Şimdi Ara

Arabanın aşırı yaylanması iyi bir şey mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lastiklerin havasi olması gerekenden 6-8 psi düşüktü, 32-32 yaptım 195 65 R15 için. Lastiklere hava vurunca arabam aşırı yaylanmaya başladı. Çukurdan çıktıktan sonra bile kısa kısa yaylanmaya devam ediyor. Ek olarak, Önceden beri ne zaman çukura girsem, arka taraftan süspansiyondan ciyak ciyak ses geliyor.

Önlerde Bağımsız, Mcpherson dengeliyici yay
    arkalarda Yarı bağımsız, yay var

• İyi değil. Yüksek hızlarda stabil bir sürüş sağlayamazsın. Virajlarda güven vermez.

Aynı boyutta lastik kullanıyorum bende 32-32 yaptığım zaman yüksek hızlarda bile güven veriyorken 34-34 yaparsan her virajda frene basma ihtiyacı duyuyorum ve araba yolda top gibi sekiyor. Ön arka Mcpherson yay olmasına rağmen aşırı sert süspansiyonları olan araçta durum böyle
  • Amortisörler patlak olabilir bi baktırın.
    Çukurdan çıktıktan sonra da yaylanması buna işaret.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amortisörlere bakılacak . krikoyla kaldır,üzerinde yağ,çamur karışımı bir şey varsa patlamış geçmiş olsun. çift değişecek .
  • kapıda yazan neyse o aşağısı olmaz yolcu ve yük durumuna göre 2 ps yukarı olabilir

+ olarak yaylanması demek amortisör patlamış yayın üstünde gidiyor demek yada yanlış amortisör var üzerinde

gazsız tipse yaylanması normal gazlı tipse yaylanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 13 Eylül 2019; 13:56:14 >
  • Cevaplar için teşekkürler. Dediğiniz gibi büyük ihtimalle patlamıs. Islaklık görüyorum + düşük hızda anlık sağ sol yapınca çok yatıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steakburgerr -- 13 Eylül 2019; 14:26:0 >
  • amortisör takozu ve rulmanını da değiştirin para tutan şeyler değil zaten . amortisör patlak olunca eski amerikan arabası gibi yaylanır durur . rüzgarlı havalarda kamyon,tır yanından geçerken de direksiyonda yalpalama hissedersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herşeyin fazlası zarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amortisörün patlak olması muhtemel.
    Aynı ebatta aracımda ön 29 arka 32 kullanırsam maks yol tutuşu ve konforu elde ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.