Arkadaşlar merhaba aracım 2014 model 320 ied 120 bin km de aracım. aracımı 70 binde aldım yaklaşık 100 bin kmden sonra her 5 bin km de bir yağ eksiltme uyarısı vermeye başladı aracımı hep sakin yüzde 90 eco proda kullanıyorum. bu sorun için bostancıda özel bir bmw servisine gittim bana bu motorlar bir zamandan sonra böyle yapıyor normaldir 5 binde bir yağ yakması dedi ama ben aracımı sıkıştırmıyorum normal sakin kullanıyorum buna rağmen 5 bin km de bir yapıyor daha sonra ben aracımı sıkıştırarak kullanmaya başladım ve baktım bu yağ eksiltme ömrü 4 bin km ye geriledi. sizce bu neden olmaktadır başına gelen varmı. yaklaşık 5 bin km de bir yağ eklemek sıkıntılı birşey ilerde daha da büyük sorunlara yol açmasından korkuyorum. |
BMW F30 320i ED Yağ Eksiltme Sorunu
BMW F30 320i ED sahipleri, araçlarının 4-5 bin km aralıklarla yağ eksilttiği yönünde bir sorundan şikayet etmektedirler. Bu sorun, BMW'nin N13 motoruyla donatılmış araçlarda daha sık görülmektedir.
Yağ eksiltme, genellikle yağ sızıntısına veya yağın motorda yakılmasına bağlı olarak meydana gelir. BMW F30 320i ED'de yağ eksiltme sorununun temel nedeni tam olarak belirlenememiştir, ancak muhtemel nedenler arasında şunlar yer almaktadır:
- Piston segmanlarında aşınma
- Valf gövdesi contalarında sızıntı
- Turboşarj sızıntısı
- PCV valfi arızası
Yağ eksiltme sorunu, motor hasarına yol açabileceği için ihmal edilmemelidir. Aracınızın anormal derecede yağ eksilttiğini fark ederseniz, derhal yetkili bir BMW servisine başvurmanız önerilir.
Servis, yağ eksiltmesinin nedenini belirlemek için aşağıdakiler gibi adımları izleyecektir:
- Yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol etme
- Motor kompresyonunu ve basıncını test etme
- Valf gövdesi contalarını ve piston segmanlarını inceleme
- Turboşarjı ve PCV valfini kontrol etme
Sorunun nedeni tespit edildikten sonra, servis gerekli onarımları yapacaktır. Bazı durumlarda, yağ eksiltmesini gidermek için motorun yeniden inşası gerekebilir.
BMW F30 320i ED'nizde yağ eksiltme sorunu yaşıyorsanız, aracınızı yetkili bir BMW servisine götürmeniz ve sorunun derhal çözülmesini sağlamanız önemlidir. Bu, motorunuzun sağlığını koruyacak ve gelecekteki masraflı onarımları önleyecektir.