< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 8 Haziran 2019; 22:29:6 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 8 Haziran 2019; 22:29:6 > |
Böyle güzel stationwagon araçlar varken niye sedan arabaya bineriz anlamış değilim
Tekerinize taş değmesin hocam |
Doblodur sizin dedigin station olsa duramazsiniz
|
Güzel araç, süper tercih. 20+ yıldır sw kullanırım. Volvo 745 le başladım, focus sw, passat variant ile devam ettim şu anda a4 avant kullanıyorum. Bir sonraki aracım inşallah a6 avant yada benzeri olacak. Büyük konuşmayayım ama sedan araç almam bir daha.
|
Bu hayal kırıklığından sonra bir dakika bile forumda kalmamalısın bence
|
|
Aracının reklamını yapmışsın hep olumlu yönlerini yazmışsın . Ben aracı beğenmedim tasarım benim için önemlidir bu araç 2000 model gibi duruyor ayrıca sw araçları hiç beğenmiyorum işçi aracı gibi duruyor. Aracı satmak istesen satamazsın bile elinde kalır . Neyse almışsın bir kere bize de hayırlı olsun demek düşer.
|
Birşey övdügümuz yok aracın artısı eksisi ne ise onu yazıyoruz.
Tabiki özel bir motor değil. Milyonlarca üretilen satılan sıradan bir motor. Keşke sizde kendi aracınız için benim yazdığım kadar şeffaf bir konu açsanız da insanların faydasına bir iş yapsanız. Bütün gün bütün araçları kendi aracınızla kıyaslayıp benim aracım şöyle benim aracım böyle demekten daha faydalı olursunuz |
Aracın eksi taraflarını toplayacak olursam,(aklıma gelenler) göğsün içinden klima veya başka şeylerden gelen sesler var, yarı otomatik şanzımanın bana göre sıkıntı olmayan karakteristliği, şehir içi bazen keşke bir tık daha yumuşak olsaydı diyebileceğim süspansiyonu, geri görüş kamerasının olmamasını, 120 den sonra gelmeye başlayan rüzgar sesini (bu noktaya kadar başarılı) sayabilirim. |
1 yılı doldurduk arkadaşlar, araç 142.000 km ye geldi bu bir yılda neler yaşadık bi özetleyelim.(araç bende kaldığı sürece ve bizde yazacak derman olduğu sürece her yıl yaşananları toplu olarak bu şekilde güncellemeye çalışacağım)
Önce sorunlar: İki temel sorun yaşadık arkadaşlar birincisi bizim kullanım özelliklerimiz nedeniyle (sürekli kısa mesafe ve şehir içi kullanımı) partikül filtresi rejenarasyon uyarısı aldık (detayları yukarıda km km var) ancak son 4 aydır işe gitmek için hafta içi diğer aracımızı kullanıyoruz böylece bu derdimiz bitti. Bir diğer sorun ise ön cam değişimi ve aracın ağır bakımı sonrası başlayan trim sesleri, bunu da biraz ilgilenerek çok çok azalttım ama sıfırlanmadı. Yapılan harcamalar: Konuyu açtığımda bu araçların potansiyel masraf kalemleri hakkında bilgi vermiştim neredeyse eksiksiz olarak hepsini yaptırdım😁. Nedir bunlar. Alır almaz eskiyen paspasları yeniledim Sol ayna sinyali sıkıntılıydı onu değiştirdim 2 takım rbw silecek aldım. Start stop aküyü varta ile yeniledim Arka fren balatalarını yeniledim Baskı balata değiştirdim (daha giderdi ama aracı hırpalamak istemedim) Triger_devirdaim_gergi setlerini değiştirdim (daha km si gelmemişti ama kafam rahat olsun istedim) Bakımını yaptırdım. Aracı alır almaz aldığım ve 10.000 km yaptığım lastikleri beğenmediğimden tekrar değiştirdim.(bu extra maliyet oldu ama allahtan o lastikleri satarak maliyeti biraz düşürdüm) Hem yazlık hem kışlık 1 er takım lastik aldım. Ben almadan hemen önce aracın enjektörlerininde değiştiğini hesaba katarsak aracın 1 yıllık masrafı 20.000 TL yi geçmiş durumda. Peki önümüzdeki süreçte bizi bekleyen neler olabilir yavaş yavaş xenon ampüllerin ışıkları renklenmeye başlıyor yani acelesi yok ama ileride ampül değişimi gerekebilir. 150.000 km civarında partikül filtre sıvısı takviyesi gerekebilir. Başka bir sıkıntı çıkmazsa bu ikiside çok maliyetli (toplam 1000_1500 tl arası) şeyler değil. Sonuç olarak 1 yıllık kullanımımız sırasında araç bize sarf malzemeleri haricinde masraf açmadı. Şu an yaptıklarımız ile de 5 sene civarı sarf malzemesi masrafı olmadan bineriz diye düşünüyorum. (Bu kadar açıklamayı ve detayı belki birilerinin işine yarar diye yazıyorum arkadaşlar) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 8 Haziran 2019; 22:7:6 > |
|
|
|
|
|
|
|
|