Kurmay Yarbay
Tarihinde Katıldı
Toplam: 899 (Bu ay: 19)
Eski Ama Hafif Bisikletler
Merhaba arkadaşlar.
Evde oğlumla birlikte kullandığımız 26 jantlı sedona marka bir bisikletimiz var.
Oğlanın boyu uzadığı icin daha büyük bir kadro ile değiştirmeyi düşünüyoruz.
Amacımız minimum bütçe ile bu işi halletmek.
Bu nedenle de,
Yeni bir bisiklet almak yerine ikinci el bir bisiklet alıp, varsa eskiyen parçalarını kendi isteklerimize göre yenilemeyi düşünüyoruz
Bisiklette aradığımız şeyler öncelikle en az 27.5 jant boyu, mümkün se hafif ama amortisörlu bir ön maşa, yine hafifliğe ve bütçeye destek olacağı v fren.
Bu şartları taşıyan eski (dolayısıyla fiyatı uygun) bildiğiniz modelleri paylaşırsanız sevinirim.
Elektrikli Skuter Yönetmeliği
Dün yaşanan kazalardan sonra, artık her yerde gördüğümüz ve uzun zamandır başta kullanıcıları olmak üzere tehlikeli olduğunu düşündüğüm (trafikte rastladığımız durumlar) elektrikli skuter (e-skuter) larla ilgili yasal mevzuata biraz göz atayım istedim. Çünkü testi kırılmadan birşeyler yapalım yazalım ki sonrasında dünkü gibi canımız yanmasın
Yönetmelik bu aletlerin kullanımın da yetki belgesi verilenlere 15 yaş şartı koymuş, bunun fiiliyatta işlemediği açık, her yerde 15 yaşın altındaki çocukların bunlara rahatça ulaşabildiğini ve kullanabildiğini görüyoruz, ki benim şahsi görüşüm 15 yaşın da trafik ortamında bir araç kullanabilmek için düşük olduğu.
Yine yönetmelikte yolcu taşıma yasağı konulmuş ancak iki kişinin aynı anda bu taşıtlara bindiğini hepimiz görmüşüzdür.
Yönetmelikte tespit ettiğim bir diğer konu ise bunların kullanımı için hiçbir şart,ehliyet vesaire aranmamasi, bence trafik dinamiklerini ve asgari kuralları bilmeyen birisinin hiçbir şekilde trafiğe çıkmaması gerekir bu nedenle bu araçları kullanacak kişilere mutlaka asgari düzeyde de olsa bir eğitim verilmeli.
Bir diğer husus ise hiçbir koruyucu ekipmanın kullanılması yönetmelikte zorunlu tutulmamış ve olası bir kaza anında kullanıcı tamamen şansıyla baş başa bırakılmış.
Daha belki bir çok noktada güvenlik zaafiyeti vardır, konunun uzmanı değilim, ancak konu hepimizin 3-4 yıldır tanıştığı ve trafik ortamında yeni yeni test ettiği bir konu, yönetmelik bile 2021 yılı Nisan ayında yayımlanmış, yani yasal durumu 1 yıldır netleşmiş.
Konunun yukarıda yazdığımız hususlarla birlikte ilgili bakanlıklarca tekrar değerlendirilmesi faydalı olabilir.
Ne dersiniz?
|
Siirt_Şırnak_Cizre_İdil Yolu
|
|
Arılara dikkat..
|
508 SW
|
Corollayı test ettim.
|
Ben de yakıt kastım.
|
Meslek: Otomobil
İlgi Alanları: Otomobil
https://www.instagram.com/ikinci_el_otomobil_tavsiye/ Pm ile soru cevaplanmayacaktır. |
Forumda bir çok kişi ile alışverişim olmuştur. Ama referans istemiyorum, referansım profilimdir. |
Tanrım,Beni yavaşlat.Aklımı sakinleştirerek kalbimi dinlendir...Zamanın sonsuzluğunu göstererek bu telaşlı hızımı dengele.. .Günün karmaşası içinde bana sonsuza kadar yaşayacak tepelerin sukunetini ver .Sinirlerim ve kaslarımdaki gerginligi, belleğimde yaşayan akarsularınmelodisiyle yıka, götür.Uykunun o büyüleyici ve iyileştirici gücünü duymama yardimci ol...Anlık zevkleri yaşayabilme sanatını öğret; bir çiçeğe bakmak icin yavaşlamayı, güzel bir köpek ya da kediyi okşamak icin durmayı güzel bir kitaptan birkaç satır okumayı, balık avlayabilmeyi, hülyalara dalabilmeyi öğret...Her gün bana kaplumbağa ve tavşanın masalını hatırlat.Hatırlat ki , yarışı her zaman hızlı koşanın bitirmediğini, yaşamda hızı arttırmaktan çok daha önemli şeyler olduğunu bileyim...Heybetli meşe ağacının dallarından yukarıya doğru bakmamı sağla.Bakıp göreyim ki, onun böyle güçlü ve büyük olması yavaş ve iyi büyümesine bağlıdır...Beni yavaşlat Tanrım ve köklerimi yaşam toprağının kalıcı değerlerine doğru göndermeme yardım et.Yardım et ki, kaderimin yıldızlarına doğru daha olgun ve daha sağlıklı olarak yükseleyim.Ve hepsinden önemlisi...Tanrim,Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,İkisi arasındaki farkı bilmek icin AKIL veBeni aşkın körlüğünden ve yalanlarından koruyacak DOSTLAR ver...
|
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17.318
İkinci El Bölümü Mesajları: 110
Konularının görüntülenme sayısı: 147.207 (Bu ay: 2.495)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12.450 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası