Şimdi Ara

12 Voltu 5 Volta düşürme Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
13.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabalarda çakmalıktan gelen 12 voltu 5 volta düşüren alet bulmam gerekli tabletimi şarj edicem 1 tane buldum ama onda ipodlar içinmiş.

• Yapay Zekanın Yanıtı

12 Voltu 5 Volta Düşürme

12 voltluk bir elektrik kaynağını 5 volta düşürmek için bir direnç kullanabilirsiniz. Bu işlem, çeşitli elektronik projelerde ve uygulamalarda gerekli olabilir.

12 voltu 5 volta düşürmek için kullanabileceğiniz birkaç farklı direnç türü vardır. Yaygın kullanılan dirençlerden biri, 12v 5v düşürme direnci olarak da bilinen 100 ohm'luk dirençtir. Bu direnç, 12 voltluk bir kaynaktan yaklaşık 5 voltluk bir çıkış elde etmenizi sağlar.

Bir direnç kullanarak 12 voltu 5 volta düşürme işlemi nispeten basittir. Direnci, 12 voltluk güç kaynağının pozitif terminaline ve 5 voltluk cihazın pozitif terminaline bağlamanız yeterlidir. Direncin diğer ucunu, 12 voltluk güç kaynağının negatif terminaline ve 5 voltluk cihazın negatif terminaline bağlayın.

Direncin değeri, elde etmek istediğiniz çıkış voltajına bağlı olarak değişebilir. Daha yüksek bir çıkış voltajı elde etmek için daha düşük bir direnç değeri kullanmanız gerekirken, daha düşük bir çıkış voltajı elde etmek için daha yüksek bir direnç değeri kullanmanız gerekir.

12 voltluk bir kaynağı 5 volta düşürmek için direnç kullanırken, direncin güç değerini de göz önünde bulundurmanız önemlidir. Dirençten geçen akım miktarına bağlı olarak direnç ısınabilir. Bu nedenle, nominal güç değerinden daha yüksek bir güç değerine sahip bir direnç kullanmanız önerilir.

12 voltu 5 volta düşürmek için direnç kullanmak, bu iki voltaj seviyesi arasında dönüşüm yapmanın basit ve etkili bir yoludur. Ancak, bu işlemi yaparken direncin elektriksel özelliklerini ve güvenlik önlemlerini göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güç kaynağı yap yada dirençlerle düşür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Susamcık

Güç kaynağı yap yada dirençlerle düşür
    direçlerle düşürmeni tavsiye etmem fakat lm317(1.5A),7805(1A),lm723... gibi regülatörler var onlarlada yapabilirsi kaç amper lazım sana en az?
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

direçlerle düşürmeni tavsiye etmem fakat lm317(1.5A),7805(1A),lm723... gibi regülatörler var onlarlada yapabilirsi kaç amper lazım sana en az?

Alıntıları Göster
    7805 entegresini alıp yapabilirsin devresi googla aratıp bulabilirsin.
  • Git bi yerden 5 tlye al.yoksa isinmadan yakarsin oralari.sakin direnc diyenleri de goz ardi et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Git bi yerden 5 tlye al.yoksa isinmadan yakarsin oralari.sakin direnc diyenleri de goz ardi et.
    dirençle yapma da ne yaparsan yap. ihtiyacın olan akıma göre tercih etmelisin. bir arkadaş 7805 demiş 3 bacaklı bi enteğre öyle entegre deyince korkmana gerek yok zener diyotla da yapabilirsin. akım değerini veya ne için kullanacağını belirtmende fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurt.kaya

dirençle yapma da ne yaparsan yap. ihtiyacın olan akıma göre tercih etmelisin. bir arkadaş 7805 demiş 3 bacaklı bi enteğre öyle entegre deyince korkmana gerek yok zener diyotla da yapabilirsin. akım değerini veya ne için kullanacağını belirtmende fayda var.

Alıntıları Göster
    http://www.hepsiburada.com/liste/dbk-wm-150-150-watt-12-230-volt-usbli-donusturucu-invertor/productDetails.aspx?productId=otintwm150&categoryId=252871 Link deki ürünü alırsanız orjinal adaptörü kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 14 Mayıs 2013; 3:56:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 voltu 3 volta düşürme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

http://www.hepsiburada.com/liste/dbk-wm-150-150-watt-12-230-volt-usbli-donusturucu-invertor/productDetails.aspx?productId=otintwm150&categoryId=252871

yanlış oldu galiba arkadaş 5v istemiş siz 230v vermişsiniz. veya ben yanlış anladım direk cihazın orjinal adaptörünü bu cihazla birlikte kullanmasını tavsiye ettiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefaklc

quote:

http://www.hepsiburada.com/liste/dbk-wm-150-150-watt-12-230-volt-usbli-donusturucu-invertor/productDetails.aspx?productId=otintwm150&categoryId=252871

yanlış oldu galiba arkadaş 5v istemiş siz 230v vermişsiniz. veya ben yanlış anladım direk cihazın orjinal adaptörünü bu cihazla birlikte kullanmasını tavsiye ettiniz.

İnvertör ile orjinal adaptörü kullanmasını tavsiye ettim.

• quote:

quote:

quote:

özünde çok mantıklı hocam artık bi ton taşınabilir cihaz var hepsi için ayrı düzenek ve devrelerle uğraşmaktansa insanın elinin altında bi inventör olması gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt.kaya

quote:

quote:

quote:

özünde çok mantıklı hocam artık bi ton taşınabilir cihaz var hepsi için ayrı düzenek ve devrelerle uğraşmaktansa insanın elinin altında bi inventör olması gerekli.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Cevaplar için çok teşekkür Ederim. tabletim için gerekli olan şarj ucunun usb lisini buldum ve 5v 2A lık birde usb çıkışlı ürün buldum . çok saolun tekrardab. ama 220v dönüştürücü iyiymiş

• quote:

dirençle düşürmenin ne gibi sakıncaları var hocam bilmiyorum da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montana çetesi

quote:

Alıntıları Göster
    7805 Regülatör kullan hiç sorun olmaz sol bacak gelen + orta bacak - leri birleştir sağ bacak giden + .
    Fiyat 50 kuruş.

• quote:

Orijinalden alıntı: montana çetesi

quote:

Batarya şarj oldukça çektiği akım düşecektir. Dirence düşen güç azaldığı için volt artacak buda telefona zarar verecektir.
  • kerem kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım cevap için teşekkür ederim.

Araba için kamera aldım. Çakmaklık elektriği yetersiz geliyor.

Telefon için harici batarya almıştım, onun da gücü yetmedi.

12 volt aküye bu parçayı, sonra bunu kameraya başka parçaya gerek kalmadan takacağım değil mi?
  • velican81 V kullanıcısına yanıt
    hocam ufak bi devre yapman gerek diye biliyorum
  • LuigiWampa L kullanıcısına yanıt
    Nedir, nasıl yapılır, biliyormusunuz?
  • velican81 V kullanıcısına yanıt
    hacı genelde sağda solda hep 7805 entegreleri örnek veriliyor ama bunların akımı 500mA, lm317 ler var 1,5A çıkışlı ama kendisininde ısınma sorunu olabiliyor bunların. benim tavsiyem 78h05k entegresi kullanılması. canavar gibi 5A çıkışı var. birden fazla alet bağlanabilir. bunların bağlantıları aşırı kolay zaten. bir uç giriş (8-25V arası), bir uç çıkış (tabiki 5V) bir uçta şase (-). tabi bu mereti bir alüminyum soğutucuya bağlaman daha uzun ömürlü olması açısından iyi olabilir.

12 Voltu 5 Volta düşürme Yardım

• Teşekkür ederim.
  • 7805 1amper çıkış veriyor devresinde çok basit onla yapabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.