Hasarlı sıfır araç teslimi
GÜNCELLEME*
Arkadaşlar süreci detaylı bir şekilde anlatıyorum, benzer süreçler yaşayanlar için ya da yaşanma ihtimaline karşın belki faydası dokunur. araç 1.0 P..o imp. manuel model, bana özel bir durum değil kasım sonu aralık başı, 750 den dağıttılar bu aracı, biz 3 tane aldık, yanlış anlaşılmasın ticari bir amacımız yok, ben kampanyayı öğrendikten sonra araç arayan 2 arkadaşıma haber verdim onlar da aldılar. Neyse ben aralığın son haftasında aracın bedelini ödeyip faturasını kestirdim, ocağın ilk haftası teslim edilecekti. Ama geçen hafta temsilci sorularıma hep yuvarlak cevaplar verdi aracın tam olarak nerde olduğunu bilmiyorum, fena bir yoğunluk var ben size haber vericem anlamına gelen ifadeler kullandı, Salı günü (02.01.2023) markanın uygulamasından siparişim nerede bölümünden kontrol ettiğimde tüm adımların tamamlandığını aracın bayide teslimat bekliyor aşamasında olduğunu gördüm. Vw mh aradım 2 farklı temsilci ile görüştüm birisi aracın bayide olduğunu söyledi, diğeri bunu araç aldığım müşteri temsilcisinden öğrenebileceğimi ifade etti. Ertesi gün sabah konuştum bayideki mh ile, henüz belli değil dedi. Bunu diyen kişi Saat 12 gibi arayıp aracınız geldi ama hasarlı dedi. Ertesi sabah gittik aracı kontrol ettik resimdeki hasardan başka tavanın arka ucunda ufak bir göçük var, iki tane de küçük çizikli gamze var. Bayinin söylediği bunların düzeltilebileceği bunun için usta aradıklarını ifade ettiler, bunun yanında istersem paramı geri alabileceğim ama 1 ay kadar sürebileceği söylendi. Parayı istemediğimi çünkü hem kredi (tüketici) çektiğimi hem de döviz borçlandığımı ifa ettim. Genel merkezi aradıklarını onların ne yapabileceğini sorduklarını cevap beklediklerini söylediler. Bugün itibari ile hala cevap yok. Dün yani 6 Ocak ta doğuşu arayıp durumu anlattım, bana dosya açıldığını soruşturacaklarını söyledi telefondaki temsilci. Durum şimdilik budur.
şimdi bizim kendi teorimizi anlatmak istiyorum, bu araç bana söylenen tarihte(3 Ocak) değil daha erken bir tarihte bayiye ulaştı, benim tahminim (30 Aralık). Çünkü beni arayıp çarşamba saat 12 gibi aracınız indirildi ama hasarlı diyen temsilci, sabah aradığımda henüz bir gelişme yok demişti. 2-3 saat sonra bayiye inecek aracın nerede olduğunu bilmemesi imkansız bence. Bir önceki gece benim uygulamadan aracın bayide teslimat bekliyor aşamasında olduğunu görünce ve mh arayıp aracımı sormam ortalığı biraz karıştırdı gibi geldi bana. Ertesi gün bayi aranmıştır diye tahmin ediyorum, araç sizde görünüyor, müşteri aracı bize soruyor, neden teslimat yapılmadı gibi sorular sorulmuştur. Yine kendi teorim, araç dediğim gibi 30 aralıkta bayiye indi ama haftasonu olması, yılbaşına denk gelmesi falan sebeplerle hızlı bir şekilde tırdan indirilirken bu hasar oldu ya da tatil rehavetinden araçlar kontrol edilmeden teslim alındı hasar sonradan fark edildi, tutanak tutulmadığı için sorumluluk taşıyıcı firmaya atılamadı. Eğer ben olayı kurcalamasam muhtemelen aracı boyayıp düzeltip vereceklerdi bana bunun için süre kazanmaya çalışıyorlardı diye düşünüyorum.
*
Olayı şimdilik kısaca anlatayım; x bir markadan bir kampanya aracını bedelini geçen hafta ödeyerek satın aldım. Bu hafta teslim edilmesini beklerken (bu kısım biraz uzun, şu an bayi ile yüzyüze görüşmeden detay yazmak istemiyorum, görüştükten sonra detaylı bir şekilde anlatacağım) bugün temsilci tarafından aranarak aracın tırdan indirilirken tavan kısmında göçük oluştuğu bilgisi verildi. Fakat aracın faturasının adıma kesildiği, ötvsinin adıma ödendiği, sigortası kaskosu yapıldığı, kampanya aracı olduğu şu an fiyatının çok arttığı gibi sebepler öne sürülerek yenisi ile değişimin mümkün olmadığı, yüzyüze konuşarak durumu çözmek istediklerini ifade etti. Bnm tahminim aracı tamir ettirip, 5-10bin₺ kusur bedeli ödeyip bize iteleyecekler. Ayıplı mallarda seçim hakkının satıcıda değil tüketicide olduğunu hatırlatıp aracın yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini ifade edicem. Kabul etmemeleri halinde dava sürecini başlatıcam, ama malumülkemizde bunsürecin uzun sürmesi ihtimali ve bu süreçte araçsız kalmak istemediğim için aracı şerh düşerek (Araç hasarlı /ayıplıdır ,dava ve talep haklarım saklı kalmak kaydı şartı ile teslim alıyorum) teslim almayı düşünüyorum. Ayrıca video çekip tutanak tutmak istiyorum. Seçim hakkımı yazılı olarak bildirmeyi düşünüyorum. Bunların dışında aklıma gelmeyen şeyler olabilir o yüzden sizlere danışmak istiyorum, başka neler yapmamı önerirsiniz?
Vavacars fiyaskosu
Elimde 2019 40bin km de aracım vardı. Vavacars dan ilk aldığım teklif 770k civarı idi. Neyse 3 defa sms attılar teklifimizi yükselttik birinde girdim 800k civarı birşeydi, en son girdiğimde 833k teklif çıktı. Neyse dedim aklımda kalmasın gideyim göstereyim aracımı, boya değişen yok aracımda, ne kadar düşebilirlerki diye. En yakın ofis Git gel 150km. İşyerinden izin aldım gittim işlemler için arabanızı yıkatmam gerektiği söylendi, yıkamacı arayıp tekrar geri gittim 60-90dk arası bekledim, teklif geldi 765k gülsem mi ağlasam mı küfürlü mü konuşsam bilemedim. Dedim arabada birşey mi buldunuz? Hayır arabanız temiz dediler. Ağız dolusu küfür edecektim. Harcadığım yakıta mı yanayım, verdiğim emeğe mi yanayım, hayatımdan çalınan 5 saate mi yanayım, sabahın köründe ve soğuğunda kalkıp gittiğime mi yanayım, izin kullandığıma mı yanayım bilemedim. Hayatım film şeridi gibi geçti resmen gözümün önünde. Neyse vaktiniz bol ise aracınızda kusur olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız gidebilirsiniz. Aracınız kusırsuz bile olsa verdiği teklifin çok altında aon teklif yapıyorlar. Bilginize
Ipad air 4 (6400₺)
Dün apple tüm ürünlere zam yapmıştı, ipad air 64gb modelin fiyatını 6400 den 8000 e çekti. Hepsiburada gri renk 2 tane stok var hala 6400tl, hızlı olan kazansın
Windows yüklenmiyor, ssd boot etmiyor
Selamlar, elimde 775 pin asus p5q bir anakartlı bir sistemim var, usb le windows 10 yüklemek istiyorum usb den boot ettiğimde siyah ekranda sol üst köşede düz çizgi sürekli yanıp sönüyor, saatlerce böyle sürüp gidiyor, windows yükleme ekranı gelmiyor, ben de ssd ye başka bir kasada win10 yükledim, bu kasaya ondan sonra bağladım. Bios ssd yi görüyor fakat Reboot and select proper boot device ekranı çıkıyor. Biosda birkaç deneme yaptım ama hep aynı hata çıktı. Başka disk ve kablo ile de denedim sonuç aynı.
ÖTV, KDV, hurda indirimi
|
Teleservice ve samsung rezaleti
|
Samsung ve teleservice rezaleti
|
Acil cvp lütfen 65uk6100 vs 65ud8900
|
1156 anakart işlemci uyumu
|
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 980
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 27.629 (Bu ay: 173)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 965 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar