Şimdi Ara

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
7
Favori
59.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gördüğünüz gibi minumum 5 volt simetrik ayarlı her kol max. 600watt gücünde güç kaynağı.
    Evet gerek eksi hatttı,gerek artı hattı min.5 volt.Alt voltaja pek gerek duyulmaz.Bu devrenin tam teşekküllü baskı devresini kısa devre koruma devresini de yapacağım inş.

http://tinyurl.com/leguava" data-href="http://tinyurl.com/leguava">
     0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

• Af edersiniz bu resimde çalışan durumunu gösterir.

http://tinyurl.com/po98mrh" data-href="http://tinyurl.com/po98mrh">
     0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

• Linkini vereceğim dosya ise ISIS üzerinde hazır çizilmiş çalışan devresi mevcut.
    rar şifresi=donanımhaber.com
    [link]http://s3.dosya.tc/server13/kij113/simetrikayarl_.rar.html[/link]

Paylaşmaya devam inş.
  • Ares ile baskı devre tamamdır.
    Devrenin bitmiş hali resimdeki gibi olacak.Yeşil blok renkliler yerine besleme,çıkış ve pot monte edilecek tamamdır.
    Ne kaldı kısa devre korumasımı?Bundan kolay ne var.

http://tinyurl.com/pvqedk3" data-href="http://tinyurl.com/pvqedk3">

• Mehmet Ali hocam

Önerdiğiniz devreleri ve gayretlerinizi tebrik ederim. Ancak şu var...

Güç kaynağı devreleri hazırlanırken, akım sınırlaması ve kısa devre koruma katları, devre tasarımına ilave edilmelidir. Ayrıca regülasyon da çok önemli...

Hele ki... Ömer kardeşimiz yüksek güce dayalı devreler arıyorken, düşünsenize kullanacağı devrelerin kısa devre olma ihtimalini, kısa devre anında... ne var ne yok.. yakar, kavurur ne varsa,

Elektronik malzemeler az buz para değil ki... Hangimiz devre hazırlarken hata yapmıyoruz veya kısa devre yaptırmıyoruz , malzemeyi bazen yanlış takmıyoruz ki...
    İnsanız hepimiz hata yaparız. İşte yukarıda da belirttiğim gibi... yaptığımız hataları en az zararla atlatabilmek için önerdiğim koruma katları vazgeçilmez olmalıdır.

Elektronikle uğraşıyorsak, akım sınırlaması gerekli değil mi? Bu koruma katları bu devrelere muhakkak monte edilmeli,

Ömer kardeşim Elektor daki devre tam sana göre, boşuna arayışa girme...
    Güç kaynağı yapacaksan, uğraşacaksın, yorulacaksın, bu devreyi çalıştıracaksın.... Takılıdğın yerde, ya bizlerden yardım al veya çalıştıramayacağına inanıyorsan, teklifim hala geçerli...Devrenin, kullanılmamış malzemelerini bana gönder kaç tane devre istersen, hazırlarım, çalıştırırım, size iade ederim.
    Hiç bir işçilik veya ücret talep etmem...

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

@tda 1562q @malisert32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 13 Kasım 2013; 1:03:14 >

• Eyvallah Muhsin bey,aynen katılıyorum ustam.Ama gördüğünüz gibi konu buralara kadar geldi.Yani akım ayarından geçildi
    Aslında akım ayarını, bırakın entegreyi çıkış katındaki yüksek akım taş dirençleri üzerindeki voltaj kontrolu ile bile çok güzel akım ve kısa devre kontrolu yapılır.Hatda ben tercihimi bu yönde yapardım.Tabi böyle olunca devre yapması zorlaşıyor,milletin gözü kararıyor.
    Yine de,paylaştığım bu devreyi farklı bir teknik bulunsun kabilinden sayabiliriz herhalde.Yani çok da kötü değil gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Mehmet Ali hocam

Güç kaynağı devreleri hazırlanırken, akım sınırlaması ve kısa devre koruma katları, devre tasarımına ilave edilmelidir. Ayrıca regülasyon da çok önemli...

Hele ki... Ömer kardeşimiz yüksek güce dayalı devreler arıyorken, düşünsenize kullanacağı devrelerin kısa devre olma ihtimalini, kısa devre anında... ne var ne yok.. yakar, kavurur ne varsa,

Elektronik malzemeler az buz para değil ki... Hangimiz devre hazırlarken hata yapmıyoruz veya kısa devre yaptırmıyoruz , malzemeyi bazen yanlış takmıyoruz ki...
    İnsanız hepimiz hata yaparız. İşte yukarıda da belirttiğim gibi... yaptığımız hataları en az zararla atlatabilmek için önerdiğim koruma katları vazgeçilmez olmalıdır.

Elektronikle uğraşıyorsak, akım sınırlaması gerekli değil mi? Bu koruma katları bu devrelere muhakkak monte edilmeli,

Güç kaynağı yapacaksan, uğraşacaksın, yorulacaksın, bu devreyi çalıştıracaksın.... Takılıdğın yerde, ya bizlerden yardım al veya çalıştıramayacağına inanıyorsan, teklifim hala geçerli...Devrenin, kullanılmamış malzemelerini bana gönder kaç tane devre istersen, hazırlarım, çalıştırırım, size iade ederim.

@tda 1562q @malisert32

Üstadım bende bunu söylüyorum ama yapamadığını çalışmadığını söylüyor ömer.. bende daha fazla üstelemiyorum bu devre çalışıyor ben an azından 10 tane yaptım.. Ama hala çalışmadığını söylüyor.. her neyse nasıl isterse öyle yapabilir.. kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Mehmet Ali hocam

@tda 1562q @malisert32

hocam valla bu devreye karşı acayip soğudum kabus gibi bir çalıştıramadım gitti teklifiniz için çok sağolun.

kenakord hocamın paylaştığı devre benim daha çok hoşuma gititi bu devreyi yapacağım

malisert hocam sizede ayrıca tşk ediyorum

• kenakord kullanıcısına yanıt
    Kenakord hocam,
    Elektor 'un devrelerinden bende hazırlamıştım. Montaj aşamasında ufak-tefekler haricinde hiç bir sorunla karşılaşmadan kullanıyorum. Düzgün montaj, sağlam malzeme takıldıktan sonra çalışan bir devre. Resimde de görüldüğü gibi, Osiloskop 'un altındaki siyah - Voltmetreli 2 adet 2 X 44 Vdc. güç kaynağı

Ömer kardeşimiz biraz heyecanlı, bir şeyler yapmak istiyor, ancak bir sorunla karşılaşınca, pes ediyor, çabuk vazgeçiyor. Delikli pertinaksa montaj yapıyor. Bu tip güç devrelerinde, delikli pertinaks kullanılmaz, Kendisine bir kaç kez yardımcı olmak istedim, ancak kabul etmiyor. Kendisi bilir.
    Bende artık; montaj-çalıştırma kısmında ısrar etmiyorum, gerekirse sadece buradan teknik destek veririm.
    Yukarıdaki önerdiğim devre çok kullanışlı ve laboratuvarda kullanılabilecek, kararlı çalışan bir devre...

Hazırlayacağı güç kaynağını burada da paylaşırsa, bizlerde bilgilenmiş oluruz.

Ömer kardeşime yapacağı devrelerde başarılar dilerim...

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 13 Kasım 2013; 13:57:40 >

• böyle olmayacak. smps ayarlı bi güç kaynagı yapayımda bi işe yarayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

böyle olmayacak. smps ayarlı bi güç kaynagı yapayımda bi işe yarayayım.

Hocam anlasilan benimle ugrasmayi seviyorsunuz :) ben yapacaam kenakord hocamin lm 317 li 2sc5200 lu 15 amper 0- 40 volt ayarli guc kaynagini bide kisa devre korumasini yaptikmi tamamdir.

Saka maka olacak bu sefer devre

Muhsin kamer hocam sizede zahmet oluyor ama ben bu elektor un devresini yapmamakta kararliyim.
    :) olmuyor ben beceremiyorum bu elektor devresini ok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 40 volt 20 amper kaynağı regüle edip 10volta düşürdüğümüzde çıkıştan 20 amper çekildiğinde girişten 40volt 5 amper çekmesi gerekmez mi.isiste deniyorum çıkışta çekilen amperle girişteki sürekli aynı oluyor ben mi yanılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: db_61

arkadaşlar 40 volt 20 amper kaynağı regüle edip 10volta düşürdüğümüzde çıkıştan 20 amper çekildiğinde girişten 40volt 5 amper çekmesi gerekmez mi.isiste deniyorum çıkışta çekilen amperle girişteki sürekli aynı oluyor ben mi yanılıyorum.

sence devrelerde transistörler neden ısınıyor ?
  • quote:

quote:

arkadaşlar 40 volt 20 amper kaynağı regüle edip 10volta düşürdüğümüzde çıkıştan 20 amper çekildiğinde girişten 40volt 5 amper çekmesi gerekmez mi.isiste deniyorum çıkışta çekilen amperle girişteki sürekli aynı oluyor ben mi yanılıyorum.

bu kadar kayıp transistörde ısıyamı dönüşüyor rezistans kullansak o kadar güç çekmez herhalde.40volt 20 amperi regüle edip 10voltta 60 amper alınması mümkün mü.
  • quote:

quote:

quote:

bu kadar kayıp transistörde ısıyamı dönüşüyor rezistans kullansak o kadar güç çekmez herhalde.40volt 20 amperi regüle edip 10voltta 60 amper alınması mümkün mü.

İsiste gösterilen herşeye inanmayın kararlı değil

dediğin gibi farklı akım girip farklı akım alabilirsin fakat birazı kayıplara gidecektir o yüzden fazla girip az alabilirsin ayrıca o şekildeki devre ancak smps gibi özel tasarlanmış devre olması şart transistörlerle olacak iş değil birde düşük voltta yüksek amper çekmek transistörleri çok zorlar tam verimli olmayabilir

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_41183762/tm.htm

• bakın adam sizin devreyi yapmış çalıştırmış
    http://f4dci.pagesperso-orange.fr/alim%20labo.htm
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Ömer kardeşim

Ufak-tefek işlemlerde kullandığım güç kaynağım arızalandı. İçerisindeki devreyi de pek beğenmediğim halde kullanıyordum. Son zamanlarda voltajda dalgalanmalar yapmaya başlayınca, devreyi onarmayı hiç düşünmeden, fırsat bu fırsat dedim, hemen dağıttım.

Başlıktaki devreden daha önce 4 adet hazırlamıştım biliyorsunuz, bu devreyi kararlı çalışmasından dolayı; kenan hoca gibi, bende çok memnun kalmıştım.

Neyse lafı fazla uzatmadan,

Dağıttığım güç kaynağı devresinin yerine elektor 'un precision power supply den bir tane daha hazırladım. Montajını şimdi bitirdim.Hemen son kontrollerimi yaptıktan sonra, YA ALLAH BİSMİLLAH deyip voltajı verdim. Daha önceki güç kaynağı devrelerimdeki gibi, devre tek marşta çalıştı.
    İnanır mısın, hiç sağını solunu ellemeden, hata arıza aramadan, dikkatli montajla tek marşta çalıştı.

Bunları nye yazıyorum biliyor musunuz?

Tahminimce.... Şu ana kadar hala güç kaynağı devresi yapmadın...

Önerim bu devreye yeniden başlamanız... Yapacağınız güç kaynağı devresinde size başarılar dilerim... ( Teknik destek verme sözüm hala geçerli... )

• Merhaba
    Bu devreyi yapmak için tüm parçaları aldım ancak tüm yazıcıoğlunu ve direnç neti gezmeme rağmen bd241 bulamadım yerine ne kullanabilirim?
    Teşekkürler
  • BD 243 - TIP41
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.