Şimdi Ara

2016 polo 1.2 tsi-dsg hangi yağ ve kaç litre?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakım yaptıracağım hangi yağdan kaç lt lik almam gerek. Şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polo 1.2 TSI Motoru için Motor Yağı Bilgileri

2016 model Volkswagen Polo 1.2 TSI motorlu araçların motor yağı ihtiyacı şu şekildedir:

• Yağ Miktarı: 3,6 litre
    • Yağ Türü: Volkswagen 504 00 / 507 00 onaylı sentetik 5W-30 motor yağı

Kullanılması Önerilen Motor Yağı Markaları

• Castrol Edge 5W-30 LL
    • Mobil 1 ESP Formula 5W-30
    • Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
    • Elf Evolution 900 SXR 5W-30
    • Motul Specific 504 00/507 00 5W-30

Değişim Aralığı

Volkswagen'in önerdiği motor yağı değişim aralığı, normal kullanım koşulları için 15.000 km veya 1 yıldır. Ancak, ağır kullanım koşullarında (kısa mesafeler, sık dur-kalk trafiği, yüksek hız vb.) yağ değişimi daha sık yapılması gerekebilir.

Önemli Notlar:

• Her zaman aracının kullanım kılavuzunda belirtilen yağ türünü ve miktarını kullan.
    • Motor yağını ve yağ filtresini düzenli aralıklarla değiştirmek, motorun verimli ve sorunsuz çalışması için çok önemlidir.
    • Motor yağı değişimi sırasında conta halkasını da değiştirmeyi ihmal etme.
    • Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol et ve gerekirse yağ ekle.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben 1.2tsi bmt jettama son bakimda L.Moly 5 30 top tech yag kullandim. Tavsiye ederim. 5lt lik bidon almanizda fayda var. Cunku 4lt seviye olarak yag cubugunun ortasina ancak geliyor. 250ml daha ilave ettiginizde yag cubugunun max seviyesine gelecek yag. Yani totalde 4.25lt yag gerekiyor.
  • 4 litre motul x clean fe.

Ne eksik ne fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tafo0911

Ben 1.2tsi bmt jettama son bakimda L.Moly 5 30 top tech yag kullandim. Tavsiye ederim. 5lt lik bidon almanizda fayda var. Cunku 4lt seviye olarak yag cubugunun ortasina ancak geliyor. 250ml daha ilave ettiginizde yag cubugunun max seviyesine gelecek yag. Yani totalde 4.25lt yag gerekiyor.
    castrol edge 5 30 hakkında ne düşünürsünüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor90

Castrol edge de iyidir. Yetkili servisler onu kullaniyor zaten. Ama o paralara yukaridaki yorumlarda adi gecen daha kaliteli urunler var. Mobil 1 esp 5 30 da guzel bir tercih olur..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raptor90

Castrol edge de iyidir. Yetkili servisler onu kullaniyor zaten. Ama o paralara yukaridaki yorumlarda adi gecen daha kaliteli urunler var. Mobil 1 esp 5 30 da guzel bir tercih olur..

Alıntıları Göster
    anladım hocam çok teşekkür ederim
  • merhabalar

polo 2012 dizel 1.2 55kw 6R aracım bulunmaktadır. şuana kadar yağ ile ilgili 2 öneri aldım

1. Mobil 1 ESP 5w30 Partikül filtreli 4 litre motor yağı

2. Castrol EDGE 5W-30 LL Titantum edge 4litre

Satıcının dediğine göre 2. sıradakı yağ seçeneği VW ile anlaşmalı

hangını almalıyım

linkler:

1- MOBİL 1

2- CASTROL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mobil 1 alabilirsin.
  • Neden mobil oneriyor herkes daha mi kaliteli?
  • Liquemoly tavsiye ederim 5 litre alıp 4.3 litre koyacaksınız.
    Mahle mann hengst but filtreler aracın orjinal filtre tedarikçi firmalarıdır.
    Orijinal yağ filtresi de çok pahalı değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baggio2

Neden mobil oneriyor herkes daha mi kaliteli?

Gerçekten kaliteli de ondan😉

• Mobil,Liqui Moly,Motul ya da Shell Helix Ultra serisinden 0w-30 ya da 5-30 bir yağ tercih edilebilir.4 litre yeterlidir.

• quote:

Gerçekten kaliteli de ondan😉

Alıntıları Göster

Acemiligimi maruz gorun daha iyi oldugunu nasil anlariz arac performansindan mi

• quote:

Acemiligimi maruz gorun daha iyi oldugunu nasil anlariz arac performansindan mi

Alıntıları Göster

Daha iyi demedim hocam. Kaliteli dedim. Ayni fiyat araligindaki yaglardan liqui moly, castrol edge gibi yaglari kullanma fırsatım oldu ve benim aracımda (1.2tsi bmt) en iyi sonucu bu yağ ile elde ettim(sessizlik,eksiltme vb durumlar). Muhakkak cok daha iyileri vardir fakat f/p olarak bakildiginda mobil 1 iyidir ve hakkinda çok şikayet olmayan bir yağdir kendileri.

• 4 yeterli mi yoksa eksik mi cevaplar celiskili biri yeter biri yetmez demiş hangisi:)
  • quote:

4 yeterli mi yoksa eksik mi cevaplar celiskili biri yeter biri yetmez demiş hangisi:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.