""Türkiye'deki mal edinme sistemi o kadar saçma, manyakça ki, hiçbir şey düzenli değil. Hiç olmadı. Köyden indim şehire diye bir zırva çıkardılar 70lerde,2002de akp geldi tüyünü dikti, şu anda ÖTV yi indirsen bıraktım İstanbul'u Ankara'yı benim yaşadığım Adana'da millet park yeri için birbirini vurur Üretici nüfusu aldın şehirlere doldurdun köyler bomboş kaldı. Adama anlatıyorsun baba bura deprem bölgesi bak başına yıkılır,benim evim sağlam diyor, çürük diyorsun birşey olmaz diyor, çoluk çocuğunun canıyla bile kumar oynamaktan geri durmayan bu cehaletteki bir toplumda siyasetin nasıl düzgün işlemesini bekliyorsun? Memleketi soyup soğana çeviren adamlar kimin içinden çıkıyor, İzlandadan mi getiriyoruz bunları? Kıçı boklu Şahin almak için bankada böbrek bırakıyorduk biz,ama foruma sorsan 90larda herkes krallar gibi yaşıyordu asgari ücretli kolayca araba alıyordu memur zengindi. Türkiye'de mal edinme olayı 2002 2015 arasındaki ucuz kredi dönemi hariç hiçbir zaman kolay olmadı, olmayacak O kredi döneminde yapmayın herkese bu kadar ucuz kredi vermeyin milleti köyden şehre sürmeyin patlarsiniz dediğimiz için solcu cehabeli komünist ilan edildik biz, şimdi de köylü köyüne dönmeden bu memleket düzelmez bu kriz bitmez dediğimiz için, hükümetin doğru yaptığı bir şeye doğru dediğimiz için AKP'li maaşlı troll oluyoruz Anasını satayım doğru söylemenin hem komünist hem faşist olunduğu tek ülke burası Şurada yukarıda yazdığım maddeleri iddia edenlerin çoğu eminim ki üniversite mezunu,düşün diplomalı gerizekalı adamlar Bunların yaşadığı ve muhalif olduğunu iddia ettiği bir ülkede, değişimi bunların getireceği bir ülkede sence ne düzelir,ne değişir? Veya biz bu lağım sıçanlarinin bilinçli toplum, Atatürkçü , solcu olduğunu iddia ettiği bir ülkede AKP'den, destekçilerinden ne beklemeliyiz?"" Nerdeyse 20 yıllık üyeyim son 10 yılda da (forumda oluşan toksik ötesi iklimden dolayı) toplasan 5 mesaj atmamışımdır, mesajım bulunsun; şu yazdıklarının her kelimesi, harfi, noktasına katılıyorum, son 2 cümlen aslında herşeyin özeti. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gralcan -- 16 Temmuz 2024; 2:38:40 > |
Forumu manipüle eden tipler (2. sayfa)

-
-
Çok teşekkür ederim,insanlara anlatamıyoruz bunları
Gerçeklerden herkes kaçıyor, kendi ruh alemlerinde bir sanal tiyatro oynuyor,ve buna mürit gibi inanıyor hepsi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herhalde en düşük demokrasi Almanya'da ilk oraya gidip Batarya fabrikası açmış Çinliler
Aynı sığ yorumlar orada da yapılmış. Alman halkı yorumlara totosuyla gülüp geçmiş.
Ticaretin dini, imanı, demokrasisi yalnızca PARA dır. Gerisi teferruat.
-
Arkadaşın güzel cumartesisi bitmemiş idare et
Dünya'nın en tehlikeli deprem ülkesiyiz ama aynı zamanda deprem konusunda en bilinçsiz ülkeyiz.
Hadi fakirleri geçtik, durumu müsait olanlar bile eski/çürük evlerde oturmaya devam ediyor. Akıl alır gibi değil.
Perdelerin, mobilyaların yeni olması, evin sağlam olmasından 50 kat daha önemli görülüyor halk arasında.
-----
Otopark işi aynı şekilde. Hadi eski mahalleler kangren olmuş orayı geçtik.
Müteahhit 50 dairelik yeni site yapıyor, içinde 20 araçlık otoparkı ya var ya yok. Kimsenin umurunda değil. Şakk 5 milyon TL basıyor daireyi alıyor adam.
İlerde otopark kavgası yüzünden komşusunu öldürecek belkide bu adam ama gram umurunda değil. Alırken düşünme diye birşey yok.
-------
Tek tek tüm konulara değinmeye gerek yok. Halk inanılmaz bir şekilde okumaya, öğrenmeye, araştırmaya, kendini geliştirmeye kapalı.
Bir çok iş yanlış başlayıp yanlış devam ediyor. Ne siyasiler, ne halk hiçbir sorunu çözmeye istekli değil.
Herkesi üniversite mezunu yaptık ama kimseyi eğitemedik.
-
https://forum.donanimhaber.com/bu-40-gumruk-vergisi-olmasa-mg-zs-elektrikli-suvu-750-bin-tl-ye-alacaktik-toggdan-cok-daha-ucuz--155451975
Bak bu cehalet seviyesiyle muhatap oldum ben,oku ağlarsın:)
Çoğu da engelleyip kaçtı
Bir göz attım biri şöyle yazmış.
Alıntı
metni:Togg'u yurtdışına satamadığın sürece ülke ekonomisine bir fayda sağlamıyor, haberin olsun. Gerçekten bazı akla hayale gelmeyecek ekonomik fikirler ülkemizden çıkıyor.
Keynes yaşasa şu cümleyi okusa. Oturur mutluluktan ağlar adam.
-
Yahu halen toggun floransadan gemiyle geldiğini iddia eden var forumda
Peki şöyle sorayim. Çin’de tiggo7 pro 15k dolar burada vergi gelmeden önce yaklasik 45k dolar idi. Haziran fiyatlarina sifir otomobil teklifi alanlar basligindan bakabilirsiniz. Avrupa’da en basit örnek ve fiyati kampanyali diye tcross 1.0 life dsg otomatik Almanya fiyati yaklasik 30k Euro , Türkiye’de 1300 gibi fiyati vardi yaklasik yani Euro 35 deseniz 40k Euro etmiyor bile. Çin’den gelen araçta %200 vergi yoktur heralde :) Çin’den gelen araci bayisi veya distribütörü hayrina da satmiyor her ticari teşebbüs gibi kar etmek için üretip satiyorlar.
Peki burada devlet ithal eden şirkete vergi yoluyla çöküyor, biz ne yapiyoruz ucuz diye Çinli araci almak istiyoruz. Premium araba da bile bu kadar fahis kar marji yok , 70k Euro Almanya fiyati c200 amg burada da 90k euro. Başka ülkede olsa bunu almazlar bizim millet tam tersi diğer markalara göre ucuz diye saldiriyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sizin mantiginizla bakarsak İstanbul’da 1 tane emekli kalmamasi lazim ayni şekilde kalacak yeri olmayan(kirada oturanlari kastetmiyorum) asgari ücretli/ memur tayfanin da başka yerlere gitmesi gerekir. Belirttiğim kitlenin en fazlasi İstanbul’da. Başka illerde iş mi yok kalacak yer mi yok ev mi yok anlamiyorum, bu mesleklerin kazanci da Türkiye’nin her yerinde ayniyken üstelik:) eskisi gibi hastane, doktor, carsi pazar uzaklik durumu da kalmadi gibi bişi hemen hemen çoğu ilde özel veya devlet hastanesi var.
Biraz tembel ve konfor alanindan cikamayan , biraz da gösterişe merakli bir milletiz. Anadolu’da veya doğuda nereden geldiniz diye sorarlar , İstanbul derseniz zengin gözüyle bakarlar, bilmezler ki kit kanaat geçiniyorlar, trafik derdiyle ugrasiyorlar, sevgilerle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çin'de 2.0 TSi motor Tiguan 218 bin Yuan, asgari ücret 2500 Yuan.
87 ayda 2.0 motor Tiguan alabiliyorsun, bu orta paket SE.
Bizde dizel motor var 2.0 olarak.
Bizde muadil araba asgari ücretle 234 ayda alınıyor.
Çinde asgari ücretle 200 ayda S serisi falan alıyorsun.
-
İsteyen istediğini manuple etsin..Ortada forum mu kalmış?? Toksik bir oluşum burası..Herkes kafasına göre yazar..Adam ol kafanı işlet manuple olma ..boş traş yapacağına gerçek bilgi paylaş..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X