Yolcu beraberinde yurtdışından 2 iPad Pro getirmek
Herkese merhaba,
Çalıştığım şirketin yurt dışı ayağında olan çifte vatandaş bir arkadaşım iş nedeniyle Amerikadan Türkiyeye gelecek.
Yanında 2 adet ipad pro getirebiliyor mu?
1 tanesi şirket kullanımı için diğeri ise kendi kişisel cihazı.
Vergi vs ödemesi gerekir mi?
Bilgisi olan forumdaşlar, yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba 2017 yilinda kardesime itopya uzerinden bu bilgisayari aldim. Bugun ekran karti haricinde bir guncelleme yapsam nasil ve neyi guncellersem dogru hareket etmis olurum diye dusunerekten buraya konu acip sizlere danismaya karar verdim. Cihazin linkini verdim ama ozelliklerini de asagiya birakayim. Ucuz yollu, (ikinci el bile olur) islemci cekirdek sayisini 4 yada 6 ve ram'i de 16 ya cikarabildigimiz bir senaryo mumkun olur mu?
An itibariyle sistem:
- İşlemci: Intel 1151 G4560 Kaby Lake 3.5GHz 3MB(2Core/4Threats)
- Anakart: MSI 1151 H110M PRO-VD 2133Mhz
- Ekran Kartı: MSI GTX1050 Ti 4GB GDDR5 128Bit DX12
- Ram: Corsair 1x8GB Value 2133Mhz CL15
- PSU: Powerboost 500w PSU
- Kasa: Poweboost VK-G1010B
Kafamda ilk olarak islemciyi degistirip 1 adet daha ayni ramden ekleme yapmak var. Sizin fikriniz nelerdir? Nasil bir yol izlememi onerirsiniz?
Tarayıcı mobil sürümündeki Reklamı Geç sayfası!
Merhaba arkadaşlar, Android cihazımda Google Chrome üzerinden forumda takılmayı seviyorum. Arka arkaya bir kaç konu açıp sonra oturup göz gezdiriyorum. Fakat uzun bir süredir bu işlemi mobil sürümde her 3 tiklamada bir zırt pırt karşıma çıkan REKLAMI GEC sayfası yüzünden mini sürümde yapmak zorunda kalıyorum ve forum zevkinin içine ediliyor. Halı hazırda cihazım rootlu ve Adaway adlı program sağolsun bir çok reklamı görmüyorum. Hatta bu zırt pırt çıkan REKLAMI GEC sayfasındaki reklamı da görmüyorum ama o sayfaya illa yönlendiriliyor. Bunu nasıl engellerim, yardımcı olacak birisi var mıdır?
Adaway için hosts dosyası paylaşımı da alabilirim yorumlarda ayriyeten.
Edit: Uygulamayı kullanmama sebebim çoklu pencere açılmıyor oluşu. Ben 10 farklı konu açıp tek tek gezmeyi seviyorum.
En son bırakırken uygulamada bu özellik yoktu, geldiyse deneyebilirim.
Arkadaşlar merhaba 3 gün önce sistem topladım ve bugün anca driver ve bir kaç oyun indirmesini bitirip oyuna girdim Battlefield V ve aklıma sıcaklık değerlerini kontrol etmek geldi. Dragon center üzerinden cpu core temperature baktığımda 96C yi görmemle oyunu kapamam bir oldu.
Sistemin özellikleri şöyle:
5600x işlemcim, msi b550 gaming edge wifi anakartım, palit 3070 gaming pro oc ekran kartım, monitorüm AOC 27" 27G2U/BK, kasa olarak zalman n5 mf psu olarak da seasonic core gc-650 (650+80 gold) kullanıyorum.
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine aida64 stress testine tabi tuttum bilgisayarımı 10 dakika boyunca ve değerler aşağıdaki gibi: (Avarage cpu sıcaklığının 80 olmasına bakmayın, save yapmayı bir kaç dakika sonra aklıam getirdim o yüzden en az 85-90 ı vardır)
Anakartımın biosu msi sitesindeki son bios 7C91v14.
İşlemcimin macununu (noctua NT-H1) temizleyip tekrar uyguladım ve montajını da gayet düzgün yaptığımı düşünüyorum. Sıkabildiğim kadar sıktım vidalarını:
Sorun ne sizce arkadaşlar? 96c görmesi normal değil herhalde. Stok soğutucusu bile olsa ne bileyim bana bir şeyler yanlış gibi geldi. Sizlerin tavsiyeleri nelerdir?
Silinebilir
.
League of Legends: Wild Rift [ANA KONU]
|
Bu Muhabbet kuşunun sorunu ne? (Ucamama, tüy kabarıklıgi)
Lutfen PM uzerinden ilettigim sorunuma cozum bulun.
|
Apple Arcade Aile Üyeliği
|
|
Meslek: Lojistik: Ithalat ve Ihracat Operasyon Yetkilisi
Nerede: Bir konuya bakıyor.
Son Giriş: 2 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.570
İkinci El Bölümü Mesajları: 48
Konularının görüntülenme sayısı: 28.943 (Bu ay: 317)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 833 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar