Herkese selam, diğer konuları işgal etmeme adına, Bu araca sahip olanlar, sahip olmayı düşünenler için bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak için böyle bir konu açma gereği duydum. Öncelikle aracını almış olanlar için hayırlı olsun, güle güle kullansınlar diyorum. Ben geçen hafta kapora ödemesi (100k) yaptım aracın gelmesini bekliyorum. Aracı merak edenler için kısa bir önbilgi vereyim araç şu an BMW nin sattığı en ucuz araç (2140₺). Araç plugin hybrid yani şarz edilebilir hibrid. Ülkemizde araç vergilendirme sistemine göre çıplak fiyatı 1350 olan 1.6 litre ya da daha düşük benzinli motoru olan plugin hybrid araçlardaki ötv oranı %30. Aracın Almanya satış fiyatı 50k€. Şu anki fiyatı ile yakın bir fiyata ülkemizde satışa sunulmuş durumda. Aracı almayı düşünenler ama bulamayanlar için tüm bayileri arayıp ciddi alıcı olduklarını belli edip isim yazdırsınlar vazgeçen olursa hemen dönüş yapılması isteğinizi belirtmenizi tavsiye ediyorum. Bazı bayiler random arayan müşterilere yok çekiyorlar. Ayrıca bu konuda araç sahipleri araçlarına çıkan trafik sigortası, kasko bedellerini, araç ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşüncelerini/tecrübelerini, karşılaşılan problemleri, araçlarına ait şehir içi/dışı tüketim değerlerini, araçlarını nasıl şarj ettiklerini ya da etmeyi düşündüklerini paylaşırlarsa hem araç sahipleri hem de almayı düşünenler için faydalı bir konu olacağını düşünüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 1:12:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

-
-
Bu araç için apartmanda yaşadığım için balkondan aşağı sarkıtma yöntemiyle kullanma maksatlı aşağıda linkini verdiğim ürünü almayı planlıyorum. Küçük bir ilçede yaşıyorum, günlük araç kullanma mesafem çok kısa haftada bir şarj etsem bana yeter. amazon
VUIUYOIES Elektrikli Araç Şarj Cihazı 7KW Tip 2, Ev ve seyahat 16A adaptör kablosuyla Taşınabilir Elektrikli Araç Şarj Cihazı 5M CEE 3PIN Fiş Bluetooth APP Kontrolü, 8-32A Akım ayarlanabilirhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0DBVGDLMD?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1
Bilgili arkadaşlardan tavsiye alabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 0:45:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de ac kablo tavsiyesi için dinlemedeyim. Son zamanlar spiral kablolar görüyorum kullanışlı geliyor sarma vs derdi olmadığı için. Şimdilik corsanın kablosunu ortak kullanacağım ama bir süre sonra yorar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3x6 kesitli kablolarda spiralli olan var mıdır? Varsa güvenli midir acaba? Linkteki ürünün kablo uzunluğu (5m) bana yetmediği için mecburen uzatma kablosu alacağım. Uzatma kablosu da 3x6 mı almak lazım yoksa kaliteli bir 3x2,5 yeterli mi? Uzman arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
Bu arada bu araç ile ilgili whatsapp/telegram grubu kurulursa katılmak isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 1:8:12 >
Selamlar, her yerde aracın fiyatının 2.200.000 bandında olduğu yazıyor ve ÖTV diliminin %30 olduğu belirtiliyor ama sitesinde fiyat listesinde %60 diliminde 2.8 m civarında fiyat yazıyor. Bu nasıl oluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracın fiyatında indirim yapıp %30 vergi dilimine sokuyorlar. 2130-2140 arası fiyatı trafik sigortası dahil
Bmw sitesinde aracın liste fiyatı 2680k görünüyor. %60 ötv, %20 kdv, tescil plaka ruhsat bedellerini çıkardığımızda yaklaşık 1380k gibi bir bayi fiyatı çıkıyor. Plugin araçların ötv oranlarında 1350k sınır olarak belirlenmiş, bu rakamın altı %30 ötv, üstü %60 ötv. Distribütor aracın bayi çıkış fiyatında yaklaşık 30k bir indirim yaparak aracı %30 luk ötv dilime sokuyor. Bulabilirseniz aracın satış fiyatı 2140₺
Bu araç model konuları genelde değil de araç model bölümüne taşınsa artık geyik muhabbetler bayıyor
-
Tüketim değerleri çok iyi, en altta sol taraf kat edilen mesafe sağ taraf kalan menzil mi, yoksa tam tersi mi?ben aracı borusan istinyeden aldım, dün mt aracın gemiden gümrüğe indiğini, evrak işlerinin olduğunu, aksilik olmazsa önümüzdeki hafta işlemlerin bitip teslim edilebileceği bilgisini verdi. İstanbuldan izmire getireceğim inşallah, ben de tüketim verilerini paylaşırım.
Arabanın dengi tonale sanırım 280lik olan ki ondan bile ucuz ve 326hp
Almayi düşünenler için tam f/p
Evet hocam bugün ithalatı yapılacakmış araçların gümrükte. Ben ankarada olduğum için belki biraz daha geç geliyordur, 20-23 mart arası bayide olacakmış. Teslimat son haftaya sarkar diye düşündüm ama haftaya da yetişebilir
Soldaki toplam mesafe. Sağdakinde e yazısı var, büyük ihtimalle destekli gidilen mesafe
2025 tonale phev gelse büyük ihtimalle 3 milyonun üstünde olur, indirimli fiyatlar 2023 ve 2024'ler için. Bmw'ler 2025 teslim ediliyor. Tonale mhev'den 2.30 phev'e geçiyorum, pişman olmam diye düşünüyorum :)
Kesinlikle olmazsınız
Tonale çok şık bir araç olsa da BMW avantajlı bu sistemle
Bayilerde sipariş açık mı?
Ben de almak istiyorum ne zaman arasam isim yazıyoruz diyorlar, yazanlar da aramadı henüz
Liste fiyatına zam geldi. Şu an vergisiz fiyatı 1.450 civarında. %30 ötv için 1.350'den vermeleri gerekiyor. Mart ayındaki teslimatları %30'dan yapacaklar ama sonrası için hala bilgi yok. Eğer devam ederse sizi mart sonu ya da nisan başında ararlar büyük ihtimalle. Şu an yeni kota yok. Belki kapora verenlerden vazgeçenler olursa onun yerine ararlar sizi
Şansımı denedim olmadı
Hayırlısı olsun ne diyelim
Belki matrah güncellemesi gelir bu aralar böyle bir söylenti var
O yüzden biraz daha bekleyebilirim
Matrah gelirse togg'dan ötürü elektrikliye gelir hocam. Phev için beklenti yok yerli otomobil olmadığı için
Olmadı diye birşey yok hocam. Ben ilk yazıldığımda 2 gün sonra iptal olan sipariş için aramışlardı ama hazır olmadığım için alamadım :) bir sonraki parti de devam edebilir. Kasa tipi çok tutulmadığı için iskonto devam edebilir
Borusan satış temsilcisinin ifadesine göre diğer gelecek parti araçlarda koltuk ısıtma ve karartılmış cam olmayacakmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 13 Mart 2025; 12:6:16 >
O zaman donanım düşürüp nisan ayında %30'a devam edecekler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ben artık yaptırmam hocam. Son aracım komple ppf kaplamalıydı. Yaptırırken para ver, söktürürken para ver, stres. Bir de araç alım platformları kaplamalı şekilde satın almıyor, bir sürü dert. Kaputuna taş sıçardı diye değeri düşen araba hiç görmedim, o yüzden bu sefer yaptırmayacağım |
BMW burada çok iyi bir hamle yaptı ve vergi sisteminin sağladığı avantajı görüp adım attı, avrupalı firmaların dünya genelinde düşen pazar paylarını artırmak için bu ve benzeri fırsatları kaçırmamaları gerekiyor ama diğer gruplar bu noktada çok yavaşlar. Bence BMW bu noktada gerek araçların donanımlarından kısarak, gerekse kar yüzdesinden vazgeçerek elinden geldiğince %30 dan araç getirmeye gayret edecektir, yani ben olsam böyle yaparım. Alanlar içinde bence sundukları ile mükemmel bir tercih. Daha öncede başka başka yerlerde yazdım yine yazacağım, bu aracı düşünen arkadaşlar lütfen alt satçılardan araç almaya meyil etmeyin. Alabiliyorsanız bayiden alın, alamıyorsanız da sağlık olsun deyip geçin, 2.30 bmw ye binmesenizde birseyiniz eksilmez, dünyanın sonu falan değil, elektirikli olur başka birsey olur bir sürü alternatif var, yeter şu ülkedeki karaborsacılık faaliyeti, buna prim vermeyin lütfen.. |
2,5 senedir baktığım heves ettiğim bir modeldi 2 Serisi Active Tourer. İlk çıktığında teslim süreleri çok uzundu piyasa karışıktı geldiğinde fiyat ne olacak bilmediğim için cesaret edip sipariş edemedim. Sonra fiyatı arttıkça arttı, arada sıfır ya da düşük km ikinci el fiyatlarına bakıyordum öylesine ama malum elimdeki aracın değeri yerinde sayınca makas açıldıkça açıldı aradaki farka gücüm yetmedi. Ben de %10'luk dilimden gelirse diye Model Y Juniper beklemeye başladım. Önceki akşam Telegram grubunda biri Juniper %10'luk dilimden gelmez BMW 2 serisi plug-in modelinde indirim yaptı kaçırmayın yazınca haberim oldu olaydan ama çok geç kalmışım. Dünden beri bir sürü bayiyi aradım mail attım form doldurdum ama araç yok. Kapış kapış gitmiş haberimiz olmadan. Üstüne dün euro dolar da zıpladı tuz biber oldu. Kısmet mi diyelim artık, ama bu fırsatı kaçırdığıma çok üzüldüm. Allah alabilenlere kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin. |
Bu arabanin tek farki 326bg 4 ceker olmasi, boyle bir araba alabilmek icin 5 milyon para vermek lazimdi oncesinde.
|
Benzer içerikler
- twin turbo nedir
- mercedes e serisi paket sıralaması
- megane 4 1.3 tce
- kaskodan cam değişimi
- oto cam filmi uygulama fiyatları
- araba markaları
- basık araç cezası ne kadar
- volkswagen id.4
- renault rafale yorum
- byd iş ilanları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X