Şimdi Ara

Iphone Satışı Sahibinden.com Dolandırıcılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün başımdan geçen dolandırıcılık konusunu sizlerin de bilgisi olması amacıyla paylaşıyorum:

Şuanda da ilanı devam eden iphone 5 1350 YTL
    ( http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-5-16-gb-siyah-renk-tukcell-139411399/detay )
    Arkadaşa ciddi alıcı olduğumu, fakat o kadar nakit param olmadığından çarşamba gününe kadar beklemesini istedim. Kendisi de nakit olan kısmı bana gönder, ben de telefonu sana kargo ile çıkartırım dedi. İyi niyetinden ve güveninden dolayı tamam dedim ve bi o kadar da şaşırdım.
    Sonrasında adamdan kendisi hakkında bilgi almak istediğimde sen zaten güvenmiyorsun, ben başka alıcılara bakacam şeklinde benimle konuşuyordu. Ben de başka arkadaşlarıma arattım ve bilgi almak istedim: Adamın verdiği telefon avea kontörlü hat ve başka isme kayıtlı, balıkesir ayvalıkta hekim olduğunu söylüyor, fakat orayı aradığımda da öyle bir doktor olmadığını belirttiler.
    Adam parayı yatırmam için ille de bankamatikten yatır, hesap numarası veremem, hesaba yatırdığında maaş kartıma yatıyor ve hesaba para geç geçiyor, hesaba yatırırken zaten doktor ünvanım gözüküyor şeklinde bilgi veriyor.
    Adam bankamatikten hesaba havale istiyor, yada cepbank şeklinde göndermenizi istiyor. Bu şekilde yapıldığında elinizde hiçbir delil olmuyor (açıklama kısmına telefon ücreti şeklinde birşey yazamıyorsunuz). Alıcı adı olarak Telekominikasyon Post vs. gibi bişeyler yazıyordu, neden adın yazmıyor şeklinde konuştuğumda ileride yazacak şeklinde söylüyordu.
    Diğer taraftan da elemanım kargoda şuan, ben tamam der demez kargoyu verecek, yok kargoyu yolladım; 8:30a kadar haber vermezsen kargoyu geri çağıracağım gibi laflarda bulunuyor.

Ben araştırma yapmasaydım aldanarak 600 ytl gönderecektim, sonra da gariban bi şekilde kargo yolu gözleyecektim.

Son olarak adama gerçekleri yüzüne vurunca adresin elimde var, kerhane adresi diyerek internette yaymakla tehdit ediyor...

Başka arkadaşların bu şekilde mağdur olmaması için buraya sizlerle paylaşıyorumm, eğer konunun taşınması gerekiyorsa, yardımcı olmanızı rica ederim.

NOT: Ben para göndermedim, gerçekteleri söyleyince gerçek yüzü ortaya çıktı zaten. Adres olarak da iş adresi vermiştim... Bu arada ondan adam diye hitap etmişim yazımda, adamlıktan insanlıktan, vicdandan zerre eser yok o karaktersizde...!
    Kullanıcı adı: Gökhan Deniz
    Cep No: 0 553 535 24 07
    Meslek: Balıkesir Ayvalık Devlet Hastanesinde Doktor
    Havale istenilen Garanti Hesap Kart No: 5170 4940 4270 2777

Lütfen bu tür insanlara herkes dikkat etsin, bazı güzel umutlardan, heveslerden dolayı bazı şeyleri göremiyoruz ama; şüpheci ve ispat edilebilir kayıtlar yapılmalıdır.

• Güzel araştırma körü körüne parayı yatırsaydınız olacaklar malumdu
  • Sitede tehdit mesaj kayıtları varsa, savcılığa suç duyurusu yapın..
    Ayrıca Sağlık bakanlığına da şikayet dilekçesi yazın, hemen hakkında inceleme başlatırlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 5 Ekim 2013; 10:10:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahibinden.com a da yazın ilanı kaldırsınlar ki başkaları yanmasın..
  • Arkadaşlar ben zaten sahibinden.com'da şikayette bulundum, fakat ilan halen yayında; bir kaç kişi daha şikayet ederse üyeliği iptal ederek yayından kaldırırlar belki. (Eğer vermiş olduğum bilgilere içiniz hak getirmemişse ortadaki dolandırılığı kendiniz de arayarak görebilirsiniz; sonrasında şikayet edersiniz.)
    Elimde görsel bir delil (ses kaydı, para gönderimi vs.) yok. Bu şekilde şikayet etsem de işlem yapılır mı?
  • Böyle adamların ilanını sık sık görebilirsiniz orda,
    Genelde fiyatı düşük tutarlar,
    En son yaşadığımı aktarayım:
    birisi 16 gb 4s için 800 tl fiyat vermişti,
    Aradım adamı,birkaç kez çaldı sonra meşgule attı,
    kazayla kapandı diye 5 sn sonra tekrar aradım,
    Bu kez adam,telefonu açtı ama kızmaya başladı;
    -meşgule atıyorsam müsait değilim demektir,toplantıdayım dedi
    Ben de inanmış gibi devam ettim;
    -kapatın müsait olduğunuzda arayım dedim
    -yok yok müsaitim buyrun konuşalım dedi,
    5 saniye içinde müsait olmuş :)
    İlanınız için aradım,kapıda ödeme yapalım dedim,yok olmaz dedi,zaten sırada bekliyorlar diye acele etmemi söyledi,
    Arkadan da internet kafedeki çocukların sesi geliyor :)
    İyi onlarla görüş o zaman deyip kapattım.
    2 dk sonra mesaj atmaya başladı
    "fiyatı düşürürüm,arayın görüşelim" diyor,ben aramadım tabi,
    Şimdi bakıp adını yazayım dedi ama ilan kaldırılmış
    Aman dikkat edin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caferhan -- 5 Ekim 2013; 10:47:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

Sitede tehdit mesaj kayıtları varsa, savcılığa suç duyurusu yapın..
    Ayrıca Sağlık bakanlığına da şikayet dilekçesi yazın, hemen hakkında inceleme başlatırlar..

"... balıkesir ayvalıkta hekim olduğunu söylüyor, fakat orayı aradığımda da öyle bir doktor olmadığını belirttiler."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yanlış anlamayın ama belirli teknoloji mağazalarında (vatan,teknosa,bimeks gibi) yerlerde bu telefon fiyatı 2000 tl civarı,yani yurt dışı telefon almadım fiyatlarını bilmiyorum ama garantili bir iphone 5 telefonu o fiyata vermemeleri gerektiğini bilin,veriyorlarsa da illaki vardır bir pislilk.Bilmiyorum belki yanılıyorumdur ama ben 1350 tl sıfır iphone 5 dendiğinde aklımdan hemen, vardır onda bir pislik diye geçiriyorum..

Sizde düşmemissiniz zaten bununla geçmiş olsun,umarım ne sizin ne de başkalarının başına böyle birşey gelmez..
  • hocam anlattıgınız sekılde tv kanallarında bu sekılde dolandrıcık yapan bırını yakalamıslardı hastelerı kulanarak cep telefonu takası ve alımı yapıyomus hesapta yakayı ele verdı
  • APPLE IPHONE 5 16GB (EVK-SIYAH) ihtiyaçtan dolayı evkurdan kazık fiyatına taksitle aldım ambalajını bile açmadım istanbul içinde acil nakde ihitşyacım var kaç tl ye satın alabilen çıkar acaba Fiyat :124,96 TL 24 x Taksit ben bu fiyata aldım bana ne verirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simitci01

Hocam yanlış anlamayın ama belirli teknoloji mağazalarında (vatan,teknosa,bimeks gibi) yerlerde bu telefon fiyatı 2000 tl civarı,yani yurt dışı telefon almadım fiyatlarını bilmiyorum ama garantili bir iphone 5 telefonu o fiyata vermemeleri gerektiğini bilin,veriyorlarsa da illaki vardır bir pislilk.Bilmiyorum belki yanılıyorumdur ama ben 1350 tl sıfır iphone 5 dendiğinde aklımdan hemen, vardır onda bir pislik diye geçiriyorum..

Sizde düşmemissiniz zaten bununla geçmiş olsun,umarım ne sizin ne de başkalarının başına böyle birşey gelmez..

+1

Bu arada konu sahibi arkadaşa da çok geçmiş olsun. Allah'tan anlayıp düşmemişsiniz dolandırıcıların tuzağına.
  • Zaten adamın dolandırıcı olduğu söylediği ilk cümleden belli olmuş.Sen bana belli bir kısmını gönder ben sana teli yollayım nedir ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gncyysl -- 5 Ekim 2013; 14:37:40 >
  • Gecmis olsun.

• beyler ayvalıga dıkkat edın bır adam var hep aynı numara...bende konusmustum bu arkadasla..ben ayvalıktayım gel bulusalım dedım ben ızmırdeyım gelınce arıyım dedı bı daha da aramadı:))bazen unıversıtede ogretım gorevlısı bazen doktor oluolar.aman dıyım
  • Böyle adamları biiiiiiipleyeceksinki akılları başlarına gelecek
  • Sahibinden.com zaten bir çok dolandırıcının yuvasıdır.Olabildiğince uzak durun o siteden yeteri kadar güvenlik önlemi almıyor site yöneticileri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahibinden.com sitesinden alışveriş yapmak isterseniz sadece ve sadece kendi şehrinizde olan birinden yapın. bireysel satış yapanlardan almayın. dükkanı olanlardan da dükkanının adresini isteyip dükkanından gidip alın. kargo ile teslimat almayın, gidin elden teslim alın.

bu prensiplerden ayrılmazsanız pek dolandırılmazsınız. cihazın bozuk ya da kusurlu olma olasılığı sizin dikkatinize kalmış artık. bu şartlara uyan kullanıcı sayısı az ise de yapacak birşey yok. paranız boşa gideceğine zamanınız boşa gitsin..
  • cey_sisqo C kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun dostum, ben zaten bir türlü güvenemiyorum şu sahibinden.com'a
    ufak tefek şeyler alırım ama 2. el telefon işine hiç girmem gittigidiyor ya da sahibinden.com'da
  • aynen geçende 5s cihazı koydula siteye kvk garantili cihaz 1750 tlmiş ulan daha cihaz türkiyeye gelmemişti ozaman çok sahtekar var dikkat ermek lazım
  • Tebrikler . Bilinçli olmak lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.