Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM DOPİNG ALDATMACASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Az önce sahibinden.com adresinde ilanımın ön sıraları çıkması için güncelim dopingi satın aldım ve 49 TL ödedim. (aynı ilan için 3. aynı dopingi alışım) saat 11 civarıydı. Normalde anında üst sıralara çıkan ilanım 15 dakika sonra çıkmayınca müşteri hizmetlerini aradım 30 dakika içinde olacağını ilettiler,

40 dakika sonra aradım 2 saat sonra olacağını ilettiler,

2.5 saat sonra aradım ve güncelim dopinginin ilanın ön sıralarda olmasını sağlamadığını, daha kaliteli ilanlar varsa onların her zaman daha önce olacağını ilettiler. Benimkinden çok daha kötü eksik fotoğraflı, açıklamalı ilanların önde olduğunu gösterince bu sefer çark edip gün içinde olacağını ilettiler:)

Bu güncelim ilanını 10'dan çok kullanmışımdır, her seferinde ilk sıraya geçerken, artık ilk sıraya geçemediğini gördüm. Ben yandım siz yanmayın. Yapabiliyorsanız önce ilanınızı kalite testine sokun :)

Müşteri hizmetleri çözüm konusunda hiç bir adım atmıyor.

Geçen sene 29 TL olan güncelim dopingini 49 TL yaptılar, ama hiç işe yaramıyor artık.

Muhtemelen tek el olduklarından istedikleri gibi at koşturabiliyorlar.

Dur ben birde rekabet kurumuna şikayet edeyim şunları.

İşin enteresan tarafı sahibinden.com'a ilan verdiğimde arabam.com dan arayıp orda da yayınlayalım mı diye telesekreter araması geliyor. Aynı bilgilerle ilanım orada da yayınlanıyor. Zannım o ki orayı da satın aldılar. Kendi rakiplerini kendileri oluşturuyorlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sahibinden.com'da Güncelim Dopingi: Bilmeniz Gerekenler

Sahibinden.com, Türkiye'nin önde gelen çevrimiçi ilan platformlarından biridir. Ancak son zamanlarda, bazı kullanıcıların "güncelim dopingi" olarak bilinen bir aldatmacadan yararlandıklarına dair endişeler ortaya çıkmıştır.

Güncelim Dopingi Nedir?

Güncelim dopingi, bir ilanda yer alan fotoğrafları ve bilgileri manipüle ederek ilanı arama sonuçlarında daha üst sıralara taşıma uygulamasıdır. Bu, ilanın daha fazla görüntülenmesine ve potansiyel alıcıları çekmesine yardımcı olur.

Sahibinden'de Dopinge Başvurulan Yöntemler

Sahibinden'de dopinge başvurulan yaygın yöntemler şunlardır:

• Küçük Fotoğraf Dopingi: İlanda yer alan fotoğraflar, doğal hallerinden daha küçük boyutta düzenlenerek daha üst sıralarda görünmesi sağlanır.
    • İlan Başlığı ve Açıklama Optimizasyonu: İlan başlığı ve açıklaması, arama yapan kişilerin ilgisini çekecek ve tıklamalarını artıracak şekilde anahtar kelimelerle doldurulur.

Dopingin Sakıncaları

Güncelim dopingi, dürüst satıcılar için haksız rekabete neden olur ve platformun güvenilirliğini zedeler. Ayrıca, manipüle edilmiş ilanlar, alıcıların gerçek olmayan beklentilere sahip olmasına yol açabilir.

Sahibinden'in Aldığı Önlemler

Sahibinden, bu aldatmacaya karşı önlem almak için adımlar atmaktadır. Şüpheli ilanları inceleyen ve manipülasyon tespit ettiğinde gerekli yaptırımları uygulayan bir ekip kurmuştur.

Yapman Gerekenler

Sahibinden'de ilan ararken şu ipuçlarını göz önünde bulundur:

• İlanların ayrıntılı açıklamalarını ve fotoğraflarını dikkatlice incele.
    • Küçük boyutta fotoğraflar veya anahtar kelimelerle aşırı doldurulmuş başlıklar ve açıklamalar konusunda şüpheci ol.
    • Şüpheli ilanları Sahibinden'e bildir.

Güncelim dopingi, Sahibinden.com'da bir endişe kaynağıdır. Ancak platform, bu aldatmacayı önlemek için önlemler almaktadır. İlan ararken dikkatli davranarak adil ve güvenilir bir çevrimiçi alışveriş deneyimi sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Galerici ya da alsatçı mısınız hocam? Öyle değilse verin normal ilanda dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilanimin on siralarda olmasini, daha cok kisinin gormesini istiyorum. Yoksa tabiki 50 tl harcamak istemem.

• şahsen hiçbir zaman doping uygulanmış ilanlara bakmıyorum.

Her zmn sıradan verilmiş ilanlar 1.tercihim.

dopingli ilanlar hep galeri ,esnaf ,alsatçı gibi gelmekte.Zorla ilanı gözüme sokmaya çalışıolar gibi geliyor
  • Bende doping varsa bir falso vardır diye bakmıyorum o ilanlara.

• Zaten malum siteyi kırkayaklar istila etmişler.

• Bahsettigim dopingin uygulandığını zaten ziyaretçiler anlamıyorlar arkadaslar:) Ziyaretçiler sadece on siralarda gorup ilana daha kolay ulasiyorlar(di), daha cok kisi ilani goruyor (du)... Bana zorla adamlarin doping reklamini yaptiriyonuz :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.