Arkadaşlar merhaba. Ben 2 gün önce yolda bir airpods buldum. Sanırım 2.jenerasyon. Aynısından bende de var çünkü. Kontrol ettim orjinal ürün. Kendi telefonumada bağladım. Tek elimdeki bilgi kişinin ismi. Oda bağlanırken gösterdi. Bu durumla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Pahalı ürünler neticede karşı tarafta üzülmüştür kaybettiğine. Bulursa sevinir. |
Yolda Bulduğun AirPods'un Sahibini Bulma Rehberi
Yolda AirPods bulmak heyecan verici olabilir, ancak sahibine nasıl ulaşacağını merak ediyor olabilirsin. İşte bunu yapmanın adım adım bir rehberi:
1. AirPods'u Güvenli Bir Yere Kaldır
AirPods'u bulduktan sonra onları güvenli bir yere kaldırman önemlidir. Eve giderken kaybetmemek için bir kutuya veya çantaya koyabilirsin.
2. AirPods'u Şarj Et ve Aç
AirPods'un şarjı varsa açmayı dene. Cihazın açık olduğunu gösteren beyaz bir ışık yanıp sönecektir. AirPods'un şarjı yoksa, şarj etmek için bir kablo ve adaptör kullanabilirsin.
3. Seri Numarasını Bul
AirPods'un seri numarası iki farklı yerde bulunabilir:
- AirPods'un şarj kutusunun içinde
- AirPods'u iPhone'una veya iPad'ine bağladığında "Ayarlar" > "Bluetooth" altında listelenen AirPods'un yanında
4. Seri Numarasını Apple Destek ile Paylaş
AirPods'un seri numarasını öğrendikten sonra Apple Destek web sitesini ziyaret edebilir ve seri numaranı yazarak AirPods'u bildirebilirsin. Apple, cihazın sahibine ulaşmaya çalışacaktır.
5. Bir Bulma Uygulaması Kullan
"iPhone'umu Bul" veya "Android Cihazımı Bul" gibi bir bulma uygulaması kullanarak AirPods'un konumunu takip etmeyi deneyebilirsin. Ancak bu, yalnızca AirPods aktif olarak kullanılıyorsa ve iPhone veya Android cihazla eşleştirilmişse işe yarayacaktır.
6. Sosyal Medyada Duyuru Yap
Yerel Facebook grupları veya Nextdoor gibi sosyal medya platformlarında AirPods'u bulduğunu duyurabilirsin. AirPods'un özelliklerini, bulunduğu yeri ve seri numarasını paylaşmayı unutma.
7. Yetkililere Bildir
AirPods'un sahibine ulaşamadıysan yerel polise veya kayıp eşya ofisine bildirebilirsin. AirPods'un seri numarasını ve diğer ilgili bilgileri sağladığından emin ol.
AirPods'u bulduktan sonra onu kullanmadan önce sıfırlamayı unutma. Bu, cihazın yeni sahibi tarafından etkinleştirilmesini ve kullanılmasını sağlayacaktır.