Şimdi Ara

lpg li aracınız km de kaç lt benzin yakıyor ? - LPG VS DİZEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen arkadaşlarla konuşurken konu konuyu açtı. en az lpg yakıyor dedi birisi. diğeri de dizel lpg den daha az yakıyor dedi. çünkü lpg de benzine verdiğin parayı saymıyorsun. onu da sayarsan aynı aracın dizeli daha az yakar diyordu. cidden hesapladım. benim palio 2008 şehiriçi 50 tl lpg ile 250 km yapıyor. 20 tl de benzin içiyor. yani lpg de 0,20 krş. benzinde 0,08 krş yakmış oluyor. toplamda 0,28 krşluk bi tüketimi oluyor. ama arkadşımın dizel punto ise km de 0,20 krş yakıyr. yani diğer arkadaşımın dediği gibi dizel daha az yakmış oluyor.

sizin lpg li aracınız km de kaç litre benzin yakıyor arkadaşlar ? ya da attığınız benzinle lpgli kullanımda kaç km gittiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 20 Şubat 2015; 23:42:32 >

• Hocam bizim Kartal tahminim 12 litreden az yakmıyor. LPG yi. Enjeksiyonlu olduğu için sürekli benzinde bulundurmak zorundayız. Km'de şuanki gaz ve benzin fiyatıyla rahat bir 40 krş oluyor.
  • Ortalama kmde 1 kr benzin farki oluyor..20 kr lpg ise,1 krde benzin toplam 21 kr yapti..amaaa,2 km sabah ve 2km aksam gidip kontagi kapatirsaniz elbette lpgden fazla benzin tuketimi olur..yilda 12 bin km civari yol gidiyorum ve gaz bittikten sonra benzinle yol aldigim coktur..buna ragmen 1 depo benzin tuketmiyor aracim 1 yilda yani yaklasik 12 bin kmde..bu arada aracim s.ici ve disi karisik ort. 100 kmde 8-8.5 lt arasi lpg tuketiyor..kmde yaklasik 16-17 kr..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Ortalama kmde 1 kr benzin farki oluyor..20 kr lpg ise,1 krde benzin toplam 21 kr yapti..amaaa,2 km sabah ve 2km aksam gidip kontagi kapatirsaniz elbette lpgden fazla benzin tuketimi olur..yilda 12 bin km civari yol gidiyorum ve gaz bittikten sonra benzinle yol aldigim coktur..buna ragmen 1 depo benzin tuketmiyor aracim 1 yilda yani yaklasik 12 bin kmde..bu arada aracim s.ici ve disi karisik ort. 100 kmde 8-8.5 lt arasi lpg tuketiyor..kmde yaklasik 16-17 kr..

hocam aracınızın markası nedir ? iyi bi yakıt tüketimi var. benim palio da km de 8 krş. benzin tüketimi oluyor. yani 28 oluyor km de. lpg de sizinkinin 8 katı benzin yakıyor ? bi sorun olduğunu düşünüyodum önceden de arkadaşlar normal değerler dese de düşünüyodum. acaba neden kaynaklanıyor olabilir ? lpg yakıtı iyi benzinde sorun var.

2km sabah 2 km akşam değil. yaptığım 250 km nin 100+100+50 gibi düşünün. ayrıca bu 250 km de dur kalkım toplasan 10 dur. yani şehiriçinden ziyade şehirdışı gibi neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 21 Şubat 2015; 0:09:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

quote:

Ortalama kmde 1 kr benzin farki oluyor..20 kr lpg ise,1 krde benzin toplam 21 kr yapti..amaaa,2 km sabah ve 2km aksam gidip kontagi kapatirsaniz elbette lpgden fazla benzin tuketimi olur..yilda 12 bin km civari yol gidiyorum ve gaz bittikten sonra benzinle yol aldigim coktur..buna ragmen 1 depo benzin tuketmiyor aracim 1 yilda yani yaklasik 12 bin kmde..bu arada aracim s.ici ve disi karisik ort. 100 kmde 8-8.5 lt arasi lpg tuketiyor..kmde yaklasik 16-17 kr..

hocam aracınızın markası nedir ? iyi bi yakıt tüketimi var. benim palio da km de 8 krş. benzin tüketimi oluyor. yani 28 oluyor km de. lpg de sizinkinin 8 katı benzin yakıyor ? bi sorun olduğunu düşünüyodum önceden de arkadaşlar normal değerler dese de düşünüyodum. acaba neden kaynaklanıyor olabilir ? lpg yakıtı iyi benzinde sorun var.

2km sabah 2 km akşam değil. yaptığım 250 km nin 100+100+50 gibi düşünün. ayrıca bu 250 km de dur kalkım toplasan 10 dur. yani şehiriçinden ziyade şehirdışı gibi neredeyse.

Alıntıları Göster
    r19 1.4 var şehir dışında şehir içinin yarısı kadar az yakıyor geçen sene yazın 16 kuruş yakmıştı bu fiyatlara şehir içinde 14-15 yakar herhalde şehir içinde de tahminim 30 felan.

• quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

r19 1.4 var şehir dışında şehir içinin yarısı kadar az yakıyor geçen sene yazın 16 kuruş yakmıştı bu fiyatlara şehir içinde 14-15 yakar herhalde şehir içinde de tahminim 30 felan.

km de kaç litre benzin yakıyor peki hocam ?
  • quote:

Hangi arabaymis o öyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her 100 tl lpg de 10 tl benzin yakiyor yaklasik. Tabi bu kis donemi icin gecerli.

• Benzinde hiç kullanmıyoruz ama 8-9 felandır herhalde. Bu aralar genelde hep kısa mesafelerde kullalndığımız için ölçsek bile sağlıklı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Her 100 tl lpg de 10 tl benzin yakiyor yaklasik. Tabi bu kis donemi icin gecerli.

hocam öyleyse benim benzin cidden çok yakıyor. çünkü benim her 50tl lpgde 20tl benzin yakıyor.
  • 4700 km dir 100 tl benzin yakmış aracım lpg dışında yani 2 krş gibi( kış şartları)

• 20 liralik lpg ile 35-40 km gidiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Her 100 tl lpg de 10 tl benzin yakiyor yaklasik. Tabi bu kis donemi icin gecerli.

hocam öyleyse benim benzin cidden çok yakıyor. çünkü benim her 50tl lpgde 20tl benzin yakıyor.

Evet cok yuksek. Bu sekilde bir tasarruf kalmiyor. Zaten %35 tasarruf ediyoruz.

• Lpg nin markası nedir? Belirli bir devirden sonra örneğin 3500 benzine geçecek şekilde ayarlanmıştır.Ya da bir arızadan dolayı beyin regulator vs..benzine geçiyordur.Zamanında kalitesiz bir sıralı sistem takılı arabamda aynı sorunu yaşamıştım.Lpg li araçlar önemsenecek derecede benzin yakarlar.Ancak sizinki hayli fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Lpg nin markası nedir? Belirli bir devirden sonra örneğin 3500 benzine geçecek şekilde ayarlanmıştır.Ya da bir arızadan dolayı beyin regulator vs..benzine geçiyordur.Zamanında kalitesiz bir sıralı sistem takılı arabamda aynı sorunu yaşamıştım.Lpg li araçlar önemsenecek derecede benzin yakarlar.Ancak sizinki hayli fazla.

hocam lpg nin markası atiker. 1200 e taktırdım. araç ortalama 1 km yapmaya yakın lpg ye geçiyor. lpg ye geçince hem lpg ye geçtiğine dair ışığı yanıyor. hemde tik diye arkadan ses geliyor. sanırım bu benzin borularını kapatıp lpg yi açtığına işaret ediyor. sürerkende hep dikkat ediyorum ışık lpg ışığında. zaten performansında da belli oluyor. benzinde daha seri ve atik. amma velakin nedense benzin dayandıramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kupa Dörtlüsü

20 liralik lpg ile 35-40 km gidiyorum

maşallah araç ne lpg ile 45-50 kuruş yakıyor.
  • 2000 model volvo 1.9 t4 otomatik
    bu donduran soğuklarda üstelik e-5 dur-kalk trafiğinde 25 kuruş lpg yakıyor

• haislip_13 kullanıcısına yanıt
    Aracim Linea t-jet..Kmde 1kr benzin tuketimini kisin cok arac kullanmamaya,daha dogrusu kisa mesafelerde kullanmamaya ve aracin daha cok uzun yolda km yapmasina da bagliyorum..Ifade ettigim gibi surekli kisa mesafeli ve beklemeli suruslerde ilk calistirma ve Gaza gecene kadarki benzin tuketimi kisin bir hayli fazla oluyor..bugunlerde 1.3 km yani 39.9 derece yazin ise yaklasik 200-300 mt civari yine 39.9 derecede gaza geciyor aracim..brc kit var..ifade ettigim gibi 24 bin kmdir lpgli aracim ve kmde 2kr gecmez benzin tuketimi..

• Önceki, Renault Symbol 1.2 aracıma 100tl benzin attığımda 2000-2500 km arası dayanıyordu. Yani km başı benzin maliyeti 0,5krş. Civarı oluyordu.

• Aracim aveo 1.3 dizel olup gecen izmire gittim 400 km de 50 tl yakti,sehirdisi olup mazotu 3.60 dan almistim,kmde 13 kurus yakmisim,simdi zamlarla 15 kurusu bulur tahminime gore...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.