Şimdi Ara

Zyxel vmg3312-b10b modem Wifi 50 mbs internet sağlamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki modem 2016 model, internet hızım 50 mbs çıkarılınca bir sorun ile karşı karşıya kaldım. Kullandığım Ttnet modemi, wifi olarak hızı bir hayli düşük kalmaya başladı. Lan kablosu ile 50 mbs hızı görebiliyorum. Ama Wifi olarak bu hızın yarısına bile erişemiyorum. Evdeki 4 cihazımda aynı sorundan müzdarip. Yutube videosu izlerken wifi üstünden bağlantı hızı 13 14 mbs olarak hesaplanıyor. Ama kabloya geçince 38 mbs ile videolar oynatılabiliyor. Muhtemelen aşağıdaki modeme sahip her ttnet üyesi aynı sorunu yaşıyordur. Zamanında 50 100 mbs hızlara sahip değildik, wifi hızı sorun teşkil etmiyordu. İnternetten %100 wifi hızında faydalanabileceğim bir çözüm yolu varmıdır. Bant genişliği 2,4 ghz üstüne çıkmıyor. Özeliklerinde 300 mbs kadar çıkabilir yazıyor. Lakin en gürültüsüz kanalda çalışsam bile hızım wifi 27 mbs üstüne çıkmadı 

Modem  :Zyxel vmg3312-b10b

Wifi Bant genişliği 9 kanal - 2,4 ghz.

Wifi ve Kablo hızı aşağidaki gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 24 Haziran 2021; 8:12:50 >

• En boş kanalı ve eğer seçenek varsa 20Mhz ve 40Mhz ile ayrı ayrı deneyerek bir test edin.

Yeni modem yada Wifi Access Point ise işin kolay çözümü.

• Xiaomi router aldım. Kablodan Modeme bağlayıp 5 ghz yayın yapacam. Başka çözüm aklıma gelmedi.

• Merhaba

İnternet hızını çözdüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.