Şimdi Ara

0.8 lt motor+lpg ne yakar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Selamlar.. Civic gibi oldukça seri bir araçtan sonra 0,8 motora LPG'siz bile binilmez..Ayrıca çok küçük hacimli motorlar rampalarda veya yüklü durumlarda çekişten düştükleri için daha fazla gaz yer..Bu nedenle yakıt tüketimi hayal kırıklığı yaratabilir ( sürekli düz bir yolda ve yanlız kullanacaksa o zaman başka ki bu da eşyanın tabiatına aykırı)..
    Gazi Üniversitesinin bir araştırmasında LPG torkta %10 düşmeye neden oluyor, yakıttta da ( LPG olarak) % 10 artış..Hesabını buna göre yapması lazım..
    Abinize önerim 2. el Honda jazz LPG'dir..İstanbul şehir içinde aracım 6,5 lt/100 km yakıyor.( üstelik CVT)...LPG taktırırsa 7 lt civarında yakar ki bu da 100 ykr demek..Ayrıca yokuşta da bırakmaz..

• onu alacağına dizel bi araba almak daha mantıklı olmazmı?
    en azından spark dan daha güvenli ve çekişi daha iyi olur yokuşlarda.
    bence çok mantıksız o arabayı almak.
  • Ne gerek varki arkadaşım madem 99 honda civic varmış babalar gibi taktır lpg nide buna az yakmasını ıstıyorsan .. bence

arada ck az bı fark olur yakıt konusunda hatta yuksek hızda honda daha az yakacaktır..

bahsettıgınız arabada cok guvenlıksız bı araba 0,8 motor dedıın nedır yaw bassan gıtmıcek dursan durmucak allahaskına

cok sacma bence..
  • konu hort olacak ama bunu yeni denedik. şehiriçi 14 kuruş yakıyor. gerçi ankara şehir içi altgeçitler nedeniyle bir nevi şehirlerarası gibi ama böyle çıktı işte. fiyatlar 29.08.2011 in fiyatları. lpg yi 2.09 dan aldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 29 Ağustos 2011; 13:08:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

konu hort olacak ama bunu yeni denedik. şehiriçi 14 kuruş yakıyor. gerçi ankara şehir içi altgeçitler nedeniyle bir nevi şehirlerarası gibi ama böyle çıktı işte. fiyatlar 29.08.2011 in fiyatları. lpg yi 2.09 dan aldık.

yakında benimde denem fırsatım olacak sonucu burdan yazarım. düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için
  • evet sonunda spark 2007 düz vites 0,8 aracı aldım ve tüp taktırdım. Ankara şehir içinde sabahları yoğun trafik istanbul kadar olmasa da keçiören trafiğinde işe gidiş, akşamları görece açık trafikte eve dönüşte kullanıldı 7 lt benzin yaktı 100 kmde. Ankara çorum şehirler arası 90-100 civarı sürat devir 3400 ü geçmeden 250 km yolda 5.5 lt benzin ortalaması yakaladı. Aynı yolu dönüşte 7.5 lt ortalama lpg tüketti ancak kullanım daha sert kullanım.sürat 110-120 km/h arası devir çoğu zaman 3500 ve üzeri zaman zaman 4500 e çıktı.giderken 3 saatte gittiğim yolu dönüşte 2,5 saatte aldım. Normal gelseydim 6,5-7 lt lpg tüketirdi tahminim. devirleri özellikle yazdım farkın anlaşılması için. şehir içi lpg tüketim verisi henüz yok.belli olunca onuda yazarım.tahminim 8.5 lt lgp tüketeceği yönünde. bence değerler süper. özellikle şehir içinde bu değerleri bu sınıfta toyota yaris honda jazz ve mitsubishi colt yakalar belki onlarında temizini sparkın fiyatlarına alamazsınız. Aracı ş.içi kullanmak için aldım.
    Ş.içi
    benzin 7 * 4,75 = 33 kuruş
    LPG 8,5 * 2,45 = 21 kuruş + 3 kuruşta (benzin yakar tahminim) = 24 kuruş

Ş.arası
    benzin 5,5 * 4,75 = 26 kuruş
    lpg 7,5 * 2,45 = 18 kuruş

her durumda en az 8 kuruş tasarrufum var. benim gibi yılda en az 20.000 km yapan biri için 20.000 * 0,08 = 1600 tl yapar. buda kitin parası. aslında bu hesabı yapmadan bile LPG taktırırım ben. çünkü o parayı aracı alırken fiyata dahil diye düşünür ona göre alırım ve araca çok yakıcakmı diye düşünmeden rahatça binerim.bu arada unutmadan aracın benzin ile lpg arasında gidişinde çekişinde en ufacık fark hissedemedim.

• 1100cc 65hp Kia picanto, A sinifi mini arac 28lt lpg ile 380km yapardi. Ankara sehirici sartlarinda. Yani bu da 7,37lt/100km demek. Bugunun rakamlariyla 18 kurus falan... Benzin dahil degil. 2005 model Egas italyan sirali sistem. Mini arac dedik ama ic hacim ve ferahlik kesinlikle 2004-2007 hb Clio'lardan iyiyydi, bagaji Clio'ya gore 15-20cm dardi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 Ford Fiesta 1,4i 80hp aracim 42lt LPG ile 470-480 km yol yapardi. Ankara sehirici ve Shell gaz ile. Genelde sakin, 1/3 oraninda agresif kullanim.

Ortalama 8,75-8,9lt yapar.

Babamin 2004 Clio Hb 1,2 ise cok daha az yakiyor.

800cc bir arac icin o tuketim degerleri anormal degil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

2006 Ford Fiesta 1,4i 80hp aracim 42lt LPG ile 470-480 km yol yapardi. Ankara sehirici ve Shell gaz ile. Genelde sakin, 1/3 oraninda agresif kullanim.

Ortalama 8,75-8,9lt yapar.

Babamin 2004 Clio Hb 1,2 ise cok daha az yakiyor.

800cc bir arac icin o tuketim degerleri anormal degil mi?

Sayın Ulaş-ım aracı ikinci araç olarak ş.içi için aldım. Değerle bence çok değil bilakis gayette iyi. Zaten şu an 8,5 lt ş.içi lpg tüketim verisi kesin değil. henüz netleşmedi sadece tahmin. Ayrıca sizin kullanım şartlarınızda trafik durumu nasıl bilmiyorum ama ben binsem sizin yakaladığınız değerlerden fazla yakabilir. Bu araç en az yakıyordur diye düşünmedim ama yaşına göre alınıp binileblecek uygun araçlardan biri olduğunu düşünüyorum.Olaya sadece yakıt değil alım maliyeti olarakta bakıyorum. dediğiniz araçların temizini 15-16 liradan aşağı almak pek mümkün değil.

• Sayın Ulaş-ım aracı ikinci araç olarak ş.içi için aldım. Değerle bence çok değil bilakis gayette iyi. Zaten şu an 8,5 lt ş.içi lpg tüketim verisi kesin değil. henüz netleşmedi sadece tahmin. Ayrıca sizin kullanım şartlarınızda trafik durumu nasıl bilmiyorum ama ben binsem sizin yakaladığınız değerlerden fazla yakabilir. Bu araç en az yakıyordur diye düşünmedim ama yaşına göre alınıp binileblecek uygun araçlardan biri olduğunu düşünüyorum.Olaya sadece yakıt değil alım maliyeti olarakta bakıyorum. dediğiniz araçların temizini 15-16 liradan aşağı almak pek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drezin

Sayın Ulaş-ım aracı ikinci araç olarak ş.içi için aldım. Değerle bence çok değil bilakis gayette iyi. Zaten şu an 8,5 lt ş.içi lpg tüketim verisi kesin değil. henüz netleşmedi sadece tahmin. Ayrıca sizin kullanım şartlarınızda trafik durumu nasıl bilmiyorum ama ben binsem sizin yakaladığınız değerlerden fazla yakabilir. Bu araç en az yakıyordur diye düşünmedim ama yaşına göre alınıp binileblecek uygun araçlardan biri olduğunu düşünüyorum.Olaya sadece yakıt değil alım maliyeti olarakta bakıyorum. dediğiniz araçların temizini 15-16 liradan aşağı almak pek mümkün değil.

Anladım hocam.

Tabi kullanım şartları çok değişkendir. Örneğin; Sincan'da oturan arkadaşım otomatik FOCUS aracıyla şehiriçi kullanımda 10,5 litre yakıt tüketirken, Etlik Yozgat Bulvarında yokuş bir yerde oturan ve daha yoğun şehiriçi trafiğe takılan arkadaşımın manuel vites FOCUS ile 12litre LPG yakması gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: drezin

Anladım hocam.

Tabi kullanım şartları çok değişkendir. Örneğin; Sincan'da oturan arkadaşım otomatik FOCUS aracıyla şehiriçi kullanımda 10,5 litre yakıt tüketirken, Etlik Yozgat Bulvarında yokuş bir yerde oturan ve daha yoğun şehiriçi trafiğe takılan arkadaşımın manuel vites FOCUS ile 12litre LPG yakması gibi...

Bugün dayanamadım araba 133 km de iken depoyu fulledim. Ankara ş.içi orta yoğun trafik. 9,3 lt lpg aldı. 9,3/133 * 100 = 7 lt /100 km lpg ortalaması çıktı sonuç. tam depo sonucunuda yazarım. Arabayı 2000 - 3000 devir arası 3000 deviri geçmeden sakin kullandım.

• Ankara şehir içi 26 lt tam depo bitene kadar 335 km yol yaptı. devir çoğu zaman yüksek 3000 devir üzeri kullanım şekli sert. 26/335 = 7,8 lt ortalama yakalamış. Demekki ort. devirler aralığında aracı kullansam 2000-3000 devir dakika aralığında daha önceki 9,3/133 = 7 lt ortalamayı yakalayacak. kışında bu araba en fazla 8,5 lt lpg tüketir tahminim. yazları için ortalama değer 7- 7,5 lt lpg denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drezin -- 2 Nisan 2013; 16:32:08 >
  • Spark ile son bir kaç depodur 25 lt /310 km = 8 lt lpg ortalaması çıkıyor. araca alıştıktan sonra aracı 2000-3000 devir aralığında kullanımıyorsunuz. sürekli 3000 devir üzerine çıkıyor. bu şekilde kullanım ankara ş.içi için 8 lt lpg ortalaması aracın yakıtı konusunda net fikir verebilir bu aracı düşünenlere. Kışlarıda 8,5 lt yi geçmez. tabiki benzin dahil değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.