Şimdi Ara

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
7
Favori
59.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malisert32

Benim devrede ca3140,7812 yokki?Farklı devreden bahsediyorsunuz.Haa ilk yazınızdaki LM723lü devre ise ben ondan bahsetmiyorum.

hocam şemayı paylaştım şimdi bu şema bayağı teferruatlı görünüyor kısa devre koruması var gibi sanki ben bu devreyi yapsam sanki daha iyi olacakmış gibi bir his var içimde hocam sonuçta hem regülasyon hemde işçilik önemli bu işte.

hocam ben illada bu devreyi yapayım demiyorum ki sizede güvenimiz sonsuz verdiğiniz şemalar çok iyi çok tşk ederim. olmazsa son çare sizin devreyi yaparız olur biter.

• @tda 1562q @malisert32

Ömer kardeş konuyu dağıtma, gece gece ne güzel beyin fırtınası yapmışsınız. Konuyu zevkle okudum. Mehmet Ali beyde döktürmüş.

Ömer kardeşim, bunca bilgiden ve elindeki malzemeden sonra güç kaynağına başlarsın artık..

Konuyu takipteyim, devam edin kesmeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: integer

quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

150 Watt 33v AC

merhaba kenan abi,
    elimde 24v 120w trafo var. onu kullanam çalışırmı acaba?
    elimdekini değerlendirmek istiyorum. 2*12 için ayrı bir trafo kullanıcağım

Tabiiki kullanabilirsin sorun olmaz 0 - 30 volt çıkış alırsın
  • buda eskilerden ama çalışır durumda olan 0-30v kısa devre korumalı lab tipi olanı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 12 Kasım 2013; 18:55:26 >
  • tabiki konu devam edecek arkadaşlar ama bu MJE 11032 lerde çok tuzlu canım

eğer bu devre istediğim gibi çalışırsa şayet hemen baskı devre ve kutulama işlemlerine geçmeyi düşünüyorum yanlız trafo sarımlarıyla oynama işi beni yoracak gibi ama yapacak bişeyde yok malesef

Malisert 32 hocam sizin devreyle benim resimini paylaştığım devre arasında ne gibi farklar var acaba kısa devre koruması falan varmı benim paylaştığım devrede ?

2 amper -20 amper aralığını görünce direk bu devre ağır basmaya başladı

• Çok teşekkür ediyorum Muhsin bey,sağolun.Aslında sizin çalışmalar yanında bizimki sönük kalır,paylaşımlarınızı dikkatle takip ediyorum,takdire şayan şahane çalışmalar.

Ah Ömer bey ah,,,ben ne diyorum siz ne dersiniz.
    O zaman şöyle yapalım,11032 yerine daha güçsüz ama darlington tipi daha çok sayıda Tr. kullanın.

Düzeltme;o bahsettiğiniz devrede evet kısa devre koruması var,,,ama röle çekinceye kadar sizin Tr.lerin selası(cenaze selaası)verilir diyorum,başka bir şey demiyorum.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 12 Kasım 2013; 10:35:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: integer

quote:

150 Watt 33v AC

merhaba kenan abi,
    elimde 24v 120w trafo var. onu kullanam çalışırmı acaba?
    elimdekini değerlendirmek istiyorum. 2*12 için ayrı bir trafo kullanıcağım

Tabiiki kullanabilirsin sorun olmaz 0 - 30 volt çıkış alırsın

Peki.
    devreye baktım da r4,r16 değerlerinde * yazıyor ne olacak. dip not göremedim.
    c4,c5,c9 değerlerini göremedim daha doğrusu değerler var ama hangisi olduğu yazmıyor yada ben göremedim.
    Birde altta voltaj göstergesi için farklı bir bağlantı var orda ne demek istemiş yardım eder misiniz.

• Ömer daha basit ve kolay yapılabilecek ekteki devreyi yapabilirsin . istersen kısa devre koruma ilave edebilirsin.. İstersen direk kullanırsın... 1.2 volt ile 40 volt aralığında
    çalıştırabilirsin. ama sendeki trafoya göre 1.2 - 30 volt aralığında çok daha rahat çalıştırırsın .. LM 317 yide soğutucuya bağlarsın..
    sen beğenirsen baskı devreyide verebilirim... Kolay gelsin...

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

• güzel devre ancak kısa devre koruması yok.
  • quote:

Ömer daha basit ve kolay yapılabilecek ekteki devreyi yapabilirsin . istersen kısa devre koruma ilave edebilirsin.. İstersen direk kullanırsın... 1.2 volt ile 40 volt aralığında
    çalıştırabilirsin. ama sendeki trafoya göre 1.2 - 30 volt aralığında çok daha rahat çalıştırırsın .. LM 317 yide soğutucuya bağlarsın..

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

kenakord hocam paylaşım için çok sağol

bu devrede akımı 2SC5200 lermi sağlıyor ?? 2N5200 tr lerlemi ??

bu devrede kullanılan LM 317 mi yoksa L 200 le yapılan tartıştığımız devre şemasımı daha iyi randıman verir hocam ??

bana sizin bu devre daha basit ve akıcı geldi. malisert hocam yani diyorsunuzki elimdeki 2n3773 leri rahatlıkla kullanabilirim demi sizin verdiğiniz devreyi yaptığımı farz edelim kısa devre korumasını sizden alabilirmiyiz hocam ??

iyi günler iyi çalışmalar

• Bu devrede 2SC5200 dür ama sen istersen yerine 2N3773 leri kullan değişen bir şey yok...
    L200 lerin birçok problemleri vardır. hiçbir zaman kararlı çalıştırılamazlar. çok problemli regülatörlerdir.. Sadece amatör çalışmalarda kullanılması amacıyla üretim vardır.
    Hatta bu yüzden artık üretimide durmuştur.. Hiç profesyonel power supply larda gördünüzmü bu entegreyi. ben hiç görmedim şimdiye kadar.
    piyasadakilerin çoğu patates baskı kopyalarıdır... Ben bildiğimi söyliyeyim de sen nasıl istersen oyle uygulama yaparsın... Kolay gelsin..
  • quote:

Bu devrede 2SC5200 dür ama sen istersen yerine 2N3773 leri kullan değişen bir şey yok...
    L200 lerin birçok problemleri vardır. hiçbir zaman kararlı çalıştırılamazlar. çok problemli regülatörlerdir.. Sadece amatör çalışmalarda kullanılması amacıyla üretim vardır.
    Hatta bu yüzden artık üretimide durmuştur.. Hiç profesyonel power supply larda gördünüzmü bu entegreyi. ben hiç görmedim şimdiye kadar.
    piyasadakilerin çoğu patates baskı kopyalarıdır... Ben bildiğimi söyliyeyim de sen nasıl istersen oyle uygulama yaparsın... Kolay gelsin..

Hocam Allah sizden razı olsun çok tşk ederim. ben 2sc5200 lü yapmak isterdim daha az yer kaplıyor ve montajı kolay ama koç gibi orjinal st marka 2n3773 lerdende 6 adet var elimde yanlış hatırlamıyorsam eğer sizin devreyi yapayım o zaman bende L200 bişey sandıydım ne yalan söyliyim aslında bu işin mucidi Tabiki LM 317 AYARLI VOLTAJ REGÜLATÖR ENTEGRESİDİR.

-Ben 3 adet 2SC5200 transistörden max 15 Amper akımı çekebilirmiyim ?

-trafo olarak elimde daha öncede yazdım 2 x 35 volt ac 280 Watt trafo mevcut bu trafonun uçlarını birleştirsem daha güçlü bir 35 volt tek kanal elde etmiş olurmuyum ?

-kısa devre koruması olarak tristörlü bir devre bana tavsiye edebilirmisiniz hocam bu devrenin birde baskı devresi veyahut LYT dosyasını buradan paylaşırsanız çok tşk ederim hocam size

Malisert32 kenakord hocam sizler bu forumun müdavimlerisiniz sizler olmasa kimlerden nitelikli ve doğru bilgi öğreniriz valla bende bilmiyorum Allah sizden razı olsun hocam çok tşk ederim paylaşımlarınız için.

• işte transistörler !!!
     0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

• Sizlere dünya kadar, bir sürü devre Ayarlı 30 V güç kaynağı devreleri, pcb + şema + kalite hepsi bir arada... İNDİR

Mehmet Ali bey tevazu yapmışsınız. Burada bilgiyi paylaşıyoruz. Kimde ne varsa paylaşıyor. Bizler de sizlerden öğrendiklerimiz oluyor.

Herkese iyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • bu kısa devre korumanın basit role ile yapılan bir devresi vardı,
    yaptığım adaptörlere bunu yapıverir ve etkili bir koruma oluştururdum,
    aşağıdaki gibimiydi,

http://o1311.hizliresim.com/1h/d/ugmyp.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 12 Kasım 2013; 14:43:26 >
  • quote:

Ömer daha basit ve kolay yapılabilecek ekteki devreyi yapabilirsin . istersen kısa devre koruma ilave edebilirsin.. İstersen direk kullanırsın... 1.2 volt ile 40 volt aralığında

hocam elimde 48vdc 24amper smps güc kaynağı var.14.4v a indirip akımını yükseltmek istiyorum.paylaştığınız devrenin giriş voltajını 50volt olarak düzenlememiz mümkün olur mu yoksa tamamen değişmesimi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi db_61 -- 12 Kasım 2013; 15:02:06 >

• LM317 nin 3 nolu ayağına seri 220 ohm 1 watt direnç ekleyin
  • quote:

LM317 nin 3 nolu ayağına seri 220 ohm 1 watt direnç ekleyin

Peki.
    devreye baktım da r4,r16 değerlerinde * yazıyor ne olacak. dip not göremedim.
    c4,c5,c9 değerlerini göremedim daha doğrusu değerler var ama hangisi olduğu yazmıyor yada ben göremedim.
    Birde altta voltaj göstergesi için farklı bir bağlantı var orda ne demek istemiş yardım eder misiniz.
  • arkadaşlar çok tşk ederim Hepinizden Allah razı olsun !!! yakında başlıyorum devreyi yapmaya
  • quote:

LM317 nin 3 nolu ayağına seri 220 ohm 1 watt direnç ekleyin

teşekkürler hocam...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.