Şimdi Ara

0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
8.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

fakat yinede devrenizi ve bağlantıları çok iyi kontrol edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devre nihayet çalıştı hiçbir problem yok hata 10K çok turlu potansiyonetrede imiş
    değiştirdim düzeldi şimdi 0-30v ayarlı çıkış var amper ayarınıda tam yapayım işlem tamam.
  • * T U Ğ R A * kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olmuş ellerinize sağlık tamamen size maliyeti ne kadar oldu

• Sadece buna ait malzemeleri değil birsürü malzeme aldığım için kesin bir rakkam veremem
    trafosunu 80tl ye aldım kutu önceden almıştım elimde vardı bazı malzemeler elimdekilerden kullandım bazılarını yeni aldım daha öncede yazmıştım fiyatı benim için çok önemli değil kendim uğraşıp yapmak benim için önemli
    emekli bir insan olduğum için uğraşı oluyor hemde tamir yaparken gerekiyor o yüzden zevkle uğraştım rabbime şükür çalıştı işimi çok rahat görür.
    Kusura bakmayın size bir rakkam söğleyemedim ama bende tam bilemiyorum açıkcası.
  • Savsat 2000

Tebrik ederim.harika bir guckaynaginiz oldu. İyi günlerde kullanın. . Ben 2 yıl önce yaptım. ..hem eve hem işyerine .

dediğiniz gibi önemli olan kendiniz yapmış olmak.zevkle ve severek kullanıyorum. .atölyede piyasadan alınanların ki 12 tane 8 tanesinin akım ayarı calismiyor bile ...tavsiyem iyi bir soğutma yapın. .

ka.dir18

maliyet bana çok fazla olmadı ..zaten trafo çok turlu pot ve transistorler vardı .. kutu gostergeler ve diğer elektronik devre elemanları 250-300 tl civarı en fazla...

• Selamun aleykum sayın TUĞRA devrede minimum ve maximum amper ayarını hangi adımlarla yapmalıyım ve ayar işlemi bittikten sonra çekmek istediğim akımı daha önce yazdığınız gibi çıkışı kısa devre ederekmi ayarlıyoruz.
    Siz nasıl yaptınız bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
    İlk başta açlışmayınca açıkcası şevkim kırıldı ama devreyi 3-4 defa kontrol ettim bir yanlışlık bulamadım
    enson acaba bu pot problemli olabilirmi diye değiştirdim ve çıkış voltajı normale döndü.
    Problem son resimdeki kendini 10K zenneden 7K lık potmuş.
     0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI 0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI 0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI 0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI 0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI 0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 1 Mart 2017; 23:54:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

Sadece buna ait malzemeleri değil birsürü malzeme aldığım için kesin bir rakkam veremem
    trafosunu 80tl ye aldım kutu önceden almıştım elimde vardı bazı malzemeler elimdekilerden kullandım bazılarını yeni aldım daha öncede yazmıştım fiyatı benim için çok önemli değil kendim uğraşıp yapmak benim için önemli
    emekli bir insan olduğum için uğraşı oluyor hemde tamir yaparken gerekiyor o yüzden zevkle uğraştım rabbime şükür çalıştı işimi çok rahat görür.
    Kusura bakmayın size bir rakkam söğleyemedim ama bende tam bilemiyorum açıkcası.

Hayırlı olsun. Trafoyu sardırdınız mı? Kaç VA trafonuz?

Saygılar....

• Aleyküm selam savsat2000

Öncelikle belirteyim sizde bayağı bir malzeme almışsınız. Sanırım bu işe iyice merak var sizde de..akım ayarı yaparken Öncelikle akım potunu maksimum konuma getirin sonra kart üzerindeki min Max potlarından Max potunu almak istediğiniz en üst akım değerine çıkışı kısa devre yaparak ayarlayın . minimum akım ayarını yapmak için ön paneldeki akım potunu minimum konuma getirip kart üzerindeki min potundan almak istediğiniz en düşük akım değerine ayarlayın..tamamdır

bu işlemleri yaparken çıkışı sürekli kısa devre etmemek için birkaç tur ayarlayıp kontrol etmek için kısa devre yapın

Umarım anlatabilmisimdir. .kolay gelsin

• Evet kullanımda almak istediğiniz akım değeri için çıkışı kısa devre yaparak ayarlıyor uz.

• Selamun aleykum sayın kerosen trafoyu hazır aldım karaköyden sardırmadım.
    Sayın tuğra çok teşekkür ederim ayar işinide halledrim yarın.
    Kutu küçük olduğu için ona göre montaj yaptım soğutma işlemi için şeffaf plastik ve silikon kullandım ve bir koridor oluşturdum arkadaki fan yüksek devirli öndeki normal pc fanı hava sadece soğutucunun üzerinden yüksek hızlı olarak geçiyor başka yerlere uğramadan direk sağtaraftan alıp havayı içerde dolaştırıp arka fandan dışarı atıyor.
    Dolayısı ile soğutma problemi olmaz diye umuyorum sadece 10K çok turlu bir pot alıp takacağım şuan üzerinde normal bir pot var ve hassas voltaj ayarı kolay olmuyor tabi.
    Herkese çok teşekkür ederim yardım ve ilginiz için.
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt
    Selamun Aleyküm hocam bu paylaştığınız devreyi bana birisi önerdi güç kaynağı diye bu tam olarak nedir pek fazla anlamıyorum öğrenciyim güç kaynağı yapacam bunu güç kaynağı olarak kullanabilir miyim

• Elbette kullanabilirsiniz...

Zaten laboratuvar tipi bir guckaynagı bu.güvenle kullanabilirsiniz

• Keşke anlayabilseydim bende bu illerden, ufak tefek şeyleri yapabiliyorum ama bu çaplı bilmiyorum yapabilir miyim. İki arkadaşımın da ellerine sağlık çok güzel hazırlamışsınız.

• * T U Ğ R A * kullanıcısına yanıt
    Ben pek fazla anlamıyorumda onu alırsam başka kullanmak için trafo almam gerekirmi ne gerekli kısa devre durumunda ne olur ??

• quote:

Orijinalden alıntı: ka.dir18

Ben pek fazla anlamıyorumda onu alırsam başka kullanmak için trafo almam gerekirmi ne gerekli kısa devre durumunda ne olur ??

Tam olarak ne sormak istediğinizi anlayamadım

•  0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI
  • quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

quote:

Orijinalden alıntı: * T U Ğ R A *

Kusura bakma hocam aradan 26 gün geçmiş siz yazalı...

İlk fırsatta yanıtlaması çalışacağım

Sizden cevap gelmeyince internette biraz araştıma yaptım baskılı plaketi satan yerler var resimlerine bakarak yeniden çizdim bastım deliklerini dün deldim bugün bakır yüzeyleri lehim kapladım herzaman uğraşamıyorum vakit buldukça malzemeleride aldım.
    kısa zamanda yapmaya çalışacagım.
    malisert32 arkadaşın paylaştığı devreyide inceledim ama bu hazır çalışan o devrede epey uğraşmam gerekirdi bende bunu yapmaya karar verdim. transistör olarak 2 veya 3 adet TIP142 kullanmayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    gerekli dosyaları ibbayram@gmail.com email adresime yollarsan sevinirim iyi çalışmalar

• ne olursa olsun Elektor devresi kadar stabil çalışmaz bu devre bir sürü malzeme var ama kısa devre koruması yok

Ben 2014 yılından beri kullanıyorum gayette memnunum şu an bir arıza yaptı o kadar sene sonra tekrar ayağı kaldırmaya çalışıyorum ama halen daha arızayı çözebilmiş değilim...

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Yine çalıştırdın heralde 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam 47 ohm direncin biri açık devre olmuş biraz daha güçlüsü ile değiştirip deneyince canavar gibi çalışmaya devam etti

Bu arada devrenin aynısından bir tane daha gelecek sağolsun Muhsin kamer hocam gönderecek sadece pcb olarak bende alıp bir tane daha yapacağım Allah nasip ederse bakalım ama bu sefer çıtayı iyice yükselticem minimum 6 maks 10 transistörlü yapmayı düşünüyorum inş sorun çıkarmadan çalıştırabilirim 😁😁

0-30 VOLT 0-10 AMPER AYARLI GÜÇKAYNAĞI

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.