Şimdi Ara

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
7
Favori
59.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kenakord

sendeki devre 7107 ile yapılmış devre ise kullanabilirsin..

evet abi 7107 li devre
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Evet şema doğru...

Arşivden çıkarttığım, baskılı devre de buradadır.... https://yadi.sk/d/kW2s4mzVdGVtd

Devreyi yapacak arkadaşlara başarılar dilerim. " BC 547 NPN transistörün yönünü CBE yerine EBC olarak, ters takmayı unutmayın ! "

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

Elektor devresinin yanından bile geçemez bırakın şimdi kısa devre yaparken çıkışını kapatan amatör güç kaynaklarını yahu

ben bu devre gibi kalitelisini görmedim şuan elimde 2 adet var sc5200 sa1943 250w anfiyi çalıştırdım banamısın demedi diğerleri bence hikaye

• orjinali bu kayseriden adnan coşkun hocama çok teşekkürler bu projenin asıl sahibi odur
     0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

http://s3.dosya.tc/server29/gTkfyK/DigitalVoltmeter-Ampermeter.rar.html
    yukarıdaki linkte ilgili dosyalar vardır...

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

kenan abi linkte sorunmu var bi türlü gitrmiyorum sayfa mevcut değil yazıyor

• Selam arkadaşlar,

Uzun arayışlar sonrasında muhsin kamer ve kenakord hocalarımın paylaşımlarının da etkisi ile elektor'un devresini yapmaya karar verdim. Hatta işin büyük kısmını bitirdiğimi söyleyebilirim. Devreye şu ana kadar enerji vermedim. Kutu olayı çok zamanımı aldı. Bugün son bağlantıları da yapıp testlere başlıycam. Aşağıda resimlerini paylaştım. Öneri ve görüşleriniz benim için çok önemli, paylaşırsanız sevinirim.

0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!
     0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! 0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!!

• Selamlar... devre kutusu güzel gözüküyor ama anlıyamadığım komitator ne için .. sanıyorum başka bir çıkış alacaksınız..
  • Evet hocam, niyetim o, bazı ilaveler olacak. Bugün bitirmeyi planlıyordum ama olmadı.

Trafonun sacları birleştiren vidaları uzun biraz, montajı engelliyor, onları kesmeye uğraşıyorum. Haftasonu biter diye tahmin ediyorum. Bi aksaklık olurda çalıştıramazsam değerli yorumlarınıza ihtiyacım olacak.
  • demkap kardeş kutu gayet şık olmuş devre yapmaya değer en iyi stabil devre olsa gerek Bu arada Kenakord abim e yardımlarından dolayı çok tşk ederim
  • Tekrar merhabalar arkadaşlar,

Devreyi ilk denemede çalıştıramadım, diğer işlerimden dolayı ilgilenme fırsatım da olmadı. Bu gece ve yarın sorununu çözüp, sonuçları sizlerle paylaşacağım.
  • Baskı devreyi tekrar inceledim, herhangi bir sorun yok. Montaj hatası var mı diye bakıyorum.
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tip31 ve 2sc5200 ü darlington kullandım fazla çökmüyor voltaj. Hatta base akımını bağımsız bir sekonderden vererek yapabilirsin benim gibi. Severek kullanıyorum günlük tamiratlarda

• elimde 2x32V 250W trafo var. 32VAC girişli gerilim ve akım ayarı yapabileceğim güç kaynağı devresi arıyorum. tavsiye edebileceğiniz devre varmıdır
  • bu bahsedilen devreyi yap abi kesinlikle pişman olmazsın inan bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

elimde 2x32V 250W trafo var. 32VAC girişli gerilim ve akım ayarı yapabileceğim güç kaynağı devresi arıyorum. tavsiye edebileceğiniz devre varmıdır

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=109546146&p=1#109546146

Şiddetle tavsiye ederim...
    Sonuç mükemmel. Saygılar

• kenakord kullanıcısına yanıt
    Dosyaları tekrar paylaşmanız mümkünmü acaba link ölmüş
  • https://yadi.sk/d/UDZH79WixgBzC

Dosyaları yukarıdaki linkten indirebilirsiniz...
  • Öncelikle Kolay gelsin güzel çalışmalar olmuş ellerinize emeklerinize sağlık

Bendede birkaç tane pc smps'i var bunların içerisindeki yapılar aynı evet sizlerde modifiye ederek ayarlı yapmışsınız

Benim çok bir bilgim yok ama biraz devreleri okuduğumda şunu gözlemledim

İlk regüle katında NTC PTC Optokuplör gibi elemanlar var ve sonrasında EI33 ER28 vs gibi trafolar sonrasında bir smps kontrolcüsü

Biz bu çok kullanılan pc smps'lerinden bu trafoları optokuplör ve NTCleri vs sökerek sıfırdan ayarlı kısa devre korumalı bir güç kaynağı yapamazmıyız?

Hem Trafo olmadan küçük ve hafif hemde NTC PTC gibi elemanlarla korumalı optokuplör orda geri besleme ile alakalı mı bilmiyorum onun gibi
    mesela ona birde belli sıcaklık sonrasında fan çalışması vs eklesek?

böyle bir smps tasarlayamazmıyız?

Diğer Konuyada yazdım kopyala yapıştır için özür dilerim..

• Malisert 32 nickli hocamız smps ler hakkında çok bilgili ona danışın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 12 Aralık 2016; 13:26:35 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.