Şimdi Ara

BMW F30 320 ied her 4-5 bin km de yağ eksiltmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
14.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aracım 2014 model 320 ied 120 bin km de aracım. aracımı 70 binde aldım yaklaşık 100 bin kmden sonra her 5 bin km de bir yağ eksiltme uyarısı vermeye başladı aracımı hep sakin yüzde 90 eco proda kullanıyorum. bu sorun için bostancıda özel bir bmw servisine gittim bana bu motorlar bir zamandan sonra böyle yapıyor normaldir 5 binde bir yağ yakması dedi ama ben aracımı sıkıştırmıyorum normal sakin kullanıyorum buna rağmen 5 bin km de bir yapıyor daha sonra ben aracımı sıkıştırarak kullanmaya başladım ve baktım bu yağ eksiltme ömrü 4 bin km ye geriledi. sizce bu neden olmaktadır başına gelen varmı. yaklaşık 5 bin km de bir yağ eklemek sıkıntılı birşey ilerde daha da büyük sorunlara yol açmasından korkuyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW F30 320i ED Yağ Eksiltme Sorunu

BMW F30 320i ED sahipleri, araçlarının 4-5 bin km aralıklarla yağ eksilttiği yönünde bir sorundan şikayet etmektedirler. Bu sorun, BMW'nin N13 motoruyla donatılmış araçlarda daha sık görülmektedir.

Yağ eksiltme, genellikle yağ sızıntısına veya yağın motorda yakılmasına bağlı olarak meydana gelir. BMW F30 320i ED'de yağ eksiltme sorununun temel nedeni tam olarak belirlenememiştir, ancak muhtemel nedenler arasında şunlar yer almaktadır:

• Piston segmanlarında aşınma
    • Valf gövdesi contalarında sızıntı
    • Turboşarj sızıntısı
    • PCV valfi arızası

Yağ eksiltme sorunu, motor hasarına yol açabileceği için ihmal edilmemelidir. Aracınızın anormal derecede yağ eksilttiğini fark ederseniz, derhal yetkili bir BMW servisine başvurmanız önerilir.

Servis, yağ eksiltmesinin nedenini belirlemek için aşağıdakiler gibi adımları izleyecektir:

• Yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol etme
    • Motor kompresyonunu ve basıncını test etme
    • Valf gövdesi contalarını ve piston segmanlarını inceleme
    • Turboşarjı ve PCV valfini kontrol etme

Sorunun nedeni tespit edildikten sonra, servis gerekli onarımları yapacaktır. Bazı durumlarda, yağ eksiltmesini gidermek için motorun yeniden inşası gerekebilir.

BMW F30 320i ED'nizde yağ eksiltme sorunu yaşıyorsanız, aracınızı yetkili bir BMW servisine götürmeniz ve sorunun derhal çözülmesini sağlamanız önemlidir. Bu, motorunuzun sağlığını koruyacak ve gelecekteki masraflı onarımları önleyecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Castrol mü kullanıyorsunuz ?

• Tsi yağ yakıyor deseydiniz buraya çok gelen olurdu ama bmw olunca sanmıyorum, kullanıcı hatasıdır derler geçerler.
  • Aracınızın motorunu bilmiyorum ama PCV valfi tarzı bir valf varsa (karter havalandırma sistemi) o valfi kontrol edin, gerekirse değiştirin. Kiaların bazı modellerinde de aynı sıkıntı vardı. Karter havalandırma sisteminin emme (varsa turbo) girişlerini de bir kontrol edin. Herhangi bir şekilde yağlanma varsa yağın neden eksildiği belli olmuş olur.
  • Hangi yağı kullanıyorsunuz acaba ?

• eco proda kullanmayın

• Yanlış anlamayın ama burada BMW diye gezen genç arkadaşlar vardı. 5 yaşından sonra bmwler böyle problemleri çok çıkartıyor.

Motor yıkama yaptırdınız mi hiç? Yaptırdıysaniz iyice bir bakın yukarıdan, yağlanma olan bir yeri var mı? Bulamazsanız, lift ile kaldırın bir de öyle bakın. Son olarak bir de egzoza bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Castrol 5.30
  • Artık BMW nin sahibine binmeye başladığına delalettir o .Her 2.el BMW kullanıcısının başına gelir merak etme

• sorun %90 ecoda kullanman

comfortta kullanirsan bu sorun duzelecek

• 3 kere f30 değiştirdim.Castrol kadar kötü yağ görmedim.Motul kullandım eksiltme kesildi direkt.Oringlerden vs kaçak göçek yok ise deneyin sizde.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    😂😂😂
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Bende öyle tahmin ediyorum daha yüksek sıcakta çalışıyor motor araştırdım ayrıca azcık bile gitmesini istesem gaza basınca sanki boğuluyır gitmiyor tıkanıyor gibi bir his veriyor sadece ekoda
  • zotacing kullanıcısına yanıt

Millet ölüyordu bi ara buna 40 yıl serisi diye. Ama BMW gibi markadan böyle yağ eksitme ilginç.

• Sürekli şehir içi mi kullanıyorsunuz? Sürekli şehiriçi ve eco da düşük devir ile yağ problemi yaşanması normal bence. Sürekli sıkıştırmanıza gerek yok ama arada otobana çıkıp gazlayın. Ben hiçbir aracımı eco da kullanmadım açıkcası.

• Herkes bir şeyler söyleyecek, kafanız karışacak. En yakın yetkili servise gösterin derim.

• parker48 kullanıcısına yanıt

N13 kodlu "Prince" motorlar biraz sabıkalı.

• Turboda yağ kaçağı var mı bakın, turbo o ringlerinden kaçak varsa yağı emiyor ve eksiltiyordur.

Benzinli diye eco proda biniliyor ama arada devirli de binmek lazım. Eco pro'da aracın gücü kısılıyor ve gaz tepkisi düşüyor basacağınız zaman sport veya sport+ a alın.

F30 alacak olsam tekrar 320d alırım. n13 prins motoruyla uğraşılmaz. Temiz bir 320d daha sıkıntısız... hem eco proda kullanmak zorunda kalmıyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 16 Ekim 2020; 9:57:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.