< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duman765 -- 14 Aralık 2017; 17:16:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
0.100=1 PROMİL ÜZERİ ALKOLLE ÇEVİRMEYE GİRDİM VE TCK’NUN 179/3 ATFIYLA 179/2, 53/1 MADDELERİNDEN YARGILANDIM
-
-
Süresinde istinafa başvuru yapmanızı öneririm. -
açık ve net olarak açıklayabilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstinaf: İlk derece mahkemelerinin(yani sizin olayınızda cezaya hükmeden mahkeme) vermiş olduğu kararları bir üst mahkeme olarak inceleyen birimdir. Sizin hakkınızda verilmiş bu hüküm istinaf incelemesine tabidir. İstinaf incelemesini hükmün açıklamasından itibaren 1 hafta içinde talep etmelisiniz. Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız peşini bırakmayın diyorum açıkçası.
Mahkemeye vereceğiniz bir dilekçe ile bu yola başvurmanız mümkün. -
ilgiliniz için teşekkürler. haklı olduğum konu yok hakikaten savunma yapmak için.
sonraları bir çok insan okuyacak burayı bu yüzden hep net şeyler yazmaya çalıştım
ama yanlış hatırlamıyorsam 5 yıl süreyle sicilimde görünecek ve 5 yıl suç işlemezsem sicilimden kalkacağını söylemişti hakim. onu tam hatırlayamadım. zaten duruşma 2 dakika sürmüştü. bu konuda bilginiz var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duman765 -- 14 Aralık 2017; 23:52:59 >
Evet malesef 5 yıl süre ile sicilinizde görünecek bu konuda doğru bir beyanda bulunmuş. 5 Yılın sonunda kendiliğinden silinmez ise siz adli sicil kaydının silinmesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu da aklınızda bulunsun. -
5 yıl denetimli serbestlik için, herhangi bir dilekçeyle (istinaf başvurusu gibi) itirazda bulunabilir miyim?
Evet 1 hafta içerisinde bulunabilirsiniz. Herhangi bir dilekçe değil istinaf dilekçesi olmalı. -
Bence yanlış bir anlama var, 5 yıl denetimden bahsettiyse hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermiş olabilir
Üstadım yanlış hatırlamıyorsam hükmün açıklanmasının geri bırakılmasında bir yaptırım uygulanmıyordu
5 YIL DENETİMLİ SERBESTLİK OLARAK ŞEYETTİM demiş 5 yıl icinde aynı suçu işlemediğim sürece dosyandan düşer işlersen bu sefer c.m.k da yargılanırsın oda 6 aydan başlar -
Hakkınızda verilen karar denetimli serbestlik değil zira denetimli serbestlik cezanın infazında son bir yılda hükümlünün cezaevinden salıverilmesidir. Sizin hakkınızda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verilmiştir. Beş yıl boyunca kastılı bir suçtan ceza almadığınız takdirde hüküm açıklanmaz. Bu süreçte (5 yıl boyunca) adli sicil kaydınıza bu ceza işlenmeyecektir. -
Gerekçeli kararı okuyun Muhtemelen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermiştir
h.a.g.b verildiyse 5 yıl suça karışmazsanız hiç birşey olmamış gibi olur
5 yıl içinde başka olaydan mahkumiyet verilecek olursa ilk olayın cezasını da çekersin
gerekçeli kararda itiraz mercii ve süresi yazar süre size tebliğ tarihinden itibarın başlar
100 promil üzeri mahkumiyet kararlarının muhtemelen tamamı onanmıştır.
hele birde kovalamaca yaşanmış yada kaza yapmışsanız boşa uğraşmayın
5 sene suça karışmayın, tabi hiç suça karışmayın da gidip hırsızlık yaparsınız demiyorum yanlış anlama ama meşru savunmada sınırın aşılması da bir suçtur ;)
buna rağmen temyiz isteminde : almış olduğum alkol benim aracı kontrolüme mani değildi bu konuda bilimsel görüş alınmadan karar verildi kontrol noktasına her normal sürücü gibi girdim diyebilirsin (eğer öyleyse)
-
merhaba 13 temmuz günü stajyer sürücüyken arabaya bindikten 2 dk sonra normal bir polis çevirmesinde 2.39 alkolden 6 aylığına ehliyetimi kaptırdım ehliyetim iptal oldu
1-ehliyet iptalinden sonra tamamlamam gereken süreci anlatabilecek başına gelen varsa bilgi verebilir mi 13 ocakta tekrar kursa yazılabilir miyim?
2-olay başka bir ilde meydana geldi ehliyeti orada teslim edip orada karakol ifadesi verdim mahkeme ile ilgili söylenen haricinde bir gelişme olmadı
3-promil yüksekliğinden kamu davası açılacakmış adli sicilim temiz nasıl bir karara mahkum edilirim seri muhakeme usulü ile düzenlenecekmiş ortalama olarak
mahkeme açılma süreleri ne kadar sürüyor,hapis cezası,hagb veya para cezasına çevrilecek ama ortalama olarak ne kadar
hapis cezası veriyorlar süre olarak 1 yıldan az mıdır ?
4-başına gelen süreç ile ilgili deneyimlerini paylaşabilecek olan var mı zor bir süreç olabildiğince bilgiye açığım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X