Şimdi Ara

Sıfır Araçta Hyundai Yeni Elantra 1.6 MPI 6 İleri Otomatik Elite (Benzinli) alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
7.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Otomatik vites zorunluluğu olan ve İstanbul içi kullanım olacağı için çift kavramalı şanzımanların ya da ikinci el araçların heyecanını yaşamak istemediği için tork konvertörlü tam otomatik vitesli araçlara yönelmiş biri için soruyorum: Hyundai Yeni Elantra 1.6 MPI 6 İleri Otomatik Elite (Benzinli) alınır mı? Araç ilk araç olacak o yüzden indirimlerden (hurda indirimi) yararlanılamayacak. Aslında Peugeot'a yönelmiştim ama buradaki "Fransız araçlardan uzak dur", "Japon'dan şaşma" gibi yorumları okudukça uzaklaştım.

Yorumlarınızı bekliyorum. Yorum yazacaklara şimdiden teşekkürler. Herkese iyi forumlar.

• ARES007 A kullanıcısına yanıt
    A ARES007 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

140 bin lira gibi bir fiyati var. Elentra Arap ülkelerinde ve Rusya’da sevilen bir model ancak ne ülkemizde ne Avrupa’da sevilen bir model değil.

Ayni paraya otomatik astra(dizel bile alınır), corolla, benzinli golf filan alınır.

Madem macera aramıyorsunuz elentra ile ne ısınız var? Dsg li arac alsanız o paraya bozulsa cebinizden 3-5 bin para çıksa, hem performans, hem yakıt tüketimi olarak size donecek. İkinci elde o arızaya vereceğin 5 binin 2-3 mislini çok rahat alırsınız. Dsg bile daha az macera aramak. Emin olun. O da bozulursa.
    Valla ben de bu arkadaşın kafasından istiyorum??? "Sorun yaşamak istemiyorum, o yüzden 0 Km araç alacağım" diyen adama DSG tavsiye ediyor, üstelik "Arıza yaparsa 3-5 verirsiniz" diye bir de akıl veriyor Allahım sen akıl fikir ver bunlara
  • Madem başınıza iş almak istemiyorsunuz Corollada düşünülebilir ( tabi CVT olur derseniz ) keşke bütçeyi de yazsaydınız
  • Hyundailerin benzin tüketimi bi tik fazla geliyo ama dizellerin sesi diger markalara göre daha sessiz geliyo toyota tercih olabilir ama yeni elentra kasasi hoşuma gitti
  • Hyundai Japon değil, halan daha Fransız'dan uzak dur diyenin de otomobil bilgisi 10-15 sene öncesinde kalmıştır.
  • 140 bin lira gibi bir fiyati var. Elentra Arap ülkelerinde ve Rusya’da sevilen bir model ancak ne ülkemizde ne Avrupa’da sevilen bir model değil.

Ayni paraya otomatik astra(dizel bile alınır), corolla, benzinli golf filan alınır.

Madem macera aramıyorsunuz elentra ile ne ısınız var? Dsg li arac alsanız o paraya bozulsa cebinizden 3-5 bin para çıksa, hem performans, hem yakıt tüketimi olarak size donecek. İkinci elde o arızaya vereceğin 5 binin 2-3 mislini çok rahat alırsınız. Dsg bile daha az macera aramak. Emin olun. O da bozulursa.
  • Hocam ilk araç olmasıyla, hurda indiriminden yararlanmamak nedir? İlk defa duyuyorum.

Arkadaşların dediği gibi, o fiyata Hyundaiden başka seçenekler de var.
    Hem de kendini birçok konuda kanıtlamış markaların iyi modelleri var. Bence tekrar bi inceleyin.
    Sonuçta sıfır araç alıyorsunuz, garanti konusunu dikkatle inceleyin. Plazaya gittiğinizde aklınıza gelen her şeyi sorun. Plazada iyi ilgilenirler ve sorularınıza tatmin edici cevaplar alırsanız gönül rahatlığıyla alın aracınızı.

Sıfır araç garantisi sonuçta, boru değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdoganb

Hocam ilk araç olmasıyla, hurda indiriminden yararlanmamak nedir? İlk defa duyuyorum.

Arkadaşların dediği gibi, o fiyata Hyundaiden başka seçenekler de var.
    Hem de kendini birçok konuda kanıtlamış markaların iyi modelleri var. Bence tekrar bi inceleyin.
    Sonuçta sıfır araç alıyorsunuz, garanti konusunu dikkatle inceleyin. Plazaya gittiğinizde aklınıza gelen her şeyi sorun. Plazada iyi ilgilenirler ve sorularınıza tatmin edici cevaplar alırsanız gönül rahatlığıyla alın aracınızı.

Sıfır araç garantisi sonuçta, boru değil.
    Hurda indiriminden yararlanabilmek için hurda olarak verebileceğiniz bir araç olmak zorunda diye düşünmüştüm. İlk araç olması = hurda olarak verebileceğim bir aracım yok. Bu sebeple de teşvikten faydalanamıyorum.

Toyota diyenleri dinleyip Toyotalara da bakayım o hâlde... Teşekkürler herkese.

Not: 100-150 bin civarı bütçe.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Firebringer

Hurda indiriminden yararlanabilmek için hurda olarak verebileceğiniz bir araç olmak zorunda diye düşünmüştüm. İlk araç olması = hurda olarak verebileceğim bir aracım yok. Bu sebeple de teşvikten faydalanamıyorum.

Toyota diyenleri dinleyip Toyotalara da bakayım o hâlde... Teşekkürler herkese.

Not: 100-150 bin civarı bütçe.

Alıntıları Göster
    Hurda aracınız varsa bayii 15k hurda indirimi yapıyor.
    Yoksa, bayiler önceden hurda araç buluyorlar ve yeni araç alacağınız zaman önce size bu aracı satıyorlar (5-6k civarında).
    Sonrasında da bu aracı sizden kampanya kapsamında geri alıyorlar. :)
    Sorun etmeyin hurda işini bayinin elinde yoksa bile illa ki sizi yönlendirirler.

• ARES007 A kullanıcısına yanıt
    Macera aramiyorum sıkıntı cekmek istemiyorum diyene bile dsg oneriyosunuz ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunluuu55 -- 23 Ağustos 2019; 6:37:59 >
  • Arkadaşa aralık 2017 de sıfır elantra benzinli otomatik aldık. Focus almayı düşünüyorduk aslında 94bine anlaşmıştık, hyundai de elantra gördük beğendik, 77,5bine aldık. Çok memnun, otomatik olarak çok başarılı, yakıt olarak ortalaması 7‐8 litre. Hem iç hacmi hem de bagaj hacmi gayet iyi. Bence kendiniz bakın, inceleyin,test sürüşü yapın. Fiyatını karşılaştırıp değerlendirmenizi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 23 Ağustos 2019; 7:33:33 >
  • samsunluuu55 kullanıcısına yanıt
    Kafalar bir değişik
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

140 bin lira gibi bir fiyati var. Elentra Arap ülkelerinde ve Rusya’da sevilen bir model ancak ne ülkemizde ne Avrupa’da sevilen bir model değil.

Valla ben de bu arkadaşın kafasından istiyorum??? "Sorun yaşamak istemiyorum, o yüzden 0 Km araç alacağım" diyen adama DSG tavsiye ediyor, üstelik "Arıza yaparsa 3-5 verirsiniz" diye bir de akıl veriyor Allahım sen akıl fikir ver bunlara

• Dsg sorun olmazsa en iyi alternatif vw grup araçlar. Elantra malzeme ve motor kalitesi cidden kötü verilen paraya göre.
  • bence makyajlı elantra oldukça hoş, agresif bir tasarıma sahip. almak ve tüp takmak isterdim ama hurda indirimi ile beraber 140 liraya alınır mı kara kara düşündürüyor.. yıl sonu bi ötv indirimi olursa zarar büyük olur.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    140bin'lik araç yerine de 180binlik araç öneriyor
  • ben olsam Toyota Corolla alırdım.

Dream ve üzeri paket olmak şartı ile
  • Alınır alınmasına da o paraya alınmaz. Vision Otomatik Corolla 110'a aliniyorsa Dream Otomatik Corolla 130'a alınıyorsa, Elantra'ya maksimum 85-90 verirdim ben olsam.
  • Corolla 1.6 Dream Cvt
    308 1.5 Bluehdi Style Eat6
    Civic 1.6 Elegance Cvt

308 liste fiyatında daha pahalı gözükebilir ama peugot bayileri genelde çok daha altına bırakıyor araçları sorarsın fiyatları 130-140 civarında olmalı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.