Şimdi Ara

0.8 lt motor+lpg ne yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar, bizim bir abi alacak chevrolet spark 0.8 lt motorlu versiyonundan ve lpg taktırmayı düşünüyor. kendisinde 99 honda civic var ve bunu sadece şehiriçi kullanım için düşünüyor. önerilir mi acaba? adamın hız, sollama gibi bi derdi kesinlikle yok.
    bir de ne kadar yakar acaba bu araba? cevaplarsanız minnettar kalırım...(chevrolet resmi sitesinde yakıt tüketim değerlerini bulamadım ama enjeksiyonlu yazıyor ve 3 silindirliymiş)

• Valla ne yakar bilemicem de koklar.

100 bin yakar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 18 Ağustos 2006; 3:16:28 >
  • Spark alıp canını tehlikeye atmasın bence
  • litre olarak benzinde yaktığının yaklaşık %20 fazlasını yakar
    yani araç 100 km de 5 lt benzin yakarsa
    lpg ile 100 km de 6 lt yakacaktır
    bulunduğun şehirdeki lpg fiyatıyla km başına lpg maliyetini hesaplarsın
  • LPG olur da araba yürür mü bilmem.
  • Bence araba yakmaz.. Depoyu doldurursun araba onun verdiği moralle her yere kendi gider

Ama bence LPG takılsa da çok farketmicektir..
  • YAU ZATEN 0.8 NE TUPU YOK YERE GARANTI DISI KALICAK ARABA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YAKMAZ...! TAM TERSİNE DEPODAKİ MİKTAR ARTAR..:)))
  • cavaplar için çok saolun arkadaşlar da bana ykr olarak net bi rakam söyleyebilirseniz çok sevinirim.
    az önceki arkadaş bir hesaplama metodu söylemiş ama malesef arabanın 100km'deki ortalama yakıt tüketim değerlerini bulamadık. gedizler'i aramış, "az yakar" demişler de net bişey söylememişler. eğer arabayı kullanan bilen ya da tanıdığında olan falan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 18 Ağustos 2006; 12:25:20 >
  • yaw sana dedik ya araban 5 lt benzin harcıyorsa 6 lt lpg harcar
    bulunduğun şehirde lpgnin kaç lira olduğunu bilmiyorum ki sana ne diyim daha litfet de bulunduğun şehirdeki lpg fiyatıyla 6 yı çarp çıkan sonucu 100 e böl bu şekilde km deki lpg maliyetini bulursun

ankarada lpg 1,28 lira
    6x1,28/100=,0768
    yani km de 76 kuruş civarında harcarsın
    ilk çalıştırmadaki benzini de hesaplarsan
    km de 80 kuruş civarında yakıt maliyetin olur.
  • http://www.chevrolet.com.tr/models/spark/t0_perfo_fuel_0.htm

dikkatli baksaydın görürdün burada aracın tüketim değerleri de verilmiş

şehiriçi 6.9

şehirdışı 4.2

ortalama 5.2

0,8 lt bir motor için bence bu tüketimler çok yüksek ama yine de ekonomik

ankara için hesabı yenilersek

şehiriçi 6.9 x%20=8,28lt lpgx1,28ytl/100=106kuruş

şehirdışı 4.2x%20=5,04lt lpgx1,28ytl/100=65 kuruş

ortalama 5.2x%20=6,24lt lpgx1,28ytl/100=80 kuruş

bu değerlere 3-5 kuruş da benzin harcamanı ilave edebilirsin

• 0.8 motor zaten gerek yok ki lpg fln
  • 100 kuruş dediğin 1 ytl ,, 0 80 kuruş dediğin 8 kuruş olmasın km de , yani km de 80.000 tl ... senin dediğin 80 kuruş 800.000 tl ediyor...

1 kuruş = 10.000 tl ,,

quote:

Orjinalden alıntı: @levent@

yaw sana dedik ya araban 5 lt benzin harcıyorsa 6 lt lpg harcar
    bulunduğun şehirde lpgnin kaç lira olduğunu bilmiyorum ki sana ne diyim daha litfet de bulunduğun şehirdeki lpg fiyatıyla 6 yı çarp çıkan sonucu 100 e böl bu şekilde km deki lpg maliyetini bulursun

ankarada lpg 1,28 lira
    6x1,28/100=,0768

• çok teşekkürler arkadaşlar.abimi vazgeçirmeye çalışıyorum ve umarım başarılı olurum. çünkü mersinde lpg 1.5ytl ve senin hesaba göre 12.4 ykr yakıyor ki çok saçma bi değer çünkü benim uno bile şehiriçi 110-120 arası yakıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

çok teşekkürler arkadaşlar.abimi vazgeçirmeye çalışıyorum ve umarım başarılı olurum. çünkü mersinde lpg 1.5ytl ve senin hesaba göre 12.4 ykr yakıyor ki çok saçma bi değer çünkü benim uno bile şehiriçi 110-120 arası yakıyor.

senin unu da mı lpgli?

Benzinliyle mumkun degil de...
  • bende fiat 126 bis var araba 130-140 bin yakıyo 700 motor imzamdaki arabada 160 bin yakıyo küçük arabayla hızlanmak için bayağı bi basmak zorundasın birde bise lpg takmışlar 50-60 bin falan yakıyomuş diolar
  • Bence de agabeyini vazgecir. 99 Honda Civicten sonra bu arac ona oyuncak gibi gelecektir. Bence 0.8lik araca da lpg takmaya gerek yoktur, arkadaslarin da belirttigi gibi arac garanti disinda kalir...
  • allah benzini bu hale getirenlerin belasini versin!! millet 0,8 motora lpg taktirma derdine dusmus
    allah benzini bu fiyatlara cikaranin canini cikarsin

• yaw hesap ortada işte senin dediğin gibi aceleden bir sıfır hata yapmışım tabi ki 100 kuruş 1 lira eder
    düzeltirsek

10,6kuruş

6,5 kuruş

8,0 kuruş

olacak

uyarın için teşekkürler

quote:

Orjinalden alıntı: düttürüleyla

100 kuruş dediğin 1 ytl ,, 0 80 kuruş dediğin 8 kuruş olmasın km de , yani km de 80.000 tl ... senin dediğin 80 kuruş 800.000 tl ediyor...

1 kuruş = 10.000 tl ,,

quote:

Orjinalden alıntı: @levent@

yaw sana dedik ya araban 5 lt benzin harcıyorsa 6 lt lpg harcar

ankarada lpg 1,28 lira
    6x1,28/100=,0768

• Hocam deposu 80 YTL ye doluyo 600 km yapıyomus.ama arabada 3 kişi olunca yokus cıkarken bıraz zorlanıyomus.zaten araba 3 silindir moturu gorsen katla cebıne koy gıt.o motora da lpg olurmu onuda bılmem bence olmaz. sizde işi abartmıssınız kardesım araba 80-90 kurus mu yaksın 133 kurusa gelıyo benzınde yeter de artar bıle benım lpg 150 yakıyo daha ne olsun.araba zaten gıtmıyo bıde lpg yle hıc gıtmez.ankaralıysan veya bılıyosan cınnah yokusunu hıc cıkamazsın haberın olsun :)
    quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

cavaplar için çok saolun arkadaşlar da bana ykr olarak net bi rakam söyleyebilirseniz çok sevinirim.
    az önceki arkadaş bir hesaplama metodu söylemiş ama malesef arabanın 100km'deki ortalama yakıt tüketim değerlerini bulamadık. gedizler'i aramış, "az yakar" demişler de net bişey söylememişler. eğer arabayı kullanan bilen ya da tanıdığında olan falan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.