Şimdi Ara

0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
8.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: * T U Ğ R A *

evet karışık oldu biraz.. sırf iki kanal yapiyim derken..bu devre için harcadığım her liraya değdi..son derece stabil çalışıyor ..Ayarladiginiz akimi1mA bile geçmiyor..Ripple %2... Tam profosyonel bir devre..
    Yakında kendim için tekrar ikinci bir ünite daha yapacagim bu sefer 0-10 amper olacak ..Trafo yerine hafif olması için smps kullanıp ve üzerine ilaveten 0-500v ac Voltmetre ac ampermetre ve dijital sıcaklık göstergesi..akıllı fan sistemi gibi şeyler ekleyeceğim
    Voltmetreleri aldığınız linki verir misiniz?
  • gg prototip diye bir mağazadan almıştım
    gg de dijital voltmetre diye arat çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlarda isyeri için yapacaklarim

http://i.hizliresim.com/GkGEp3.jpg

• * T U Ğ R A * kullanıcısına yanıt
    Devre çok güzel bir devre çalışmanızda çok güzel olmuş kutulama işlemi ve yerleşim çok titiz yapılmış bende sizin gibi ayarlı bir devre yapacaktım fakat dedim hazır alayım mervesan marka 5 amperlik aldım 200 liraya kendi yaptığımda fiyat daha yükseğe geliyor vede kutulama konusunda fabrikasyon kadar iyi olmadığı için satın aldım sizin yaptığını bir kutunun maliyeti nedir peki ?
  • Teşekkürler hocam
    aslında kutu yapmak istediğim şey için biraz küçük kaldı.. O yüzden kablo karşılığı fazla oldu

Çoğu malzemeler elimde vardı
    Dediginiz gibi kendiniz yapmaya kalkınca daha pahalıya mal oluyor

Ama naparsın ışte hem elektronige merak hemde kendin yapinca başarmış oluyorsun gibi bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi * T U Ğ R A * -- 31 Ağustos 2015; 11:22:36 >
  • 200 TL ye nereden aldın, ben de düşünüyorum ama fiyatlar çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bprince

200 TL ye nereden aldın, ben de düşünüyorum ama fiyatlar çok yüksek.

konya yavuzelektronik
  • İsyeri için yaptıklarımda tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi * T U Ğ R A * -- 30 Kasım 2015; 13:11:47 >
  •  0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI

• quote:

0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI
    merhaba,
    bende gecen sene yaptım 0-31V, 0-16A

aynı senin kine benzer bir kutu ve göstergede 2 çıkışlı.

birinci çıkışı normal PC ATX power kullandım, bunu modfiy edip ayarlı hale çevirdim.(0-31V 16~20A)

ikinci çıkış için ise bir notebook(19V 5A) ve 12 volt 5A smps adaptörünü seri bağlayıp (19+12=31volt 5A Dc) çıkışına ayarlı switch down regülatör bağladım, max voltta yani 31 voltta 5 amper veriyor, 5Voltta ise 10A i geciyor.

ayrıca sabit 5v 5A veren telefon vs şarj için 3. çıkışta mevcut.

volt ve amper hasas ayar için ise çokturlu potlar pahalı olduğundan trimpottan kendim yaptım aşağıda resimleri mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_elo_bil

merhaba,
    bende gecen sene yaptım 0-31V, 0-16A

aynı senin kine benzer bir kutu ve göstergede 2 çıkışlı.

birinci çıkışı normal PC ATX power kullandım, bunu modfiy edip ayarlı hale çevirdim.(0-31V 16~20A)

ikinci çıkış için ise bir notebook(19V 5A) ve 12 volt 5A smps adaptörünü seri bağlayıp (19+12=31volt 5A Dc) çıkışına ayarlı switch down regülatör bağladım, max voltta yani 31 voltta 5 amper veriyor, 5Voltta ise 10A i geciyor.

ayrıca sabit 5v 5A veren telefon vs şarj için 3. çıkışta mevcut.

volt ve amper hasas ayar için ise çokturlu potlar pahalı olduğundan trimpottan kendim yaptım aşağıda resimleri mevcut

merhaba,

Şunuda yazmayı unutmuşum iki kaynaklar birbirinden bağımsızdır, yani seri bağlandığında 0-60V 5A gibi çıkış sağlıyor paralel bağlarsanız,0-31V 20-25A çıkış verir.

ATX power modify devresinde hem ayarlı çıkış(0-31V 0-16A) hem sabit bağımsız 8-11Volt çıkışı var bu çıkışlada volt ve amper metreleri besledim.

• Gerçekten kapsamlı ve özenli bir çalışma olmuş..elinize sağlık...sizde bayağı emek harcamissiniz ..
    Peki bişey sorsam ..
    Akım ayarı yapabiliyorsunuz?
    Ayarladiginiz voltajda stabilite nasıl?
    Birde tam yükte voltaj çökmesi oluyormu ?...testlerini yaptinizmi

• quote:

Gerçekten kapsamlı ve özenli bir çalışma olmuş..elinize sağlık...sizde bayağı emek harcamissiniz ..
    Peki bişey sorsam ..
    Akım ayarı yapabiliyorsunuz?
    Ayarladiginiz voltajda stabilite nasıl?
    Birde tam yükte voltaj çökmesi oluyormu ?...testlerini yaptinizmi
    Şemayı ve diğer ayrıntıları da paylaşın, belki başka yapmak isteyen de çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Şemayı ve diğer ayrıntıları da paylaşın, belki başka yapmak isteyen de çıkar.

Alıntıları Göster
    hocam bu elektor devresi mi ?
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt
    Atx modifiye şeması var mı, paylaşırmısın

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

hocam bu elektor devresi mi ?

Alıntıları Göster
    1)Ben de trafonun girişini ayarlayıp 0 - 150V 50 amper regülesiz kapasitesi yüksek kondansatörlü güç kaynağı yapacam.Bu sistem çalışır mı? Çok güçlü ampli devresi veya her şeyi çalıştırmak için.
    2)Kademeli trafo mu gerekir?
    3)Ayarlı trafo ile sinüs sinyali düzgün ayarlanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ _ _FAST_ _ _ -- 1 Aralık 2015; 0:38:47 >
  • benim yaptığım devrenin şeması yok Sadece PCB görüntüsü üzerinden yola çıkarak yaptım

• Yabancı bir sitede sadece hazır pcb satışı vardı. 22.50$ dı fiyatı... Ama uyanıklar kart üzerinde ufak bi değişiklik yapıp öyle yayinlamislardi gorsellerini ...onuda hallediverdim oldu...

• Dostum eline koluna sağlık gerçekten mükemmel olmuş bir Elektronikçinin olmazsa olmazı güç kaynağıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Dostum eline koluna sağlık gerçekten mükemmel olmuş bir Elektronikçinin olmazsa olmazı güç kaynağıdır.
    merhaba,

tabi ki paylaşırım şemayı :)

hassas akım ve voltaj ayarı var(CC, CV), trimpot 20 tur biraz zor oluyor zıplamak bir turda nerdeyse 1 volt ayarlanıyor.

ATX power modify ettiğim için cok ucuz oluyor ikinci el 300-400Watt power 10TL gibi aldım gerci 2-3 tanesini bozarak öğrendim o başa :)
    yukarıdaki resimler yapım aşaması resimleri bitmiş resimler yok ondan koyamadım.

lab tipi adaptörde yukarıda bahsetiğim gibi 3 adet power kullandım ikisi seri bağlı (laptop adaptörü) diğeri atx power.

ATX Power:
    www.chirio.com
    SWITCHING POWER SUPPLY ATX Come realizzare un SPS da laboratorio. How to Convert a Computer ATX Power Supply to a Laboratory Power Supply Da 1,0V a 15V e da 0,15A a 15A (20A) by Roberto Chirio
    http://www.chirio.com/switching_power_supply_atx.htm

http://www.chirio.com/IMAGES/atx_schema_30v_2008_01.jpg

seri bağlı diğer power ise regülatör kullandım onuda ebaydan aldım(temsili):

resimde ve linkte dikkat ettiyseniz hem volt hem akım ayarlı, DC CC-CV

Yukarıda bahsettiğim gibi, bütün kaynakları bağımsız yaptım yani şaseleri/toprakları ortak değil, bu nedenden seride bağlanabiliyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.