Şimdi Ara

Zyxel VMG3312-B10B ile sorun yaşayanlar için tavsiyeler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
26
Favori
216.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba millenicom üzerinden vmg1312-t20b modem aldım. Kablolu hızım 95mb iken kablosuz 30-40 hatta bazen 10mb. Zyxeli aradığımda yazılım güncel bir sorun gözükmüyor dediler. Ne yapılabilir varmı bu sorunu yaşayan?
  • OguzKK. O kullanıcısına yanıt
    farklı bır modem ama genelde sorun aynı oluyor...

ilk mesajdaki 4. maddeyi uyguladınız mı ?
  • Merhaba, TTnet 100mbit bağlantım için bu modemi kullanıyorum, kablolu bağlantıda 80-90mbit arası bağlantı hızı sağlıyor ancak wi-fi bağlantı hiç stabil değil 10-15mbit görebiliyorum anca ve hatta bazen 0.1-0.5mbit arası bağlantı hızı ancak sağlıyor bir nevi bağlantı kopuyor. İlk postta bahsedilen wifi ayarlarını da denediğimde sorun devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
  • valla bu cihaz garip bir cihaz. sana tavsiyem resetle ve ayarlarının tt tarafından yapılmasını sağlaman. sonra duruma bir bak. eğer ki düzelme yok ise modeme olan mesafe konumlandırma gibi durumlara bakman olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0xb0r4

Merhaba, TTnet 100mbit bağlantım için bu modemi kullanıyorum, kablolu bağlantıda 80-90mbit arası bağlantı hızı sağlıyor ancak wi-fi bağlantı hiç stabil değil 10-15mbit görebiliyorum anca ve hatta bazen 0.1-0.5mbit arası bağlantı hızı ancak sağlıyor bir nevi bağlantı kopuyor. İlk postta bahsedilen wifi ayarlarını da denediğimde sorun devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
    Ayrıca evin başka bir odasında kullandığım, bu Zyxel modeme ethernet ile bağlı, access point olarak kullandığım Linksys WAG320N bir cihazım daha bulunuyor. Bu Linksys cihazı 5ghz ayarladığımda 60-70mbit wi-fi hıza erişebiliyorum ancah 2.4ghz olarak ayarladığımda bu modemimde de wi-fi bağlantı hızım Zyxel ile aynı seviyelere düşüyor. Acaba sorun Zyxel modemde değil mi, başka bir sorun olabilir mi?
  • Benim sorun yine başladı. 2 haftadır bir problem yoktu. Yine kablosuz bağlantıda sorun çıkıyor.
  • 2-3 gündür modem kendini yeniden başlatıyor. Son zmaanlarda iyice arttı. Resetledim ama yok sorun devam sanırım çöp oldu
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    root şifresini değiştir. ilave olarak güvenlik duvarından ftp ve telnet portlarını kapatabilirsin. olmadı güvenlik duvarını en yüksek seviyeye çıkarıp, ihtiyacın olan portları manuel yapılandırmaya gidebilirsin. tr069 portunu da kapat diyeceğim ama kapatamayacaksın. bazı açık portları da var. hangisiydi hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 10 Nisan 2019; 17:51:55 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Resetledim ama yine de devam eder mi? Çünkü arka arkaya sürekli açılıp kapanıyor. Ağ kablosunu takılı değil uyarısını çok hızlı veriyor hocam. Yanı modem daha internete baglanamadan oluyor bu durum.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    yok artık.. alet o derece kafayı yedi diyorsun. onun çözümü reset, olmadı en son firmware' i yine çak üstüne temiz olsun. sonra tak dsl kablosunu otomatik ayarları alsın tamamdır.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Reset denedim ama firmware deneyeyim bakalım. Yeni modem de aldım ama iade ederiz olmadı
  • İki senedir sorunsuz kullandığım modem sorun çıkarmaya başladı bir haftadır. Ttnet kullanırken aynı port üzerinden Turknete geçtim. Modemi de fabrika ayarlarına çevirip yeni bilgilerle nete bağlandım. Fakat şöyle bir durum var, modem hep açık kalıyor, belirli bir süre sonra 10-12 saat gibi, bütün ışıklar olması gerektiği gibi yanmasına rağmen internete kablosuz ya da kablolu bağlanmıyor. Yedniden başlat yapınca sorun düzeliyor. Telefon kablosunu değiştirdim. Kablo kaynaklıdır yazan olmuş. Acaba power kablosundan mı bahsediliyor. Sıkıntı vermye başladı artık bu sorun. Ne önerirsiniz?
  • bu ttnet in verdigi modemlerden hangisi daha stabil zyxel mi tp link mi
  • Merhaba telefonda zyxel modem istememe rağmen bugün eve zyxel modem geldi daha açmadım. Yazılan edenleri daha önce gördüğümden airtes yada huawei istemiştim paketi açmadığım için değiştirebilirmiyim bu şekilde değişen var mı aramızda?
    Merhaba, bu modemi 2. el almayı düşünüyorum. İnternette göremedim, siz ayarlardan kontrol eder misiniz, misafir ağı oluşturulabiliyor mu acaba?

Bir de yaşadığınız sorun düzeldi mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Merhaba, bu modemi 2. el almayı düşünüyorum. İnternette göremedim, siz ayarlardan kontrol eder misiniz, misafir ağı oluşturulabiliyor mu acaba?

Bir de yaşadığınız sorun düzeldi mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Hocam sanmıyorum misafir ağı olduğunu ama yine bakarım. Sorunum düzelmedi internetim 100 mb ancak wirelesstan max 50 falan gordum.
    Yeniden merhaba, belirtilen Millenicom modeminden aldım, Türknet 35 mb Vdsl ile kullanıyorum. Kablolu ve kablosuz bağlantıda hız testi sonuçları stabil 33-34 mb düzeyinde. Herhangi bir hız zayıflaması yaşamıyorum. Sizin durumunuz biraz farklı, 100 mb gibi yüksek hızlarda test etme imkanım yok maalesef.
    Firmware güncellemesi yapmış mıydınız? belki faydası olur ve umarım sorununuz çözülür.

Önceki soruma gelince, 3 adet misafir ağı oluşturup farklı hız (indirme/yükleme) sınırı atayabilmek de mümkünmüş.
  • tt nin hangi modemleri broadcom işlemcili?
    zyxel broadmcommu?
  • Selamlar, aynı modemden bende de var bir tane. Hattım TTNet, hızım ise 24 MBps. Hatla ilgili up/down wi-fi falan hiç bir sorunum yok farklı bir sorunum hariç her şey güzel.

Evdeki bilgisayarımdan Amerika'da olan başka bir bilgisayara uzak masaüstü bağlantısı yapmam gerekiyor, Windows abi'mizin standart uzak bağlantısı ile, Team, amy v.s. işimize yaramıyor çünkü karşı bilgisayarda bunlar hiç kurulu değiller.

Soruna gelince, evdeki bilgisayarım ile evdeki wi-fi ağından bağlantı sağlayamıyorum, kardeşimin evinde ise bağlanabiliyorum. Bunu modemin güvenlik duvarına bağlayarak ayarları en düşük ve kapalı konuma getirdim yine olmadı. Kısaca bu modemle başka bir yerdeki bilgisayara bağlanamıyorum.

Bu şekilde bir sorun yaşayan oldu mu ?
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Selamlar ne yazık kı yazılım güncel
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.