Şimdi Ara

0.27 promil ile kasko hasarımı ödedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • trt 1 de eskiden perşembe günleri (19:00 ve 20:00 arasında) bi program olurdu, tv tek kanal iken İNANÇ DÜNYASI diye...
    nostalji oldu bana...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatoz00 -- 29 Temmuz 2008; 13:02:47 >
  • bu yazı istenmeyen bir tartışmaya dönüştüğü için tarafımdan silinmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 30 Temmuz 2008; 13:07:06 >
  • mesajlarını değiştir ben kaldırıyorum alıntılarını felan sil ki gözükmesin bu iş uzayacak.Tehdit etmedim eren arkadaş.uzamasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatoz00 -- 29 Temmuz 2008; 13:13:39 >
  • ok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Santana80

Ölçüm cihazlarına güvenmeyin kan testi mutlaka isteyin 5 saat önce içilen 1 duble viskinin 5 saat sonra 27 promil çıkması yanlış Hatta dayatılan alkol ölçüm sistemide yanlış. Hepsi palavra.

Trafikte promil hesabı yanlış

ybayer@hurriyet.com.tr

Beni Türk medyasındaki bazı haberlerde uzun süredir güldüren ve bilgisizlikten kaynaklanan bir gerçeği size hatırlatmakta fayda görüyorum.

Alkollü bir sürücü, polis tarafından yakalandığında gazetede olsun, TV'lerde olsun alkolmetre ile ölçülen değere, örneğin 150 veya 250 promil deniliyor.

Promil �binde bir� anlamına gelmektedir. Dolayısıyla 250 promil % 25 anlamına gelir. Bu hesaptan yola çıkarsak, kanında 250 promil oranında alkol bulunan bir şahsın % 25 oranında alkollü olması gerekiyor. Yani damarlarında gezen sıvının dörtte birinin alkol olması! Kan dolaşımında yaklaşık 7 litre kan olduğunu düşünürsek bu insanın damarlarında 2 litreye yakın saf alkol olması gerekiyor.

Ayrıca tıpta bir gerçek var ki, yaklaşık % 0.5-0.6'dan itibaren alkol komasına girilir. Bu rakam ise 5-6 promile eşittir. Yani bizim gazete ve TV'lerde söylendiği gibi 150 veya 250 promile bir insanın canlı olarak erişmesi olanak dışıdır.

Birkaç gün önce Show TV'de gene bir haberde, alkollü bir sürücü gösterildi ve ölçümde 250 promil tespit edildiği söylendi. 250 promile erişebilmek için bir insanın en fazla 1 saat içerisinde 100 litre bira veya 20 litre şarap ya da 10 litre viski içmesi gerekiyor. Müsaadenizle bu da biraz zor gerçekleşir.

Bu hata bence promil sözcüğünün anlamının bilinmemesinden kaynaklanmaktadır. Promil yüzdenin onda biridir, yani binde bir anlamına gelir. Bizim medyada 250 promil olarak yayınladıkları rakam gerçekte 2.5 promildir.

27 promil çıkmamış , yüzde 27 promil çıkmış yani bizim halkımız yanlış anlatımıyla yüzde 27 promil, 0.27 promil demek oluyor. Yani kanında BAC değeri olarak 0.027 alkol bulunuyormuş. Bu da 1 litrede 27 gram alkol bulunuyor demektir. Promil birimi miligram alkol / gram kanda oranını temsil eder.
    Promil Latince "pro mille"'den gelir. "binde bir anlamı içerir" , yani 1 promil eşittir = %0.1 dir. 0.50 ve ya 0.70 gibi değerleri yüzde diye okudukları için yanlış anlaşılma oluyor.

• valla ben iki seneden fazla bir süre sigortacılık yaptım ilk defa böyle bir duruma şahit oluyorum hatta bizim şirkette bir arkadasımızın eşi alkollü kaza yapmıstı zırnık koklatmadı sigorta sirketi
  • 0.50 değerine kadar özel araçlarda sorun olmuyor.
    ama araç ticari ise 0,01 bile olsa para alamazsın, ayrıca ehliyetine de el konulur.
    bizim bir müşterinin şöförü tır kullanırken kaza yaptı.çok çok düşük miktarda bir promil değeri çıktı.ehliyetine el koydular.bu da saat 16:00 civarlarında oldu.sabahın 8inde işe çıkıyor.hiç durmadan direksiyon sallıyor.bu arada alkol nasıl alabilir?meğer adam ilaç kullanıyormuş.o yükseltmiş.ama iş işten geçti.
  • azıcık izin verilmesi lazım elbet. 0.50 mi neyse artık. Akşam bazen bira içiyosun 2-3 tane. Sabaha canavar gibisin. Ama kanda mutlaka çıkar o meret. Tamamen atılması için herhalde 24 saatten fazla zaman ister
  • Eee peki şöför sulu degil kuru takıldıysa kim ispatlayacak? 4 sene önce gece kasımpaşada bir arkadaşa apaçiler çarpmıştı dogan arabaları ile arkadaş beni çagırdı gittim adamlar ayakta duramıyordu gözler kaymıştı polis gelip ölçüm yapmış alkol 0 çıkmış elemanlarda abi biz boyacıyız boyadan geliyoruz ondan böyle demişler... ? Sonra rutin prosedürler işlemiş...
  • Ha bide kuru olayı var onu nası ayıklıyolar ???
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.