|
|
Forumdaki çin aşkı,ve gerçekler
Şimdi beni az çok tanimissinizdir, bir şeyi savunuyorsam konusunu açarım, karşımdakinden de hem medeni cesaret,hem de sözünün arkasında durması için söylediklerinin konusunu açmasını isterim
Genel olarak da tartışmanın tarafları artık rezil olmamak için mi dersiniz,topuklamak kolay geldiği için mi,engeli basar çıkarlar.
Forumda son dönemde bir çin aşkı depreşti insanlarda.
Bu arkadaşların savunduğu fikirleri önce alt alta yazayım
-birakin vergi koymayın ucuz ucuz alalım
-peki ülkedeki yerel firmalar, Avrupalı üreticiler ne olacak? Sen ucuz Çinliye binerken onlar armut mu toplayacak?
-defolup gitsinler bizi kazıklıyorlar
-defolup gittiler güzel,on binlerce işsiz, oluşacak ihracat açığı bunu kim karşılayacak?
-gumruk birliğinden çıkalım, Çin bize bakar.
Bakar öyle mi? Bakın temmuz ayına ait bir rapor paylaşıldı, Çin Avrupa ticaret dengesine dair,listede biz de varız.
Bu listedeki oranlara bakarsak Çin,46 milyar Euro ihracat yaptığı koca kıta Avrupasından 20 milyar Euro mal almış.
Defolup gitsinler dediğiniz Avrupa Birliği ile aramızda ise sadece 1 milyar Euro'luk bir ithalat ihracat dengesizliği var.
Durun daha bitmedi, Avrupa'yı kovup Çinlilerle anlaşma yapacağız ya forumdaki hiperzekalara göre, bakalım bizim dengemiz ne değil mi?
2023 rakamlarını bulamadım, bakın çok sevgili Çin'iniz, yoldaşlarınız gümrük birliği ülkelerinin yerini nasıl almışlar gördünüz mü?
Eh,artık bize yukarıda anlattığım hezeyanlarinizin açıklamasını da yaparsınız
18 milyar euroluk ithalat ihracat hacmini Avrupa'dan ambargo yiyince kime telafi ettireceksiniz,sizden 5 kuruşluk mal almayan Çinli yoldaşlarınızın fikirleri nedir,
İlgiyle okuyacağım
Arkadaşlar forumda bir güruh var,her zam haberi paylaşıldığında savunma sanayii ürünlerimize
Yerli markalarımıza hakaret ediyor
Ben bunların zorunu anlayabilmiş değilim.
Onun için de anket açmak istedim, gelsinler bize dertleri neymiş anlatsınlar.
Gelmezlerse de tek tek mesajlarının ekran görüntüsünü koyacağım buraya.
İnsan üzülüyor gerçekten.
Forumu trollemek serbest mi?
Treyturop nick'li üye silinen bütün konularını aynı gün tekrar açıyor şikayet etmekten yorulduk
Forumun üst kısmını olduğu gibi bu saçma sapan konularıyla dolduruyor
Konuların tamamı o model çöp yasaklansın galericiler çete kurmuş dolandırıcılık yağ çetesi hb almayın otomatik almayın şu bu
Neden müsamaha gösteriliyor buna, amaç nedir?
Bu forumun yönetiminin misyonu forumda huzurlu ortam sağlamak değil midir?
Siz nice kaliteli üyeyi forumdan süresiz banladiniz,adam her gün her saat harfi harfine aynı şeyleri yazıp silinen konularını tekrar açarak huzur bozuyor
Anket de ekliyorum konuya,belki forum üyelerinin ezici çoğunluğu bu eleman gönderilsin diye oy kullanınca harekete geçersiniz
Arkadaşlar bu palavraya lütfen inanmayın yılların vw kullanıcısı olarak söylüyorum bu muhabbeti yapanların elinde ne vw AG nede yetkili bayi kaynaklı tek satır resmi yazı yok, süzme,5 kuruş etmez bir palavra bu.
Son günlerde Çokça karşıma çıkıyor hem reel hayatta hem forumda
2 tip DSG var
Yağlı tip ve kuru tip
Yağlı kavrama olanlar daha dayanıklıdır,
Kuru kavrama olanlar daha naziktir fakat eninde sonunda ikisi de mekatronik arızası verecektir.
DSG yi diğer şanzımanlardan ayıran şey çok satıldığı için tamirinin her yerde nispeten uygun rakamlara yapılıyor oluşu,
ve yetkili servislerin de eğer bakımları orada yaptırıyorsaniz iyi niyet adı altında uygun fiyata değişim yapma olayıdır
Lütfen size 2014ten sonra sorun yok 2018den sonra vurdum kırbacı tık demedi diyenlere itimat etmeyiniz
Bunlar;
1 dolandırıcıdır
2 arabasının piyasası düşmesin diye yırtılan ayaklı galerici tayfasıdır
3 otomotiv cahilidir
Forumu manipüle eden tipler
Forumda dolanan ve maalesef bilinçli bilinçsiz artilayip alkış yağmuruna tuttuğumuz bazı sözlerin doğru olanlarını yazıyorum,itirazı olan varsa maddelere göre ekleyebilir.
1- vw demokrasi yok diye manisadan kaçtı Honda kaçtı Opel kaçtı
Vw Manisa yatırımını bizzat Türkiye'nin Suriye operasyonlarını bahane ederek iptal etti,Honda sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan çekildi,Opel iflas etti psa ya geçti
2- Çinliler geldi ne güzel ucuz ucuz alıyorduk bırakın gelsinler vergi koyduk da noldu İspanya'dan Macaristan dan getirirler
Çinliler piyasayı ele geçirme amacıyla ucuza mal ettikleri otomobilleri gemiye doldurup satmaya kalktı, Türkiye'ye yatırım sözü verdikleri için hükümet başta müdahale etmedi,fakat sonrasında verdikleri garantiler palavra çıkınca vergi geldi. Macaristan'dan İspanya'dan getirebilirler evet,o zaman da rekabet şansını kaybediyor zira Euro 35 TL.
3- Türkiye'de yerli üretici mi var ki hepsi Kazikci bırakın Çinliler gelsin ele geçirsin
Piyasayı Çinliler ele geçirirse size burada bisiklet bile sattirmazlar.Yerli üretici mi var ki dediğiniz firmalar kaç bin aileye ekmek yediriyor kaç milyar dolarlık ihracat yapıyor onu hiç saymıyorum
4- Çinliler piyasayı ele geçirirse yerli üretici de kendini günceller rekabet artar
Çinliler gibi ucuza araç mal etme imkanı olan ülke yok yeryüzünde, rekabet edemezsiniz, Türkiye'ye yatırım yapan üretici de çeker gider,on binlerce kişiye iş bulmak zorunda kalırsınız
5- banane kardeşim ben ucuza binmeye bakarım isterse bütün işçiler aç kalsın Toyota Hyundai hepsi kapatsın
Bunlari artılayanlar var maalesef..
6- Çinli demokrasi olmayan ülkeye niye gelsin?
Bu teze göre Mısır'da, Meksika'da demokrasi var.nerenizle Gülerseniz artık.
7- Çin vergisi togg satılsın diye çıkarıldı
Togg elektrikli, ucuza satılan ve kapış kapış alınan Çinliler benzinli,keskel alaka ama bu mesaj 35 falan artı almış
8- toggda 0 faiz var 0 faizle togg alanın parasını biz ödüyoruz.
Evet buna inanan var,demek ki konut kredisi ihtiyaç kredisi çektiğiniz zaman,TOKİ 2 yıl ertelemeli 20 yıl ev aldığınız zaman parasını bu arkadaşlar ödüyor.
9- togg alanlar mürit, AKP'li, sırf reklam olsun diye togg alıyorlar
Bu arkadaşlari tanırsınız,daha önce togg için maket Floransa Almanya fabrikası yok togg alanlar kakalayacak enayi arıyor diyen,sonrada kendilerine bu mesajları her hatırlatildiginda engelleyip topuklayanlarin versiyon güncellemesi almış hali.
10- volvoyu land Rover i niye almadık başkası aldı çünkü hükümet iş bilmiyor beceriksiz
Bu firmaları iflas ettikten sonra alan firmalar ÖZEL ŞİRKETLER,O dönem Türkiye'de bunları alacak şirketler vardı ,riskli gördükleri için almadılar.devlet gelsin iflas etmiş otomobil firmasını alsın diyen varsa söyleyeyim burası Kuzey Kore veya Çin değil.bu markaları Ford aldıktan sonra bir daha iflas ettiler unutmadan.
11- böyle ÖTV MTV soygunu olan ülkeye kim yatırım yapar
Yıl 2022 Toyota,2021 Ford,2024 vw,çok yakında 1 milyar dolarlık yatırımla byd.
Maddelere itirazı olan arkadaşım varsa yazsın, tartışalım. Bu saçmalıkları gördükçe bu konuya ekleyip yazanı da etiketleyecegim.
Arkadaşlar hangi siyasal görüşe sahip olduğunuz önemli değil,bu yukarıda yazdığım manipülasyon yapma amaçlı, içinde gerçeğin zerresi olmayan mesajları atanları okumadan anlamadan alkışlamayin.isin daha feci tarafi siz bunlara arka çıkınca arsizlasip forumun her tarafına,her konusuna bu palavraları sıkıyorlar.
Arkadaşlar merhaba, forumda bir üyemiz var,2 ay önce bu araç ilk tanitildiginda kendisinin iddiasına göre Lexus bu araca biçilen yüksek fiyatın sebebi
aracın Avrupa'da da pahalı olması,
Lexusun premium bir marka olması,
MTV ÖTV kazığı,
Dünya çapında sorunsuzluk vs vs idi.
Link burada: https://forum.donanimhaber.com/lexus-lbx-in-fiyatinda-anormallik-yok-mu--158713477
2 ayın ardından daha sene sonu gelmeden 2024 model aracın fiyatına tam 430 bin TL,yani 12 bin Euro civarında indirim yapıldı
Aynı üyemiz bunun için de şunu iddia ediyor:
Toyota tanıtım için zararına araba satıyor,yani kendisinin iddia ettiği ÖTV MTV KDV kazığına rağmen 10-12 bin Euro da indirim yaparak sizlere Lexus lbx 1.5 hibrit modelini ZARARINA satarak sunuyor müşteri dostu Toyota.
Bende sizin fikirlerinizi almak istedim, buyrunuz:)
@volkanbirol arkadaşımıza yorumlarınızı bekliyoruz
Cevaplarınızı beklerim
söz bilmezsen sükut eyle seni adam sansınlar |
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.540
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 166.864 (Bu ay: 1.145)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.398 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası