Forumda dolanan ve maalesef bilinçli bilinçsiz artilayip alkış yağmuruna tuttuğumuz bazı sözlerin doğru olanlarını yazıyorum,itirazı olan varsa maddelere göre ekleyebilir. 1- vw demokrasi yok diye manisadan kaçtı Honda kaçtı Opel kaçtı Vw Manisa yatırımını bizzat Türkiye'nin Suriye operasyonlarını bahane ederek iptal etti,Honda sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan çekildi,Opel iflas etti psa ya geçti 2- Çinliler geldi ne güzel ucuz ucuz alıyorduk bırakın gelsinler vergi koyduk da noldu İspanya'dan Macaristan dan getirirler Çinliler piyasayı ele geçirme amacıyla ucuza mal ettikleri otomobilleri gemiye doldurup satmaya kalktı, Türkiye'ye yatırım sözü verdikleri için hükümet başta müdahale etmedi,fakat sonrasında verdikleri garantiler palavra çıkınca vergi geldi. Macaristan'dan İspanya'dan getirebilirler evet,o zaman da rekabet şansını kaybediyor zira Euro 35 TL. 3- Türkiye'de yerli üretici mi var ki hepsi Kazikci bırakın Çinliler gelsin ele geçirsin Piyasayı Çinliler ele geçirirse size burada bisiklet bile sattirmazlar.Yerli üretici mi var ki dediğiniz firmalar kaç bin aileye ekmek yediriyor kaç milyar dolarlık ihracat yapıyor onu hiç saymıyorum 4- Çinliler piyasayı ele geçirirse yerli üretici de kendini günceller rekabet artar Çinliler gibi ucuza araç mal etme imkanı olan ülke yok yeryüzünde, rekabet edemezsiniz, Türkiye'ye yatırım yapan üretici de çeker gider,on binlerce kişiye iş bulmak zorunda kalırsınız 5- banane kardeşim ben ucuza binmeye bakarım isterse bütün işçiler aç kalsın Toyota Hyundai hepsi kapatsın Bunlari artılayanlar var maalesef.. 6- Çinli demokrasi olmayan ülkeye niye gelsin? Bu teze göre Mısır'da, Meksika'da demokrasi var.nerenizle Gülerseniz artık. 7- Çin vergisi togg satılsın diye çıkarıldı Togg elektrikli, ucuza satılan ve kapış kapış alınan Çinliler benzinli,keskel alaka ama bu mesaj 35 falan artı almış 8- toggda 0 faiz var 0 faizle togg alanın parasını biz ödüyoruz. Evet buna inanan var,demek ki konut kredisi ihtiyaç kredisi çektiğiniz zaman,TOKİ 2 yıl ertelemeli 20 yıl ev aldığınız zaman parasını bu arkadaşlar ödüyor. 9- togg alanlar mürit, AKP'li, sırf reklam olsun diye togg alıyorlar Bu arkadaşlari tanırsınız,daha önce togg için maket Floransa Almanya fabrikası yok togg alanlar kakalayacak enayi arıyor diyen,sonrada kendilerine bu mesajları her hatırlatildiginda engelleyip topuklayanlarin versiyon güncellemesi almış hali. 10- volvoyu land Rover i niye almadık başkası aldı çünkü hükümet iş bilmiyor beceriksiz Bu firmaları iflas ettikten sonra alan firmalar ÖZEL ŞİRKETLER,O dönem Türkiye'de bunları alacak şirketler vardı ,riskli gördükleri için almadılar.devlet gelsin iflas etmiş otomobil firmasını alsın diyen varsa söyleyeyim burası Kuzey Kore veya Çin değil.bu markaları Ford aldıktan sonra bir daha iflas ettiler unutmadan. 11- böyle ÖTV MTV soygunu olan ülkeye kim yatırım yapar Yıl 2022 Toyota,2021 Ford,2024 vw,çok yakında 1 milyar dolarlık yatırımla byd. Maddelere itirazı olan arkadaşım varsa yazsın, tartışalım. Bu saçmalıkları gördükçe bu konuya ekleyip yazanı da etiketleyecegim. Arkadaşlar hangi siyasal görüşe sahip olduğunuz önemli değil,bu yukarıda yazdığım manipülasyon yapma amaçlı, içinde gerçeğin zerresi olmayan mesajları atanları okumadan anlamadan alkışlamayin.isin daha feci tarafi siz bunlara arka çıkınca arsizlasip forumun her tarafına,her konusuna bu palavraları sıkıyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Temmuz 2024; 9:46:44 > |
Forumu manipüle eden tipler
-
-
Çinli zaten demokrasi olmayan ülkeye gelir. Bazı maddeler aşırı oksimoron olmuş.
Reisimiz her konuda haklı diyip konuyu da kapatabilirdin ama bir emek verilmiş tabi.
Teker teker bir çoğuna yazılıp cevaplar verilir lakin güzel bir cumartesi günü beni bekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 6 Temmuz 2024; 9:55:38 > -
Aşırı oksimoron dediğin maddeler bu forumdaki üyeler tarafından her çin,ÖTV MTV,zam,togg konusunda konuşuluyor.
Güzel cumartesin bitince yazarsın,ve son olarak
YALAN söylemenin siyaseti, partisi olmaz
Muhalif olmak için yalan söylenebilir diyorsan onu ayrıca konuşuruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Temmuz 2024; 10:17:38 > -
Yandaş ağızla yazılmış, gerçeği yazıyorum ayağına subliminal mesajlar ile muhalif forumdaşları yalancı çıkarmaya çalışarak esas ana fikirden uzaklaştırıp malumların güzellemesini yapmaya çalışan bir konu olmuş.
Benim de güzel bir Cumartesim olduğu için fazla irdelemeden bir iki cümle ile cevap vereyim.
Çinli vergisi tamamen TOGG'u korumak için konuldu.
Hiç kıvırmaya gerek yok. Bunu açık yüreklilikle önce bir itiraf edeceksin daha sonra nedenlerini açıklayacaksın.
Unutmadan belirteyim kısmen de olsa bu verginin haklılığına katılanlardan birisi de benim. Çünkü devletler gerekli gördüklerinde gümrük vergileri ile iç sanayiyi korurlar.
Amaaaa... adamlar o kadar vergi ödemelerine rağmen bence çok daha kaliteli arabaları nasıl Togg'dan ucuza satabiliyorlar? Hiç bana işçi ücretlerinden bahsetme günümüzde otomotiv sektöründe çalışan bir Türk işçi eminim ki bir Çinli işçiden daha ucuza çalışıyordur. Bir de adamlar dünyanın öbür ucundan gemilerle lojistik maliyet ödeyerek getiriyorlar bu araçları.
Velhasılı o Togg'un satış fiyatı 1.200.000 TL'den fazla olmamalıydı.
1.2 Milyonun üstündeki rakam her zaman olduğu gibi Türk halkını öpmek için alınan ufacık bir ücret oldu.
Ekonomi ve sosyal politikalar konusunda ne kadar bilgilisin bilmiyorum ama 8'inci madde de yazdıklarından hareketle ya çok bilgisizsin ya da müthiş yandaşlığa devam ediyorsun.
O krediyi veren devlet bankası o para için birilerine yıllık en az %50 faiz ödüyor. Bunun sonucunda da bu giderleri "görev zararı" olarak belirtip yıl sonunda hazineden rücu ediyor. Yani o sıfır faizli kredinin devlete olan maliyetini bizler vergilerimizle ödüyoruz.
TOKİ'ye gelirsek. Evet belli bir süre ödemesiz, daha sonra da düşük faizli kredi ile alınan evler var. Fakat bu evlerin standardı oldukça düşük. Balkonsuz açık planlı 2+1 evler. Yani en alt gelir grubuna hitap eden evler.
Sosyal politikalar gereği düşük gelir grubunu ev sahibi yapmak devletin görevidir. TOKİ zaten bu maksatla kurulmuştur. Zenginlere ev yapmak için değil. Toplumsal yardımlaşma gereği bu evlerden oluşan görev zararı Togg kredisi ile kıyaslandığında çok daha düşük kalmaktadır. Hatta kendi açımdan konuşursam bu maliyetin bana düşen kısmını gönüllü olarak veriyorum.
Şimdi burada iki ayrı olgu var. Birincisi gelir durumu düşük bir ailenin en temel ihtiyacı olan başını sokacak bir evin sübvanse edilmesiyle, 2 Milyonluk lüks bir arabanın sübvansesi aynı kefeye konuluyor.
Madem halk için çalışılıyor. Neden yüksek fiyatlı C SUV bir araç ilk model olarak üretildi. Daha uygun fiyata B HB yada B SUV bir araç üretilip 900.000 TL.ye çok daha geniş kitlelere hitap etse daha iyi değil miydi. Yoksa daha büyük emr-i hak vaki olmuş ağababanız gibi sizlerde zengini mi seviyorsunuz.
Ülkenin şu anki durumunda hala yandaşlık yapacak kadar kendinden geçmenin ne psikolojik, ne sosyolojik ne de mantıksal bir açıklamasını bulamıyorum. Olsa olsa bal tutup parmağını yalayan ve hala dağıtılan ulufeden beslenenler savunuculuk yaparlar.
Ekonomiden mi, ülkeye doldurulan ve potansiyel olarak saatli bomba olan sığınmacılardan mı, eğitim sisteminin bilimsel öğretiden ortaçağ dinsel öğretisine kaymasından mı, dindar nesil diye diye çocuklarımızın dininden nefret eden ateistlere dönmesinden mi, hastanelerde doktor bulamamaktan mı, ahlaken çökmüş, bagajında pompalı tüfekten tut beyzbol sopasına kadar ateşli, delici ve kırıcı silahla dolaşıp trafikteki en ufak bir sürtüşmede karşısındakinin canını almaya hazır bir kitleden mi bahsedeyim.
Nereyi tutsan elinde kalıyor. Hala şak şak, hala şak şak. Bi bitmediniz.
-
2001 yılında çivi çakmadan dönemin parasıyla 10.7. Katrilyon lira zarar yazan halkbank togg için kredi vererek 10.2 milyar lira kar etmiş,ve verdiği krediyi hazineye zarar yazıyor demek. Vizyona bak:)))
Madem çin vergisi togg için getirildi,anlatsana bize byd piyasanın içinden geçecek plug in hibrit arabasını 1 milyar dolar yatırımla neden Türkiye de üretme kararı aldı,toggun önünü kesmesin bak?
Diğer maddelere zaten itiraz bile edememissin,bunlardan da senin üzerine 2 kürek toprak ben atayım
Yalan söylemeyince yandaş yaftasi,CHP iyi kurtuldu sizin gibilerden,yoksa sittim sene geçemezdi %20,yi
Piro dedeeeee:)) -
Yazdığın her kelimenin altına imzamı atarım, tebrikler
-
dediğin çoğu şeyde haklısın seni çok iyi anlıyorum. ama insanların böyle saçma varsayımlar ve düşüncelere sahip olmasının sebebi ülkedeki iklim. ucuza veya normal fiyata veya normalın biraz üstü fiyata arabaya sahip olamıyoruz. astronomik fiyatlar ödememiz gerekiyor. bunlara sebep olanlara toz kondurmayıp vatandaşı suçlamak çok saçma. bu 10 maddelik listenin bir de hükümet için olanını yapar mısın lütfen mesela şu ötvyi bi anlat lütfen. deprem için çıkarılan vergi neden katlanarak şuanda arabada uygulanıyor ?
togg super bir iş oldu bence peki niye mercedesli konvoyların yerini togg almıyor ? satsınlar kamudaki almanları hepsini togg yapsınlar neden yapmıyorlar. yine ucuz araba talep eden halk suçlu diğerleri her zaman haklı. şu 2021 yılını bir anlat lütfen, bir yılda ülkedeki herşeyin fiyatı yüzde yüz arttı. sırf inat yüzünden. o dönemki politika doğruysa suan niye tam tersi var, suan doğruysa o zaman niye halkı galericilere al satçılara ezdirdiniz ? insanlar kafayi yedi o donem, yedek parca almaya gidiyorsun fiyati her gun degistiriyorlar. böyle bir durumda insanların umrunda yerli üretici vs asla olmaz. sadece en ucuza güzel arabaya binmeyi istiyor insanlar ve haklılar da. lütfen bana açıkla biz neden dünyanın en pahalı arabalarını alıyoruz.
-
Türkiye'deki mal edinme sistemi o kadar saçma, manyakça ki, hiçbir şey düzenli değil.
Hiç olmadı.
Köyden indim şehire diye bir zırva çıkardılar 70lerde,2002de akp geldi tüyünü dikti, şu anda ÖTV yi indirsen bıraktım İstanbul'u Ankara'yı benim yaşadığım Adana'da millet park yeri için birbirini vurur
Üretici nüfusu aldın şehirlere doldurdun köyler bomboş kaldı.
Adama anlatıyorsun baba bura deprem bölgesi bak başına yıkılır,benim evim sağlam diyor, çürük diyorsun birşey olmaz diyor, çoluk çocuğunun canıyla bile kumar oynamaktan geri durmayan bu cehaletteki bir toplumda siyasetin nasıl düzgün işlemesini bekliyorsun?
Memleketi soyup soğana çeviren adamlar kimin içinden çıkıyor, İzlandadan mi getiriyoruz bunları?
Kıçı boklu Şahin almak için bankada böbrek bırakıyorduk biz,ama foruma sorsan 90larda herkes krallar gibi yaşıyordu asgari ücretli kolayca araba alıyordu memur zengindi.
Türkiye'de mal edinme olayı 2002 2015 arasındaki ucuz kredi dönemi hariç hiçbir zaman kolay olmadı, olmayacak
O kredi döneminde yapmayın herkese bu kadar ucuz kredi vermeyin milleti köyden şehre sürmeyin patlarsiniz dediğimiz için solcu cehabeli komünist ilan edildik biz, şimdi de köylü köyüne dönmeden bu memleket düzelmez bu kriz bitmez dediğimiz için, hükümetin doğru yaptığı bir şeye doğru dediğimiz için AKP'li maaşlı troll oluyoruz
Anasını satayım doğru söylemenin hem komünist hem faşist olunduğu tek ülke burası
Şurada yukarıda yazdığım maddeleri iddia edenlerin çoğu eminim ki üniversite mezunu,düşün diplomalı gerizekalı adamlar
Bunların yaşadığı ve muhalif olduğunu iddia ettiği bir ülkede, değişimi bunların getireceği bir ülkede sence ne düzelir,ne değişir?
Veya biz bu lağım sıçanlarinin bilinçli toplum, Atatürkçü , solcu olduğunu iddia ettiği bir ülkede AKP'den, destekçilerinden ne beklemeliyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 8 Temmuz 2024; 13:9:35 >
-
"otomotiv sektöründe çalışan bir Türk işçi eminim ki bir Çinli işçiden daha ucuza çalışıyordur." dedin, ondan sonrasını okumadım. asgari ücret bile bizde çin'den %40 daha fazla (orda 12.000, bizde 17.000 tl). adapazarlıyım. herkes toyota'ya girmek için yırtınıyor adapazarı'nda. maaş çok iyi, çok iyi sosyal haklar var. çalışma şartları çok iyi (iki akrabam orda çalışıyor, ikisi de işçi ama çoğu firmadaki mühendislerden iyi kazanıyorlar).
tekstil de türkiye'de çok gelişmiş olmasına rağmen fiyatta çin'le rekabet edemiyor. tek sebebi ücretler. çin'de beleşe çalışıyor insanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 8 Temmuz 2024; 20:49:24 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Çinli zaten demokrasi olmayan ülkeye gelir. Bazı maddeler aşırı oksimoron olmuş.
Reisimiz her konuda haklı diyip konuyu da kapatabilirdin ama bir emek verilmiş tabi. Teker teker bir çoğuna yazılıp cevaplar verilir lakin güzel bir cumartesi günü beni bekliyor. |
Yandaş ağızla yazılmış, gerçeği yazıyorum ayağına subliminal mesajlar ile muhalif forumdaşları yalancı çıkarmaya çalışarak esas ana fikirden uzaklaştırıp malumların güzellemesini yapmaya çalışan bir konu olmuş. Benim de güzel bir Cumartesim olduğu için fazla irdelemeden bir iki cümle ile cevap vereyim. Çinli vergisi tamamen TOGG'u korumak için konuldu. Hiç kıvırmaya gerek yok. Bunu açık yüreklilikle önce bir itiraf edeceksin daha sonra nedenlerini açıklayacaksın. Unutmadan belirteyim kısmen de olsa bu verginin haklılığına katılanlardan birisi de benim. Çünkü devletler gerekli gördüklerinde gümrük vergileri ile iç sanayiyi korurlar. Amaaaa... adamlar o kadar vergi ödemelerine rağmen bence çok daha kaliteli arabaları nasıl Togg'dan ucuza satabiliyorlar? Hiç bana işçi ücretlerinden bahsetme günümüzde otomotiv sektöründe çalışan bir Türk işçi eminim ki bir Çinli işçiden daha ucuza çalışıyordur. Bir de adamlar dünyanın öbür ucundan gemilerle lojistik maliyet ödeyerek getiriyorlar bu araçları. Velhasılı o Togg'un satış fiyatı 1.200.000 TL'den fazla olmamalıydı. 1.2 Milyonun üstündeki rakam her zaman olduğu gibi Türk halkını öpmek için alınan ufacık bir ücret oldu. Ekonomi ve sosyal politikalar konusunda ne kadar bilgilisin bilmiyorum ama 8'inci madde de yazdıklarından hareketle ya çok bilgisizsin ya da müthiş yandaşlığa devam ediyorsun. O krediyi veren devlet bankası o para için birilerine yıllık en az %50 faiz ödüyor. Bunun sonucunda da bu giderleri "görev zararı" olarak belirtip yıl sonunda hazineden rücu ediyor. Yani o sıfır faizli kredinin devlete olan maliyetini bizler vergilerimizle ödüyoruz. TOKİ'ye gelirsek. Evet belli bir süre ödemesiz, daha sonra da düşük faizli kredi ile alınan evler var. Fakat bu evlerin standardı oldukça düşük. Balkonsuz açık planlı 2+1 evler. Yani en alt gelir grubuna hitap eden evler. Sosyal politikalar gereği düşük gelir grubunu ev sahibi yapmak devletin görevidir. TOKİ zaten bu maksatla kurulmuştur. Zenginlere ev yapmak için değil. Toplumsal yardımlaşma gereği bu evlerden oluşan görev zararı Togg kredisi ile kıyaslandığında çok daha düşük kalmaktadır. Hatta kendi açımdan konuşursam bu maliyetin bana düşen kısmını gönüllü olarak veriyorum. Şimdi burada iki ayrı olgu var. Birincisi gelir durumu düşük bir ailenin en temel ihtiyacı olan başını sokacak bir evin sübvanse edilmesiyle, 2 Milyonluk lüks bir arabanın sübvansesi aynı kefeye konuluyor. Madem halk için çalışılıyor. Neden yüksek fiyatlı C SUV bir araç ilk model olarak üretildi. Daha uygun fiyata B HB yada B SUV bir araç üretilip 900.000 TL.ye çok daha geniş kitlelere hitap etse daha iyi değil miydi. Yoksa daha büyük emr-i hak vaki olmuş ağababanız gibi sizlerde zengini mi seviyorsunuz. Ülkenin şu anki durumunda hala yandaşlık yapacak kadar kendinden geçmenin ne psikolojik, ne sosyolojik ne de mantıksal bir açıklamasını bulamıyorum. Olsa olsa bal tutup parmağını yalayan ve hala dağıtılan ulufeden beslenenler savunuculuk yaparlar. Ekonomiden mi, ülkeye doldurulan ve potansiyel olarak saatli bomba olan sığınmacılardan mı, eğitim sisteminin bilimsel öğretiden ortaçağ dinsel öğretisine kaymasından mı, dindar nesil diye diye çocuklarımızın dininden nefret eden ateistlere dönmesinden mi, hastanelerde doktor bulamamaktan mı, ahlaken çökmüş, bagajında pompalı tüfekten tut beyzbol sopasına kadar ateşli, delici ve kırıcı silahla dolaşıp trafikteki en ufak bir sürtüşmede karşısındakinin canını almaya hazır bir kitleden mi bahsedeyim. Nereyi tutsan elinde kalıyor. Hala şak şak, hala şak şak. Bi bitmediniz. |
Benzer içerikler
- evimin önüne araba park ediyor nereye şikayet edilir
- gürcistan araç sigortası
- egm kaydı bulunamadi ne demek
- webasto aküyü bitirir mi
- suv araç önerileri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X