Araç ekranı görüntü yok arızası
Selamun aleykum herkese hayırlı ramazanlar ve hayırlı geceler. Eniştemin arabası citroen C4 grand picasso geçenlerde araç ekranında görüntü gitmiş tamire götürmüşler tamirci yapamamış ekranı bana getirdiler. İncelememde kartın mikro işlemcisinin kristalinin düşmüş olduğunu gördüm muhtemelen lehimi iyi değilmiş dolayısı ile işlemci çalışmayınca ekrana görüntü gelmiyor yanlız kaç MHZ kristal bilmiyorum internette arattırdım ama entegrenin bilgilerine tam olarak ulaşamadım yanlız ekteki PDF dosyasını buldum pek anlayamadım yardımcı olablirmisiniz.ş
imdiden teşekkürler.
Voltaj verilince 1 kere çekip bırakan role
Selamun aleykum kıymetli forum arkadaşlarım ustalarım.
Bir devre yapmak istedim ama uğraştım beceremedim. Besleme 12v veya 5v olabilir, basit mümkün olan en az elemanla ve yazılım kullanmadan voltaj verilince 1-2 saniye gecikme ile 1 kere 1-2 saniye çekecek ve bırakacak bir role devresi.
voltaj kesilinceye kadar birdaha çekmeyecek ancak voltaj kesilirse ve tekrar verilirse aynı olay devam edecek.
Böyle bir devre yapmak istiyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Amacım uydu cihazını açınca televizyonuda açmak kapatıncada kapatmak. uydu cihazından alacağım referans voltajı ile bir role çektirip tv ye elektirik vermek ve 1-2 saniye sonra tv açma düğmesini role ile kısadevre edip açmak.
Kısaca tv kumandasını mümkünse pek kullanmamak diyeceksinizki akıllı kumanda alıp hem uydu alıcısını hemde tv yi aç kapat ama ben kendim böyle birşey yapak istiyorum hemde birçok 2 kumanda kullanan arkadaşada faydalı olabiliriz.
şimdiden çek teşekkür ediyorum.
IRF9540 mosfet sürme
|
Elektirik kesilince çeken role
|
|
MC34063 ile iphone sarj etmek sorun cozuldu
|
USB HDD ye harici guc kaynagi baglamak
|
Laptop Adaptörü voltaj ayari
|
DDRII test ederken hata veriyor
|
isildak akuleri
|
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 896
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 14.377 (Bu ay: 579)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 177 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware