Oto amfi hk. tasarım ve bilgi paylaşım
|
Merhaba arkadaşlar. Aerocool Xpredator X2 beyaz kasaya sahibim. Kendisi pencereli, 2014 yılında topladığım sistemde kasama yaptığım modifiyeyi yaklaşık 2 sene sonrasında dağıttım. kasa egzost fanına yakın olarak koyduğum sıcaklık sensörünü programını yazdığım PIC16f2550 mikroişlemci ile okuyup rgb şerit ledlerin rengini kontrol etmek vasıtasıyla kasa içine monte etmiştim. ilk açılışta ice-blue tarzı bir renk ile karşılar, yaklaşık 30sn sonra sıcaklığa göre renk değiştiriyordu. sıcaklık düşükken mavi tonlar hakim, ısındıkça yeşil sarı turuncu kırmızı tonlara geçişli olarak değiştiriyordu. Hoşuma da gitmiyor değildi, lakin bir hışımla elimdeki crossfire r9 290ları, işlemci ve anakartı, bu yaptığım kontrolcüyü falan sattım. 6 senedir falan da uyduruk bir sistem kullanıyordum.
Şimdiki sistemde daha ekran kartım bile yok, olsa bile muhtemelen kasam eskisi gibi ısınmıyacak, bu yüzden nasıl birşey yapabiliriz ? fikirlerinize htiyacım var. Atıp tutmak serbest 😅
Merhaba arkadaşlar. wifi 6 ve bluetooth 5.2 sürümlü dahili kart arıyorum. Türkiye içinde satan var mı böyle birşeyi? özellikle güncel Bluetooth sürümlü istemekteyim. 4.0 gecikme yaratmakta. çinde 150TL civarı. şuan çin tatile girdiği için de getirtmek sorun olacak.
Anakartın soketin adının tam olarak ne geçtiğini bilmediğimden soket adını yazmadım. Aşağıya görsel ekledim.
Aradığım kart örnek olarak;
Anakartın modeli huananzhi gaming x99-tf, karta takacağım soket;
yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Çinden işlemci anakart ram getirtme sorunsalı
Arkadaşlar merhaba. malum dolar kuru yüzünden sıfır sistem toplamak bütçeyi zorluyor. bizim Türkiyedeki ölücülere para kaptırmaktansa çinden getirtmeyi tercih ediyorum. şuan kullandığım sistemde anakart ve işlemciyi de zaten çinden getirtmiştim. 5 yıldır falan kullanıyorum.
Bütçem problem değil ancak ben donanıma 3 5 bin lira vermek istemiyorum. yeri geldikçe elimdeki diğer donanımları da elden çıkarıp ekran kartı alacağım. daha ileriki süreçte de m2 ssd, wireless vebt modül takacağım. Çok abartı oyun oynayan biri değilim, 1080p 60hz monitörüm var ama arabanın bakımlardı lastiklerdi pek birşey geçmiyor ele avuca.
1500 1700 gibi rakamlara şöyle birşey getirtsek nasıl olur? bu markanın x99 gaming modelini düşünüyorum.
|
|
|
|
DİKKAT !! BU BİR DOLANDIRICILIKTIR !!!
|
Meslek: Ücretli özel sektör + biyomedikal tekniker
La vida es corta pero tu sonrisa es hermosa |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.301
İkinci El Bölümü Mesajları: 82
Konularının görüntülenme sayısı: 30.061 (Bu ay: 766)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 773 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware