Merhabalar; Günü birlik gidiş geliş 500 km bir seyahatim oldu giderken hiç bir şey yoktu dönerken son 10 km arabada güçlü bir sarsıntı sonrasında en uygun yerde kenara aldığımda sağ arka lastiğin yanaktan yarıldığını gördüm.. Lastikler Lassa Snoways 4 ve 2020 üretim yeni lastik.. Lassa’ya garanti başvurusunda bulundum süreç devam ediyor.. Lastikleri internetten almıştım satıcı süreci takip ediyor. Tüketici hakem heyetini son çare düşüneceğim.. Sizce neden olmuş olabilir ? Lastikçinin görüşü lastik hava basıncı düşmüş ve jant lastiği aşındırmış şeklinde.. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagles2 -- 27 Aralık 2020; 21:1:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lastik Yarılması: Nedenleri ve Ne Yapılması Gerektiği
Araba lastikleri, aracın güvenli ve verimli çalışması için hayati önem taşır. Ancak, bazen lastiğin yanaklarında, sırtlarında veya tabanlarında yırtıklar veya yarılmalar oluşabilir. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
En yaygın lastik yarılması nedenleri şunlardır:
- Yol bozukluklarına çarpma: Kötü yol koşulları, lastiklerde ani darbelere ve yırtılmalara neden olabilir.
- Aşırı hız: Aracı çok hızlı sürmek, lastiğin aşınmasına ve hasar görmesine neden olabilir.
- Yanlış lastik basıncı: Düşük veya aşırı yüksek lastik basıncı, lastiğin eşit olmayan şekilde aşınmasına ve zayıflamasına yol açabilir.
- Kaldırımlara sürtünme: Kaldırımlara veya diğer yüksek nesnelere sürtünmek, lastiğin yanaklarında yarılmalara neden olabilir.
- Keskin nesneler: Cam kırıkları, çiviler veya diğer keskin nesneler lastiğin tabanını veya sırtını delebilir.
Lastik yarılması meydana geldiğinde, aracınızı güvenli bir yere çekmeniz ve lastiği mümkün olan en kısa sürede tamir ettirmeniz veya değiştirmeniz önemlidir. Yarılmış bir lastikle araç kullanmaya devam etmek tehlikelidir ve daha fazla hasara neden olabilir.
Bazı durumlarda, lastik yarılması garanti kapsamına girebilir. Ancak, bu genellikle lastiğin üretim hatasından kaynaklanması durumunda geçerlidir. Yol bozukluklarına çarpma veya aşırı hız gibi faktörlerden kaynaklanan yarılmalar genellikle garanti kapsamı dışındadır.
Lastik yarılmasını önlemek için şu önlemleri almanız önerilir:
- Yollardaki bozukluklara dikkat edin.
- Uygun hız limitlerine uyun.
- Lastik basıncınızı düzenli olarak kontrol edin.
- Kaldırımlara ve keskin nesnelere sürtünmekten kaçının.