Şimdi Ara

SONUNDA GUNCELLEDIM - 4 yillik sistemi guncellestirmek uzerine yardim talep ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2017 yilinda kardesime itopya uzerinden bu bilgisayari aldim. Bugun ekran karti haricinde bir guncelleme yapsam nasil ve neyi guncellersem dogru hareket etmis olurum diye dusunerekten buraya konu acip sizlere danismaya karar verdim. Cihazin linkini verdim ama ozelliklerini de asagiya birakayim. Ucuz yollu, (ikinci el bile olur) islemci cekirdek sayisini 4 yada 6 ve ram'i de 16 ya cikarabildigimiz bir senaryo mumkun olur mu?

An itibariyle sistem:

• İşlemci: Intel 1151 G4560 Kaby Lake 3.5GHz 3MB(2Core/4Threats)
    • Anakart: MSI 1151 H110M PRO-VD 2133Mhz 
    • Ekran Kartı: MSI GTX1050 Ti 4GB GDDR5 128Bit DX12
    • Ram: Corsair 1x8GB Value 2133Mhz CL15
    • PSU: Powerboost 500w PSU
    • Kasa: Poweboost VK-G1010B

Kafamda ilk olarak islemciyi degistirip 1 adet daha ayni ramden ekleme yapmak var. Sizin fikriniz nelerdir? Nasil bir yol izlememi onerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaxis -- 15 Temmuz 2022; 11:41:55 >

• Bütçeni belirtmemişsin ama yapacağın en mantıklı hareket;

2.elde 1000-1100 liraya 10400F alıp yanına da ucuz yollu bir B460 anakart ve 2x8GB 2666-3000 bir ram aldın mı mis gibi sistem olur.

Daha ucuz bir şeyler arıyorsan yine 2.elde 700-800 liraya 1600 AF + 500 liraya B450 anakart + 2x8GB 3200mhz ram.

DH 2.elde de güzel kitler denk geliyor (işlemci + anakart + ram) o şekidle de alabilirsin.

Kasa olarak da yine 2.elde çok güzel kasalar var tek tek model önermicem malum kasa işi biraz göreceli ama tavsiyem mutlaka önü full mesh kasalara yönelmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 30 Nisan 2021; 13:16:46 >
  • Anladığım kadarı ile bütçe epey kısıtlı. Ekran kartı fiyatları uçuk. Şu an ki ekran kartınız idare edecek düzeyde. Anakart altıncı ve yedinci nesil destekliyor, fakat bu işlemcilerin ikinci el fiyatları çok yüksek. Ram bellek frekansınız da çok düşük. Tavsiyem; işlemci, anakart ve belleği elinizden önce çıkarın. Gelen paraya ekleyebileceğiniz bütçeyi ekleyin. Daha sonra toplam bütçe ile tavsiye isteyebilirsiniz.

• @techniquest35 @128MilyarDolar Tavsiyeler icin tesekkur ediyorum. Evet butce belirlemedim, butce olarak dusuk bir sey ayiracagimdan degil ama kendi sistemim olmadigi icin en ucuza nasil kapatirim diye bir senaryo olusturma cabasindayim. Dediginiz gibi ben en iyisi yine forumdan ikinci el sayfasindan temiz kitler dusurmeye calisayim, malum cocugun sitemini guncelleyeyim diye direkt dagitamam. Ilk bir parcalarini alayim sonra gerisini kelepir fiyattan okuturum. Tesekkur ediyorum tekrardan.

• Merhaba, anakartınıza uygun işlemci destek listesini paylaşıyım öncelikle;

https://tr.msi.com/Motherboard/support/H110M-PRO-VD#support-cpu

Şuan ki Pentium'dan geçmenize değecek işlemciler min. i5-i7 olmalı, i3 önermiyorum ancak bu işlemciler ikinci elde bile aşırı pahalı, bu yüzden arkadaşlarımın da önerdiği gibi, AM4 yada Lga1200 tabanlı platforma geçiş yapmanız yönünde olur.

• 10400f ve anakart değiştirerek devam edebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @LEON-X @Lamar12 @forvet09 Sizlere de tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Suan kesin bir sey belli degil ama amd tarafina kaydim sayilir. AM4 soketli ( arkadasin attigi gibi bir anakart fazlasiyla yeterli) bir anakart satin alip yanina fp ryzen islemci alacagim. Peki sogutucu olarak kendi sistemimle gelen fakat kullanmadigim Wraith Stealth'i o anakart uzerinde kullanabilir miyim, ayrica hali hazirda elde bulunan Corsair 1x8GB 2133 RAM'i de degistirmeme gerek olur mu? Ilk etapta sadece anakart ve islemci kombosuyla ilerleme fikri var kafamda, ama derseniz ram uymaz yada yetersiz kalir, o zaman ram de alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaxis

@LEON-X @Lamar12 @forvet09 Sizlere de tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Suan kesin bir sey belli degil ama amd tarafina kaydim sayilir. AM4 soketli ( arkadasin attigi gibi bir anakart fazlasiyla yeterli) bir anakart satin alip yanina fp ryzen islemci alacagim. Peki sogutucu olarak kendi sistemimle gelen fakat kullanmadigim Wraith Stealth'i o anakart uzerinde kullanabilir miyim, ayrica hali hazirda elde bulunan Corsair 1x8GB 2133 RAM'i de degistirmeme gerek olur mu? Ilk etapta sadece anakart ve islemci kombosuyla ilerleme fikri var kafamda, ama derseniz ram uymaz yada yetersiz kalir, o zaman ram de alabilirim.

1x8GB 2133 RAM ile amd işlemci sürünür.

dediğim gibi yaparsan daha avantajlı olur.

• A320 çipset yerine 100 tl fark ile B450 çipset ve yüksek frekanslı ram ilerisi için daha iyi olur.

Gigabyte B450M-H AMD AM4 DDR4 --- 500 TL

AMD Ryzen 3 1200 Dört Çekirdek 3.10GHz --- 630 TL (2.el R5 1600 / R5 2600 alınabilir)

8GB 3200MHz CL16 (Tek modül) Ram --- 300-350 TL (2.el'de alınabilir)

• ekran kartını değiştirmeyeceksen işlemci değiştirmenin bir artısı olmaz

işlemcin ile ekran kartın dengeli

• Bakalım hocam eger incehesap gecesi gibi indirimde dusurebilirsem dediginiz topa girebilirim.

Onun disinda @LEON-X hocam cok sagolun dediginiz tam da aradigim formul gibi duruyor. Bunlari kosturayim en iyisi ben. Bu parcalari alir eldekileri de daha sonra okuturum.

@Münebbih hocam ekran karti piyasasi boyle olmasa belki dusunurdum ama hem kendi sistemim degil (kendime zar zor 3070li bir sistem dizdim 11.11 gecesi) hem de malum ekran karti piyasasi.. Cocugun yuzu az biraz gulsun istiyorum sadece, ama bu guncellemeyle o da olmaz derseniz bilemiyorum.

• Eveeet, konunun havada kalmamasi adina iki gun once sonunda kardesime alabildigim ekran kartsiz sistemin ozelliklerini eski parcalariin karsisina yazamak suretiyle birlikte suraya birakayim.

İşlemci: Intel 1151 G4560 Kaby Lake 3.5GHz 3MB(2Core/4Threats) -----> 11400F Soket 1200 11. Nesil 2.60GHz 12MB Önbellek 14nm

Anakart: MSI 1151 H110M PRO-VD 2133Mhz -----> Asus TUF Gaming B560-PLUS Wi-Fi Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart

Ekran Kartı: MSI GTX1050 Ti 4GB GDDR5 128Bit DX12 ----> Ayni kaldi butce yetersizliginden..

Ram: Corsair 1x8GB Value 2133Mhz CL15 ----> Kingston HyperX Fury RGB 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 HX432C16FB3AK2/16 Ram

PSU: Powerboost 500w PSU ----> XPG Pylon 550B-BKCEU 550W 80 Plus Bronze 120mm

Kasa: Poweboost VK-G1010B ----> ASUS TUF GAMING GT301 3x120mm ARGB + bir adet egzoz fani takili

Depolama: 1 TB SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk uzerine ilaveten ----> Kingston 500 GB A2000 SA2000M8/500G M.2 PCI-Express 3.0 SSD

Evet, yukaridaki sekilde bir degisim gerceklesti. Yaklasmakta olan dogum gunu icin kasa parcalarini guncellemek yerine Bursada bir arkadastan direkt hazir sistemden cikma ve cok kullanilmamis yeni bir kasa satin aldim. Listeleme fiyati 8400 tl idi. Icinde bir adet daha ssd vardi onu cikarttirdim biraz da pazarlik yaptim ve 7300 e kapattik. Iyi mi oldu kotu mu oldu bilmiyorum ama 2 gundur cok mutlu oldu kardesim. Yukaridaki eski parcalarla zaten ne yapabilirdi ki..

Simdi ise yukaridaki eski parcalarin tumunu ekran karti dahil olmadan kac tlye satabilirim onun arastirmasini yapacagim. O parcalari da daha da elde tutmanin bir amaci yok. Ne kadara satabilirim fikri olan var ise yardimci olabilir mi?

@128MilyarDolar @techniquest35 @LEON-X @forvet09 @Münebbih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaxis -- 15 Temmuz 2022; 11:41:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.