eski vmg3312 var onu taktim kullaniyorum.

Sorunuzla alakali olarak aaxa ve abdsler sadece kendi iclerinde downgrade oluyor gibi gorunuyor.

5.11 surumunu goremedim yada gozden kacirdim bilgisayardan silmistim.

Illegal image hatasi icin yapilacak sey reset butonunundan modemi fabrika ayarlarina resetleyin sonra tekrar downgrade etmeyi deneyin ancak dosyalari bulmamiz gerekiyor. Musait olunca kontrol edecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu ekrandan modem dns i değiştirmiyor maalesef.Neden var bu ekran bilmiyorum.Ben network setting-->broadband adımından aktif bağlantıyı düzenle diyip açılan ekranda ip adress altındaki dns server ayarını Use Following Static DNS Address olarak değiştirdiğimizde çıkan kutulara dns adreslerini yazarak çözdüm.

Hatta bunun sağlamasını şu şekilde görebilirsiniz.

Ana ekranda system info ekranına girerseniz.Solda WAN Information (VDSL WAN) altında primary dns server-secondary dns server sizin belirlediğiniz dns adresleri olarak gözükür.Aksi takdirde dns adresleriniz modeme direk yansımıyor.Bilginize.

Ayrıca Kısa bir tüyo vereyim.Uzun testlerim sonucunda bağlantı hızını verimli kullanmak adına 802.11n testleri sağladım.Normalde Network-->Other sekmesi altında Wifi 802.11b g n mixed modunda yayın yaparken bağlantı hız değerim 65 mb değerlerinde geziniyordu.Ben bunu 802.11n olarak değiştirdim.Fakat bağlantıda bir istikrarsızlık söz konusu oldu.Bu nedenle Network-->Wireless sekmesi altından da 40 mhz olarak değerimi güncelleyip upper seçimi sağlayarak kanal ayarımı 13 olarak güncelledim.

Bunun neticesini de System Monitor-->Wlan Station Status adımında bağlantı hızlarını kontrol ettiğimde stabile ulaştığımı farkettim.Şuan benim cihazlarım en az 150 Mbit ile bağlantı kurmuş durumdalar modem ile.Bunun faydası bant genişliğiniz ne kadar fazla olursa modem aynı anda birden fazla isteğe daha iyi cevap verebilir size.

Tabi bunların hepsi benim ortamıma göre yaptığım testler neticesinde uygun gördüğüm ayarlardır.Unutmayın ki her sinyal ortamdan ortama farklılık gösterebilir.Ama ben ayarları nasıl yapacağınızı kaba taslak anlattım.Sizlerde deneme yanılma yoluyla değerlendirebilirsiniz.

• Modem ayarlarında BroadBand ekranına gelip Advanced ekranında tüm ayarları aktif olarak güncelleyin.Muhtemelen sizde PhyR US

PhyR DS ayarlarından birisi kapalı.Bu ayarlar dengelemeyi en iyi düzeye getirmeyi amaçlar.Birde bu şekilde deneyin.
  • mose17 kullanıcısına yanıt
    Yükleme yaparken modemi bilgisayarınıza kablolu bir şekilde bağlayın.Yükleme yapmadan önce de orada Restore Default Settings After Firmware Upgrade diye tik koyabileceğiniz bir kutucuk olacak.Bunu işaretleyin.Yani sıfırdan tam kurulum eski tüm ayarları silme gibi düşünebilirsiniz bunu.Daha stabil kurma işlemi sağlar.Ve modemin tüm ışıkları yandıktan sonra internet sayfasını yenileyip giriş yapmadan modeme modemi bir kez kapatıp açın.Sistem sorunsuz yüklenmiş olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygar87

Merhabalar, bildirimi yeni gordum.

Bu modem beni mahvetti, surumden bagimsiz modem calismaya basladiktan saatler sonra intenerlt hizi dusuyor ve ping yukseliyor. Yeniden baslatinca bir sure duzeliyor ve tekrarliyor. Servise gitti sorun yokmus.. 6-7 yillik eski vmg3312 var onu taktim kullaniyorum.

Sorunuzla alakali olarak aaxa ve abdsler sadece kendi iclerinde downgrade oluyor gibi gorunuyor.

5.11 surumunu goremedim yada gozden kacirdim bilgisayardan silmistim.

Illegal image hatasi icin yapilacak sey reset butonunundan modemi fabrika ayarlarina resetleyin sonra tekrar downgrade etmeyi deneyin ancak dosyalari bulmamiz gerekiyor. Musait olunca kontrol edecegim.
    Aynı şekilde benim de hız düşmesi oluyor. 14 günlük iade sürem dolmadı. iade edeyim mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: ksakyol

Modem ayarlarında BroadBand ekranına gelip Advanced ekranında tüm ayarları aktif olarak güncelleyin.Muhtemelen sizde PhyR US

PhyR DS ayarlarından birisi kapalı.Bu ayarlar dengelemeyi en iyi düzeye getirmeyi amaçlar.Birde bu şekilde deneyin.
    benim PhyR US devre dışıymış etkinleştirdim. bakalım hız düşmesi olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksakyol

Modem ayarlarında BroadBand ekranına gelip Advanced ekranında tüm ayarları aktif olarak güncelleyin.Muhtemelen sizde PhyR US

Merhaba, dediğiniz şekilde ayarladım ancak şu an eski modemi kullanıyorum. Daha sonra bahsi geçen modemde de deneyeceğim.

@yozturk

Hocam, eğer sizde de birebir aynı sorun varsa, şahsi fikrim iade etmeniz yönünde olacaktır. Bir kaç ay önce Turknet'e geçtim ve bu modem zaten sıkıntılı olan firmada inanılmaz sorunlar yaşıyor. Garip olansa diğer eski modemi takınca internet çok daha stabil oluyor ve aynı sorunlar gözlenmiyor.

@mose17

Aşağıdaki linkte 5.11 İngilizce sürüm var. Bu sürümle daha önce belirtilen adımları deneyerek Türkçe sürüme downgrade etmeyi deneyebilirsiniz.
    ftp://ftp.zyxel.com/VMG1312-B10D/firmware/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 2 Şubat 2019; 15:53:8 >

• Eski modem Marka-Model nedir? Bende güncelleme yapmadan önce modem hiç stabil değildi.Fakat güncellemeden sonra ve kendi altyapımda testler sağladıktan sonra şuan gayet memnunum.Altyapıdaki uygun ayarları belkide bulmak gerekiyor.Modem zaten giriş seviyesinde bir modem.Çok birşey beklememek lazım. :)
  • PhyR US etkin hale getireli 1 gün oldu. Hız düşüşü olmadı. Buna rağmen modemi iade etmeyi düşünüyorum.
    Büyük sorun ise hangi modemi almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yozturk -- 3 Şubat 2019; 12:30:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.