Şimdi Ara

lpg li aracınız km de kaç lt benzin yakıyor ? - LPG VS DİZEL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1983 mercedes 230 e. Tatilde memleketime gittim, 3 hafta boyunca bindim sadece. 3 haftada 350-400 lira yakit parasi cikmistir cebimden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ay 12-13 litrelik benzin alıyorum. Ayda toplamda 1000 km civarı yol yapıyorum bu 12-13 litre benzin bitmek üzere oluyor.
  • 1,4 punto brc ile sakin kullanımda 16 kr lara kadar düşmüştü uzun yolda.
  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşın örneğini alırsak arabasının ortalama yüz km de 11 lt lpg yaktığını ve lpg lt sinin 2.20 tl olduğunu hesap edelim.Araba 1000 km de 110 lt lpg yakar ve toplamda 110x2.20=242 tl 1000 km de lpg tüketimi 242/1000=0.242 kuruş km.Benzini de ilave edersek 4.33x13=56,29 harcanan benzin..

Sonuç=Lpg de 0.242 kuruş
    Benzin+lpg de(gerçek tüketim)=0.298 kuruş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Bu arkadaşın örneğini alırsak arabasının ortalama yüz km de 11 lt lpg yaktığını ve lpg lt sinin 2.20 tl olduğunu hesap edelim.Araba 1000 km de 110 lt lpg yakar ve toplamda 110x2.20=242 tl 1000 km de lpg tüketimi 242/1000=0.242 kuruş km.Benzini de ilave edersek 4.33x13=56,29 harcanan benzin..

Sonuç=Lpg de 0.242 kuruş
    Benzin+lpg de(gerçek tüketim)=0.298 kuruş.

hocam lpg yi 1,98 den alıyorum. petrol ofisinden. benzini de opetten alıyorum. ama benzin çok çabuk bitiyor.
  • 2001 clio aracım 6.000 km dir bende. Aracı aldıgımda çeyreğin yarısı kadar benzin vardı. Sonrasında sadece bir kere 20 liralık benzin aldım. Şu an yeni bitmek üzere gibi görünüyor. Bundan önceki megane 2'm hemen hemen ayni km yol yaptigimda yaklasik 120 lira benzin yemisti. Clio uzun yolda da 13-14 kurus yakiyor.

• 60 litre dizel ile 1480 km yaptim megane 2 dci ile.kesin ve net bilgi yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

BRC VSR menüsü açık, 4500 devir sonrası otomatik benzine geçiyor, belki bu yüzden aldığım benzin fazla olabilir, VSR açtırmamın sebebi lpg'yi ekonomi amaçlı kullanıyorum, performanslı kullanımda motorun içine etmemek adına benzine geçmesini istedim.

Yaz dönemi yakıt tüketimim(14 haziran-5eylül);
    yapılan yol: 5400km
    Toplam: 970TL LPG(hepsi bp-shell), yuvarlak 150TL benzin

Yaz dönemi ortalama LPG litre fiyatı: 2,45TL
    ortalama benzin litre 4,75TL

970+150=1120TL
    1120/5400km= 20.7Kr/1km ~ 21Kr

Yapılan yolun yarısı şehiriçi yarı şehirdışı. Aracı genel olarak seri kullandım diyebilirim. Şehirdışında genelde 100km/h kullandım, otobanda 120km/h altını kullanmadım.

yaz döneminde mazot ortalama 4,35TL idi.

benim tüketimi mazot fiyatına bölersem: 4,8Lt ortalama tüketime sahip bir dizel araç olmalı karşısında...
    Benim tüketimim öyle sakin kullanım filan değil. ben en ekonomik dizeli öyle kullansam 5400km'nin ortalaması 5,5lt'den aşağı olmazdı.

alın size benzin dahil karşılaştırma

Ayrıca kış dönemini koyamıyorum çünkü sadece 1ayda 2bin km yol yaptım, 1ayda vaktimin kısıtlı olması sebebiyle seri/agresif kullandım. Fişleri topladım ama toplayıp hesaplayacak vaktim olmadı. öte yandan ne kadar yaktığını hiç umursamadım Tahminim benzin dahil 20-22kr civarında olabilir. aynı koşullarda dizel kullansam ortalaması rahat bir şekilde 7lt olurdu.

Mobilim. Aracın markası ne ?

• Benzini hesaplamadım hiç ama çok fazla tüketmiyor. Lpg ise 16-18 krş arasında tüketimi var. Corolla hb 2004 model
  • Bu sorunun tek yanıtı dizel araç 25 kuruş yaktı LPgli araç 20 kuruş yaktı. Yani dizel %25 daha fazla yakıyor. Biz elli kere test ettik birçok arabayla pompada ölçtük...
  • Palio 1.3 mj 6 litre mazot yakiyorum genelde sehirdisi

Az yakar çok kaçırmış peeh

• Kisa mesafe kullananlarin araci cok benzin yakiyor haliyle ben sabah 3 km git aksam 3 km gel toplam 1 depo lpgye 25 liralik da benzin aliyorum

• yılda 15bin kullanımla, güncel veriler: şehiriçi (%80 izmit, %20 istanbul) 20-22 krş, şehirdışı 100 km/s geçmedikçe 15 krş. ne kadar hızlı gidersem gideyim şehirdışı 20 krş geçemedim.
    yılda 150 tl kadar benzin tüketiyorum. bunun yaklaşık 50 tl kadarı motor kendine gelsin diye ototbanda sadece benzinle gittiğim miktar.
    2 yıldır lpg var aracımda ve 300 liralık benzin aldım 2 yılda. motor 1.4 85 hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

Kisa mesafe kullananlarin araci cok benzin yakiyor haliyle ben sabah 3 km git aksam 3 km gel toplam 1 depo lpgye 25 liralik da benzin aliyorum

hocam o bile çok değil. 200km ye 20 lira benzin gider mi yahu ? araçta bi problem var ama ustalar bile çözemedi. şöyle sağlam bi usta yok mu istanbul da önereceğiniz. bi şeyden çok yakıyor ama neden ? normal dur kalk değerleri değil bu. keza öyle çok dur kalk yapan biri değilim. çalıştırdı mı 50-60 km üzeri giderim genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Kisa mesafe kullananlarin araci cok benzin yakiyor haliyle ben sabah 3 km git aksam 3 km gel toplam 1 depo lpgye 25 liralik da benzin aliyorum

hocam o bile çok değil. 200km ye 20 lira benzin gider mi yahu ? araçta bi problem var ama ustalar bile çözemedi. şöyle sağlam bi usta yok mu istanbul da önereceğiniz. bi şeyden çok yakıyor ama neden ? normal dur kalk değerleri değil bu. keza öyle çok dur kalk yapan biri değilim. çalıştırdı mı 50-60 km üzeri giderim genelde.

Bujiler ve benzin filtresini degistir duzelme.olacaktir.bir calistirmaya 50-60 km yapiyosan cidden sorun vardir bir de benzin bittikce aliyorsan ondan da olabilir benzin deposunu fulleyip denedin mi veya en azindan 100 liralik filan benzin alip ne kadar gidecek.diye deneyebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Ortalama kmde 1 kr benzin farki oluyor..20 kr lpg ise,1 krde benzin toplam 21 kr yapti..amaaa,2 km sabah ve 2km aksam gidip kontagi kapatirsaniz elbette lpgden fazla benzin tuketimi olur..yilda 12 bin km civari yol gidiyorum ve gaz bittikten sonra benzinle yol aldigim coktur..buna ragmen 1 depo benzin tuketmiyor aracim 1 yilda yani yaklasik 12 bin kmde..bu arada aracim s.ici ve disi karisik ort. 100 kmde 8-8.5 lt arasi lpg tuketiyor..kmde yaklasik 16-17 kr..

ben 2 km sabah, 2 km akşam gidiyorum sabit, her benzinliğe gidişimde de araç çoktan benzine geçmiş oluyor, adı lpg li işte :))

• quote:

quote:

quote:

Bujiler ve benzin filtresini degistir duzelme.olacaktir.bir calistirmaya 50-60 km yapiyosan cidden sorun vardir bir de benzin bittikce aliyorsan ondan da olabilir benzin deposunu fulleyip denedin mi veya en azindan 100 liralik filan benzin alip ne kadar gidecek.diye deneyebilirsin

hocam 50 bi alıyorum 20 bi alıyorum 80 bi alıyorum. benzin sarı ışığı yandığı anda alıyorum yani bitirmemeye çalışıyorum. çünkü lpg yi ilk taktırdığımda benzin bitene kadar sürdüm benzin pompasını yaktım. bu bana tecrübe oldu. şimdi sarı ışık yanmadan bile aldığım oluyor. bi de şöyle deniyicem. benzin ve lpg deposunu fulluyucam. sonra sayacı sıfırlayıp 500 km yaptıktan sonra tekrar benzini ve lpg yi fulle diyicem adama, aradaki farktan ne kadar yaktığını anlarım diye düşünüyorum. yani yaptığım 500 km de ne kadar yaktığını hesaplıyıcam.

ama onun dışında da bi sıkıntısı var hocam. yani sıkıntısı olduğu bariz belli. çünkü sırf aracı benzine alıp sürdüm. lt göstergesi 13,5 litreyi gösterdi.

• 1992 model renault 11txe Flash 1.7
    benzinde hiç çalıştırmıyoruz sürekli lpgde (start-stop dahil) bugun istanbul-adapazarı git gel yaptım kmde 18 kuruş yaktı. onun dışında şehir içi 27 kuruş yakıyor.
  • 2 Şubat tarihinde eşimin kardeşi askere gitti. Yakın yer çıktığı için biz götürelim dedik. Giderken 5 kişi, dönüşte 4 kişiydik.

Üsküdar - Bilecik, Bilecik - Üsküdar toplam 486 km yol yapıldı. 16 kr yaktık kilometrede.

Yol genelde sakindi ama dönüşte Tem'de Sultanbeyli - Bostancı sapağı arası oldukça yoğun trafiğe denk geldik. 40 dakika civarı sürdü çıkmamız.

Araç Peugeot 407 1.6 HDI

NOT: o tarihte yakıtı 3,61 TL'den almıştım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam 50 bi alıyorum 20 bi alıyorum 80 bi alıyorum. benzin sarı ışığı yandığı anda alıyorum yani bitirmemeye çalışıyorum. çünkü lpg yi ilk taktırdığımda benzin bitene kadar sürdüm benzin pompasını yaktım. bu bana tecrübe oldu. şimdi sarı ışık yanmadan bile aldığım oluyor. bi de şöyle deniyicem. benzin ve lpg deposunu fulluyucam. sonra sayacı sıfırlayıp 500 km yaptıktan sonra tekrar benzini ve lpg yi fulle diyicem adama, aradaki farktan ne kadar yaktığını anlarım diye düşünüyorum. yani yaptığım 500 km de ne kadar yaktığını hesaplıyıcam.

ama onun dışında da bi sıkıntısı var hocam. yani sıkıntısı olduğu bariz belli. çünkü sırf aracı benzine alıp sürdüm. lt göstergesi 13,5 litreyi gösterdi.

Hocam araciniz nedir bilmiyorum ama bir bakima ihtiyaci var belli ki atesleme organlarini gozden gecirtin ozellikle bujiler degismediyse cok yakmasina sebep oluyordur buji,buji kablosu,atesleme bobini bu 3luyu gozden gecirtin filtreleri degistirin hava,benzin vs. Her sey bittikten sonra da benzin aldiginiz istasyonu degistirin mutlaka azalma olacaktir benim aracimin fabrika verisi sehir ici 11 litre benzin yakacagi yonunde ki istanbulda yasiyorum surekli.trafikteyim yine de sizinki kadar cok yakmiyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.