Şimdi Ara

Turkiye ve Ingiltere voltaj farki cok acil :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
16.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar foruma yeni uye oldum turkiyeden ingiltereye teyzemleri ziyarete geldim ve yanimda kilolarca elektronik esyayla pil sarj cihazi bile getirdim kocaman ve donusturucu almama ragmen hic bi cihazim calismiyor 1 haftadir aglamakli dolasiyorum burda birkac turk e sordum ama anlamadilar bile ne yapmam gerek voltaj regulatoru almam gerekir mi laptopuma vs zarar verir mi cok zor durumda kaldim lutfen bilen birisi varsa yardim etsin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye ve İngiltere Voltaj Farkı

Türkiye'ye seyahat ediyorsanız veya Türkiye'den İngiltere'ye seyahat ediyorsanız, elektrik voltajı farkına dikkat etmeniz önemlidir.

İngiltere'de Elektrik Voltajı

• İngiltere'de elektrik voltajı 230 volttur.
    • İngiltere'de kullanılan standart elektrik prizi, üç uçlu bir fiştir.

Türkiye'de Elektrik Voltajı

• Türkiye'de elektrik voltajı 220 volttur.
    • Türkiye'de kullanılan standart elektrik prizi, iki uçlu bir fiştir.

Voltaj Farkının Etkileri

İki ülke arasındaki 10 voltluk voltaj farkı, elektrikli cihazlarınızda sorunlara neden olabilir. Aşağıdaki sorunlar ortaya çıkabilir:

• Yanan cihazlar: İngiltere'de 230 volt için tasarlanmış bir cihazı Türkiye'de 220 voltluk bir prize takarsanız yanabilir.
    • Arızalı cihazlar: İngiltere'de 230 volt için tasarlanmış bir cihaz, Türkiye'de 220 voltluk bir prize takılırsa arızalanabilir.
    • Verimsiz çalışma: İngiltere'de 230 volt için tasarlanmış bir cihaz, Türkiye'de 220 voltluk bir prize takılırsa verimsiz çalışabilir.

Cihazlarınızı voltaj farkından korumak için şu çözümleri kullanabilirsiniz:

• Seyahat adaptörü kullanın: Seyahat adaptörleri, bir elektrik prizinin voltajını ve fiş tipini başka bir prize uyacak şekilde dönüştürür.
    • Dönüştürücü kullanın: Dönüştürücüler, bir elektrik prizinin voltajını başka bir voltaja dönüştürür.
    • Çift voltajlı cihazlar kullanın: Çift voltajlı cihazlar, hem 220 volt hem de 230 volt ile uyumludur.

Türkiye ve İngiltere arasındaki voltaj farkına dikkat ederek, elektrikli cihazlarınızı hasar görmekten ve arızalanmaktan koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Adaptörü olan ve AC/DC dönüşümü yapan cihazlarda zaten bir sıkıntı olmaz fakat doğrudan AC ile çalışan cihazlar için;

Bildiğim kadarıyla ingilterede 240V şebeke gerilimi kullanılıyor frekanslar ise aynı. cihazlar 240 Volta göre tasarlandığına göre türkiyedeki 220Volt ta daha çok akım çekecek, daha çok ısınacaktır. Başka da bir şey olmaz fakat şebeke geriliminin dalgalanmasına karşın daha hassas davranacak (voltaj düşümünde çekeceği akım artacak) ve cihazın yanma riski doğacaktır (fiziksel yangın değil, devre içindeki entegre, kapasitör v.s fazla ısındığı için yanar). Eğer voltaj regülatörü kullanırsan sorunsuz kullanırsın gibime geliyor.

Yada olmadı AC/AC converter kullanmalısın. 220Volt u 240 a yükseltmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 10 Haziran 2011; 10:22:22 >
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar buranın bi elektronik marketinden regülatör almaya gittim kadın anlamadı bana gene bu dönüştrücülerden verdi ama kesin çalışır dedi laptopunuz vs.çalışmazsa iade edebileceğimi söyledi fiyatı 10 pound ben de denemek için son çare aldım ve çalıştı umarım çoğu yerde okuduğum gibi anakartta falan bi sorun meydana gelmez,tekrardan teşekkürler (=
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Adaptörü olan ve AC/DC dönüşümü yapan cihazlarda zaten bir sıkıntı olmaz fakat doğrudan AC ile çalışan cihazlar için;

Bildiğim kadarıyla ingilterede 240V şebeke gerilimi kullanılıyor frekanslar ise aynı. cihazlar 240 Volta göre tasarlandığına göre türkiyedeki 220Volt ta daha çok akım çekecek, daha çok ısınacaktır. Başka da bir şey olmaz fakat şebeke geriliminin dalgalanmasına karşın daha hassas davranacak (voltaj düşümünde çekeceği akım artacak) ve cihazın yanma riski doğacaktır (fiziksel yangın değil, devre içindeki entegre, kapasitör v.s fazla ısındığı için yanar). Eğer voltaj regülatörü kullanırsan sorunsuz kullanırsın gibime geliyor.

gerilim artarsa akım duşer gerilim akım ters orantılıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mirac_ozturk

quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

Adaptörü olan ve AC/DC dönüşümü yapan cihazlarda zaten bir sıkıntı olmaz fakat doğrudan AC ile çalışan cihazlar için;

gerilim artarsa akım duşer gerilim akım ters orantılıdır.

Dediğin doğru. Biraz daha düşün ama konu üzerinde

• sayın kenekort hocam bence siz konuyu yanlış değerlendiriyorsunuz arkadaş türkiyeden ingiltereye elektironik eşya götürüyor ve orada kullanamıyor
    voltaj olarak yaklaşık aynı fakat enerji girişleri farklıdır erkek girişler faz.nötür ve ilave topraklı olan yassı ucu dişi fişin girişini açan mekanizma soketi olarak kullanılır
    yapılacak tek sey yanında erkek ingiliz girişli dişi türkiye girişli ara adaptör götürmesi biz kıbrısa öğrenci olarak giderken bu ara adptörü götürdük yıllarca kullandık hiç bi sorun olmadı ama bulamıyan arkadaşlar enerji girişinin yassı yerine kalem sokarak fişi takıp işlerini görüyorlardı
    umarım bende konuyu yanlış anlamamışımdır iyi günler dileği ile hoşça kalınız
  • fiş uyuyorsa sorun olmamalı. özellikle laptop adaptörleri çoğunlukla 100-250v arasında çalışabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avrupa çapında şebeke gerilimiz standardında bir değişikliğe gidildi. Eskiden Türkiye 220V AC İngiltere 240V AC der iken, şimdi herkez 230V AC +-%6 şekilinde deklare ediyor. Yani Ingiltere de Türkiyede epeydir 230V 50Hz şebeke standardına sahip. Cihazlar hem orada hem burda çalışır. Problem Ingilterede fiş tipi bizimkinden farklı, dikdörtgen profilli daha irice bir sistemelri var. Sadece fiş için uygun bir çevirici bulman, elindeki cihazları kullnman için yeterli olmalı sanırım.

http://www.amazon.com/VP-20-Universal-Protection-Australia/dp/B000NNGXIC

gibi birşey yani...

• ARKADAŞLAR lütfen bana yardımcı olun araştırdm ama bulamadım ablam londrada burda olmayan bi saç masası istiyorum pris üç başli onu alıcam netten ama 220v imiş sanırım çalısır mı türkiyede adam öyle demiş lütfen yarın sabah almaya gidicek hiç bi bilgim yok sizdedn cevap bekliyorum lütfen
  • Çalışır merak etmeyin
  • Tesekkür ederim zaten ablam 230 v 50/60 hz oldugunu söyledi şimdi iş adam akıllı bi dönüştürücü almak teknosa yada vatandan alıcam sanırım 20tl gibi bişey nette3 tl sen napayım? Çok sagol:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guncel89

Tesekkür ederim zaten ablam 230 v 50/60 hz oldugunu söyledi şimdi iş adam akıllı bi dönüştürücü almak teknosa yada vatandan alıcam sanırım 20tl gibi bişey nette3 tl sen napayım? Çok sagol:)

dönüştürücü yerine makinanın fişini burada kullandığımız topraklı erkek fişle değiştir
  • Ben fişi kesip direkt Türkiye deki prizlere uygun bir fiş takardım ki genelde öyle yapıyorum.
  • Arkadaşlar bende Ingiltere'den bir alet sipariş ettim de sitesinde 2 farklı voltaj versiyonu varmış. Bende dikkat etmeden 240v olanı sipariş ettim, bu modele İngiltere için tavsiye edilir yazmışlar. Diğer 230v olan modele de çoğu Avrupa ülkesi için tavsiye edilir yazılmış. Ülkemizdeki şebeke voltaj durumunu pek bilmediğim için şimdi ben 240v olarak sipariş ettiğim aleti direkt prize takarak kullanabilir miyim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Çalışır zaten bizde voltaj 240-210 arası oynar şebekenin yoğunluğuna bağlı
  • Nette Dolaşırken Almanyada satılan bir grill ızgara gördüm Çok hoşuma gitti.Markası Silex. 230 volt ile çalışıyor.türkiyeye getirtmeyi düşünüyorum. burada çalışırmı. her hangi bir akım düşürücü veya priz başlığı değiştirme gibi işlemler yapmam gereklimi.

bilgiler şöyle

Voltage : 230 V

Power Consumption: 2,8 KW

Fusing: 1X16 Amp
  • Çalışır çalışmasına da 2.8 kw demek. 220 yi 210 -200 volta çeker muhtemelen tesisatlarımız o kadar akötü işçilik ve malzeme ile yapılıyor ki. 10 volt için mi endişe ettiniz. Hele hel ısıtıcı gibi kabasaba cihazlara hiçbirşey olmaz hatta 220 volt ile ömrü bile uzar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.