Şimdi Ara

Galaxy NEXUS DOLANDIRICILIĞI sahibinden.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
4
Favori
9.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar dolandırıldım.Sahibinden.com aracılığıyla bir kişiyle iletişime geçtim.Bana 2.el bir Samsung galaxy nexus satacaktı.Fiyatta anlaştık ve PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak yolladı.Fakat trajedi ödemeyi yapıp kargoyu açmamla ortaya çıktı. PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak gelen ürünleri parasını ödemeden kontrol etme imkanınız olmuyor haliyle.Bende güvendim karşımdaki insana ve hatrı sayılır bir parayı kaptırdım.Fakat şuanda savcılığa suç duyurusunda bulundum ve PTT hesabına bloke koydumdum para henüz alıcıya ulşamadan.Bakalım süreç nasıl işleyecek.Umarım adalet tecelli eder ve suçlular yakalanır.Siz siz olun kapıda ödemeli olarak yüklü alışverişler yapmayın.İnanın çok üzgünüm.Aza temah ettik çoğu kaçırdık.Bu mesajı başkalarının aynı tongaya düşmemesi için yolluyorum.Burada hatalı olan benim farkındayım.O yüzden siz düşmeyin.Hayırlı geceler. Mebla 550TL.

• Geçmiş olsun . Gelen üründe sorun neymiş arkadaşım biraz daha bilgi veriri misin?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdor

Evet arkadaşlar dolandırıldım.Sahibinden.com aracılığıyla bir kişiyle iletişime geçtim.Bana 2.el bir Samsung galaxy nexus satacaktı.Fiyatta anlaştık ve PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak yolladı.Fakat trajedi ödemeyi yapıp kargoyu açmamla ortaya çıktı. PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak gelen ürünleri parasını ödemeden kontrol etme imkanınız olmuyor haliyle.Bende güvendim karşımdaki insana ve hatrı sayılır bir parayı kaptırdım.Fakat şuanda savcılığa suç duyurusunda bulundum ve PTT hesabına bloke koydumdum para henüz alıcıya ulşamadan.Bakalım süreç nasıl işleyecek.Umarım adalet tecelli eder ve suçlular yakalanır.Siz siz olun kapıda ödemeli olarak yüklü alışverişler yapmayın.İnanın çok üzgünüm.Aza temah ettik çoğu kaçırdık.Bu mesajı başkalarının aynı tongaya düşmemesi için yolluyorum.Burada hatalı olan benim farkındayım.O yüzden siz düşmeyin.Hayırlı geceler. Mebla 550TL.

sendedemi sabun kalıbı çıktı, adamlar telefonla aynı boyutta ve ağırlıkta sabun kalıbı yapıo kargoda bakınca ağırlık ve boyuttan şüphelenme diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

Geçmiş olsun . Gelen üründe sorun neymiş arkadaşım biraz daha bilgi veriri misin?.

Gelen ürün falan yok.Adam 4 adet sabun,gazete kağıtları koyup yollamış. PTT kargo ile kapıda ödemeli gelen ürünlere çok dikkat etmek gerekiyor.Sahibinden.comu çok kullanmaya başladı hırsızlar.Ben düştüm başkları düşmesin.Genelde ürünleri diğerlerine nazaran daha ucuz yazıyorlar ve 3-5günlük cihazlar olabiliyor.Telefon numarasını değiştirip yada kapatıp başka bir adresden başka bir ürün satabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müslümano Ronaldo

quote:

Evet arkadaşlar dolandırıldım.Sahibinden.com aracılığıyla bir kişiyle iletişime geçtim.Bana 2.el bir Samsung galaxy nexus satacaktı.Fiyatta anlaştık ve PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak yolladı.Fakat trajedi ödemeyi yapıp kargoyu açmamla ortaya çıktı. PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak gelen ürünleri parasını ödemeden kontrol etme imkanınız olmuyor haliyle.Bende güvendim karşımdaki insana ve hatrı sayılır bir parayı kaptırdım.Fakat şuanda savcılığa suç duyurusunda bulundum ve PTT hesabına bloke koydumdum para henüz alıcıya ulşamadan.Bakalım süreç nasıl işleyecek.Umarım adalet tecelli eder ve suçlular yakalanır.Siz siz olun kapıda ödemeli olarak yüklü alışverişler yapmayın.İnanın çok üzgünüm.Aza temah ettik çoğu kaçırdık.Bu mesajı başkalarının aynı tongaya düşmemesi için yolluyorum.Burada hatalı olan benim farkındayım.O yüzden siz düşmeyin.Hayırlı geceler. Mebla 550TL.

sendedemi sabun kalıbı çıktı, adamlar telefonla aynı boyutta ve ağırlıkta sabun kalıbı yapıo kargoda bakınca ağırlık ve boyuttan şüphelenme diye

bende internetten almayi planliyorumdum androidtelefonlari.com dan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aynen dediğiniz gibi.Buna benzer olaylar oluyor demek.umarım yakalanırlar.Yer olarakda KİLİS yazmışlar.Gerçi doğru yazmamışlar kesin ama genelde büyük şehirlere uzak yerleri yazıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakYuvruk

PTT kargo ile alacaksanız ürünü bende dikkatli olunmalı.Ya da satıcının yeri yurdu kesin olduğundan emin olacaksınız.Başka türlü kumara giriyor.Ben oynadım kaybettim. Kargonun ağırlığını bile ayarlamışlar şüphelenmedim ama içimde bir kuşku da vardı.korktuğum başıma geldi o kadar dikkat ettiğim halde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sahibinden Samsung Note 5
    5 yıl önce açıldı
    İlk Sahibinden HTC 10 EVO
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

PTT kargo ile alacaksanız ürünü bende dikkatli olunmalı.Ya da satıcının yeri yurdu kesin olduğundan emin olacaksınız.Başka türlü kumara giriyor.Ben oynadım kaybettim. Kargonun ağırlığını bile ayarlamışlar şüphelenmedim ama içimde bir kuşku da vardı.korktuğum başıma geldi o kadar dikkat ettiğim halde.

inşallah yakalanirlar kardeşim ya. çok üzüldüm

• quote:

Bunu meslek edinmişler bu aşikar ama umarım başka insanları kandırmazlar.İnsan telefonda konuşunca inanıyor haliyle.Aslında gözümüzle görüp,inceleyip öyle almalıyız malı.Gerçi hırsız hırsızdır.Bende sahibinden.com üzerinden PTT kargo kapıda ödemeli olarak ürün sattım ama kimseyi dolandırmadım. Az bir parada değil.Savcılığa verdim bakalım umarım açtıkları PTT hesabı bir mazlumun üstüne değildir.Eğer bir cezayi işlem olursa onun başı yanabilir tahminimce.Tabi hakim bizden yana karar verirse.Bekle ki daha görülsün,paranı alabil...
  • quote:

quote:

Bunu meslek edinmişler bu aşikar ama umarım başka insanları kandırmazlar.İnsan telefonda konuşunca inanıyor haliyle.Aslında gözümüzle görüp,inceleyip öyle almalıyız malı.Gerçi hırsız hırsızdır.Bende sahibinden.com üzerinden PTT kargo kapıda ödemeli olarak ürün sattım ama kimseyi dolandırmadım. Az bir parada değil.Savcılığa verdim bakalım umarım açtıkları PTT hesabı bir mazlumun üstüne değildir.Eğer bir cezayi işlem olursa onun başı yanabilir tahminimce.Tabi hakim bizden yana karar verirse.Bekle ki daha görülsün,paranı alabil...

Bunu yapan insan onlemini almistir o hesabi masum biri adina acmistir. gonderilen subenin kamera goruntuleri varsa iyi olur

• quote:

Bunu yapan insan onlemini almistir o hesabi masum biri adina acmistir. gonderilen subenin kamera goruntuleri varsa iyi olur

Bence de önlemi almıştır. Fakat PTT hesabı açılan kişi kim ve neci acaba? bende merak ediyorum masum yaşlı bir amcada olabilir. Hakimin para iadesi yapmasını tallep ettim bakalım umarım güzel bir netice çıkar.Yoksa zaten sonuçlanınca eğer para direk onlara yatar ve adamlarda paşa paşa çekip,çatır çatır yerler parayı.Umarım yakalanır da başka insanlara böyle oyunlar yapmazlar.Yarın kesin başka bir model cihazı satışa çıkarıp satıyorlardır.Dolandırıcı boş durmaz.Bence bu tip siteler güvenliğini artırmalı.Başka türlü onların maşası olmaya devam edecekler.
  • quote:

quote:

Bence de önlemi almıştır. Fakat PTT hesabı açılan kişi kim ve neci acaba? bende merak ediyorum masum yaşlı bir amcada olabilir. Hakimin para iadesi yapmasını tallep ettim bakalım umarım güzel bir netice çıkar.Yoksa zaten sonuçlanınca eğer para direk onlara yatar ve adamlarda paşa paşa çekip,çatır çatır yerler parayı.Umarım yakalanır da başka insanlara böyle oyunlar yapmazlar.Yarın kesin başka bir model cihazı satışa çıkarıp satıyorlardır.Dolandırıcı boş durmaz.Bence bu tip siteler güvenliğini artırmalı.Başka türlü onların maşası olmaya devam edecekler.

Katılıyorum

• arkadaşım daha önce hiç ptt kargo kullanmadığım için bilmiyorum . Başka biri adına hesap açıp (dediğiniz gibi yaşlı bir amca adına mesela) nasıl parayı çekiyorlar?

Yani hesap sahibinin kimlik bilgisi filan gerek miyor mu bankalardaki gibi ? diğer arkadaş çekilen şube kamerası filan işe yarar demiş mesela?

NAsıl yani ptt bu parayı tc kimlik nosu , kimlik filan sormadan mı ödüyor?_
  • kardeş geçmiş olsun. gerçekten üzücü bir haber ama senin de büyük ihmalin var gibi. olay olduktan sonra ne desek boş ama ben 2.el telefonu telefoncudan alacak olsam bile emin olamıyorum çizik olur kusur olur farkedemem diye. en kötü ihtimal get ilanı şeklinde falan almalıydın. hırsız telefonda kendini belli etmez ki.
    neyse forumda paylaşman iyi oldu. inşallah birileri okur da dolandırılmaz hırsızlara.
  • quote:

quote:

quote:

androidtelefonlari.com'dan bi sıkıntı olmaz. forumda çoğu arkadaşımız aldı herhangi bir sorun olmadı. şahıslardan alırken dikkat etmeniz gerekiyor ve bence güvenilir firmalar harici şahıslardan cihaz alırken elden kontrol ederek almanız en sağlıklısı olacaktır. sonuçta verilern paralar 30-40 TL değil gayet yüksek meblalar, yazık olmasın. iyi forumlar

• quote:

quote:

Aynen dediğiniz gibi.Buna benzer olaylar oluyor demek.umarım yakalanırlar.Yer olarakda KİLİS yazmışlar.Gerçi doğru yazmamışlar kesin ama genelde büyük şehirlere uzak yerleri yazıyorlar.

kardeşim kusura bakma moralin bozuk üstüne gitmek gibi olacak ama sende kaşınmışsın hırsıza gel beni dolandır demişsin, nexus hiç 550 tl olurmu nasıl güveniosun o fiyata sana telefonu gönderdi diyelim ya ağır arızalıdır yada kayıt gibi sorundan telefon iptaldir, öyle bir dünyada yaşıyoruzki cin gibi olmak zorundayız

• quote:

Ben de zamanında araştırmıştım bu konuları. Eğer karşıdakiyle anlaşırsan kapıya geldiğinde ürün getiren Ptt görevlisi karşı tarafı arayıp bakmasına izin veriyor musunuz diye sorabiliyo. Keşke bunu biraz daha araştırıp yapsaydınız. Forumdan birinin başına gelmişti. Onun parası gitti, PTT nin yönetmeliğinde yok diye hak iddia da edememişti bu durumda.

• bazı sitelerde ona tedbir olsun diie kargo geldiğinde kapıda açıp kontrol ediniz diyor ben hep gittigidiyor.com dan alışveriş yapıyorum sen orda ürün eline geçtikten sonra kontrol ediyosun sonra sen internetten onay verdikten sonra para satıcıya aktarılıyor tavsiye ederim gittigidiyoru
  • get açtirin sahibindende güvenli

• quote:

Orijinalden alıntı: zetnakah

quote:

quote:

quote:

androidtelefonlari.com'dan bi sıkıntı olmaz. forumda çoğu arkadaşımız aldı herhangi bir sorun olmadı. şahıslardan alırken dikkat etmeniz gerekiyor ve bence güvenilir firmalar harici şahıslardan cihaz alırken elden kontrol ederek almanız en sağlıklısı olacaktır. sonuçta verilern paralar 30-40 TL değil gayet yüksek meblalar, yazık olmasın. iyi forumlar

E o zaman gonul rahatligiyla alabilirim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.