Şimdi Ara

Benzinde 100km'de 16lt Yakan 1976 280 Mercedes Lpg'de Ne Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.sahibinden.com/1976_280_mercedes-64WQQaXQQ17138918WQQpXQQdisplayitem arkadaşlar burdaki mercedes baya temiz gözüküyor ve bende bayadır araba araştırıyorum. aracı araştırdım wikiden tahmini olarak benzinde 100km de 16litre yakıyormuş.bende tahmini hesap yaptım benzinde 16litre yaksa lpgde 20 dedim ama ne kadar doğru oldu bilmiyorum.öyle hesaplarıma göre kmde 36kuruş yakar lpgde.sizce nasıldır?100kmde lpg ile ne yakar?yada genel olarak bu araçların ne kadar yaktığını bilen var mı?tavsiye eder misiniz?

• Çok diri duruyor araç ama 16 litre yakması sanki zor gibi yav.
  • valla bilmiyorum üstad wikide verilen bilgi bu.
  • wikiye herkes yazabiliyor bakma ona..
    benzinde 12 litre yaksa lpgde 14 civarı..
  • 16 litre yakar bu araba.Bu modele sahip biriyle konuşmuştum,o da bu civarda söylemişti.

LPG,benzinden %20 daha fazla yakar litre bazında.Buna göre hesabınızı yapabilirsiniz kabaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

16 litre yakar bu araba.Bu modele sahip biriyle konuşmuştum,o da bu civarda söylemişti.

LPG,benzinden %20 daha fazla yakar litre bazında.Buna göre hesabınızı yapabilirsiniz kabaca.

teşekkürler hocam cevap için.
  • 18.5-19 litre civarı yakar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu motorun Alman Mercedes uzmanları ve severleri arasındaki adı:

- Unverwüstlich / Yok edilemeyen
    - Unsterblich / Ölmeyen

Sebep: silindir cidarları 6 defa honlamayı kaldıracak kadar hassas yapılmış, yani bu motor 6 defa 300.000 kilometreyi honlama yapıldığı sürece tamamlayabilir, bujisi yanda değil, üsttedir, iki adet eksantrik mili vardır; emme valfleri için ayrı ve eksoz valfleri için ayrı, krank mili de 12 kg (!)

Marşa bas, Edirne'den 500 kg beyaz koyun peynirini yükle, Adana'ya gel, tek kontak !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 5 Aralık 2009; 19:36:31 >

•  Benzinde 100km'de 16lt Yakan 1976 280 Mercedes Lpg'de Ne Yakar?
  • eyvallah hocam bilgiler ve resimler için

sağlam araba diyosunuz yani.ben aslında 1976 model chevrolet nova düşünüyorum ama bu ilandaki araba temizliği ve fiyatı çok iyi geldi bana.bir göstereyim babama
  • Ya ben bu manyak motoru çok seviyorum... Hakkikaten değerini bilmek gerek!

M110/984 - 1977 - PS 177

Performans ve Yakıt Tüketimi Bilgileri

Üç Tip Motor var 280'in

Solex Çift Boğazlı Karbüratörlü
    -923, Solex-Doppelregister-Vergaser 4A1, PS 156 (bis 07/1981):

K-Jetronic Elektronik Yakıt Püskürtmeli (Enjeksiyonlu)
    -984, E, K-Jetronic, Verdichtung 8,7:1, PS 177 (bis 04/1978):

K-Jetronic Elektronik Yakıt Püskürtmeli (Enjeksiyonlu)
    -988, E, K-Jetronic, Verdichtung 9,0:1, PS 185 (ab 04/1978):

• Sevgili "Çekilin ben Tercümanım" arkadaşım. Mesleğini paylaşmamla beraber ufak bir anımı anlatmama izin verirsen sevinirim.

Hollanda'dayız, herhalde 1970'li (!) yılların ortası olması lazım. Rahmetli babam ve ben pazarda sebze-meyve alışverişi yapıyoruz (o alıyor, ben taşıyorum). Hollanda'da çalışmak için sadece Türkler değil, Faslılar da gelmiş ama sayısı biraz daha az, yine de aynı dini paylaştığımız için, dinkardeşi olduğumuz için kendimizi İtalyan ve İspanyollardan çok Faslılara yakın hissediyoruz. Akıllı bir Türk girişimci kamyonla İspanya'dan karpuz getirmiş pazara, satıyor. Hollandalılar daha önce hayatlarında karpuz, kavun vb. görmemişler, futbol topu büyüklüğündeki bu yemyeşik meyveye bakıyorlar, patlayacakmış gibi de ödleri şeylerine karışıyor... Neyse babam hemen karpuz standının yanına geçti, ben de alışveriş torbalarını tutuyorum. İki tane karpuzu gerçek saf bir Adanalı gibi şlap şlap ellerinde havaya kaldırarak ve avucu ile yoklayarak beğendi ve aldı. Hemen yanına bir Faslı geldi, "bana da bir karpuz seçer misin?" dedi. Babam da "Sen Mohammedan, ben Mohammedan, tabi ki" (dinkardeşiyiz anlamında) dedi ve bir iri karpuzu da Faslı için seçti. Biraz cesaret alan Hollandalılar da birer karpuz almaya başladılar, bazılarını babam seçiyordu, bazılarını kendileri babamdan gördüklerini tekrarlayarak kapıyı çalma hareketi ile karpuza vuruyor ve tok seslisi iyi, kof seslisi kötü diyerek karpuzu o gün bitirdiler.

Sen tercüman, ben tercüman, tabi ki bilgileri paylaşırım sevgili arkadaşım.

Taner Göde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.