Şimdi Ara

Bu boruda bu kadar yağ olması normal mi? (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç punto 1.3 multijet turbo, turbo yeni revizyona girdi turbonun etrafında yağ yok fakat boru bu halde sorun nedir acaba? Çekişinde vs hiçbirşey yok aracın zaten yeni revizyon oldu turbo fakat borusu bu durumda kelepçeden dolayı mı yapıyor acaba?

Bu boruda bu kadar yağ olması normal mi? (Resimli)

• Çoğu araçta oluyor bu hocam terletme gibi bir şey sorun olmaz.
  • Nor0 kullanıcısına yanıt

anladım hocam kelepçeyi falan değiştirmeye gerek yok öyleyse

• ustaya sorun bize sorduğun gibi göster orayı

• Terleme yapmış, mantıklı olan hortumu değiştirmek.

Olası kötü durumlar şunlar;

Çok yüksek hızlarda 150km ve üzerinde 10-15 dakika gitmek ya da 3000-4000 devir aralığında 10-15 dakika gitmek ve durduğunuzda yağın yüksek ısıya maruz kalıp duman atması ve yanık kokusu yapması.

Yağ değişimi sık yapılmıyorsa yani senelik 15.000km bakımına giriliyorsa, belli bir süre az da olsa yağ kaçağı yani azalması.

Başka parçalara yağ sıçraması ya da bulaşması, buna bağlı yukarı da ki dumanın veya kokunun ekstra oluşması.

Bir de son olarak terleme varsa, gevşeklik vardır, yüksek basınçta bir an da hortum patlayabilir ya da kelepçeden kurtulabilir, bu da yol da kalmak anlamına gelir, zorunlu olarak.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Aracı bakıma sokucam bari boruyuda değiştirteyim yorumlar için teşekkürler

Bu arada araç turboya binince hafif siyah duman atıyor bu borudan kaynaklı sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu tam olarak ne oluyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adalande kullanıcısına yanıt

Siyah duman EGR vb... bir sistemde yoğun kurum oluşumunu da etkileyebilir. Ya da borunun terleme sebebi fazla kurumdan dolayı olabilir. Bence ihmal etmeden, bir an önce kontrol ettirin.

Anladım hocam cuma günü götürüyorum hemen egr yi yazılımla iptal ettirdim 2 gün önce

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.