Şimdi Ara

12 Voltu 5 Volta düşürme Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
13.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Direnc voltaj düşürmez akım düşürür. Voltaj düşürmenin bir kaç yolu var. 7805 regülatörü ile düşürülebilir. Veya bir kaç zener diyot vs ile de düşürebilirsiniz. Ancak akü'den gelen akım çok yüksek değerde olacağı için dikkat edin. yangın çıkarabilirsiniz.
  • slm
    araca buzzer baglamak ıcın kullansam olurmu..
    7805 reguletörü 12 volt verip 5 volt cıkıs saglayıp..
    kullanım amacı kapı acıldıgında dıt dıt diye ikaz vermesı ıcın..
    ısınma yaparmı 12 volt arac akusu sorun olurmu.sogutucu koymaya gerek varmı..dır
    sonucta sadece arac calısır konumda ıken kapaı acık ıken calısacak onun dısınsa elektrık gelmıyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 31 Ekim 2017; 21:33:39 >
  • Smps lerede bak birçok devre var hem ısınma derdin olmaz hem daha çok verim elde edersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  12 Voltu 5 Volta düşürme Yardım

Üstteki 1.devre olabilir

•  12 Voltu 5 Volta düşürme Yardım

Yada linear olan şu devreyi yapıp 5volta ayarlatabilirsin lm 338 4-5 amper verebilir ama düşük akım çekeceksen 1-2 amper gibi ortalama bir soğutucuda iş görür

Lm338 5-6 lira diğer kompenentlerde 1 lirayı geçmez soğutucuyla ek malzeme ile 10tl ye falan gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 2 Kasım 2017; 17:53:41 >
  • bilgiler için sgl
    hazır yapılmıs reguletör varmıs ayarlı onu alıp takacam...6,90 tl reguletör
     12 Voltu 5 Volta düşürme Yardım

EKNİK ÖZELİKLER:
    Giriş Gerilimi: 4V - 35V,
    Çıkış Gerilimi: 1.25V - 30V,
    Çıkış Akımı: 3A,

bu regülötör cıkısına buzzer takacam aktif buzzer ve pasif buzzer var mini ikaz sesli hangısı işimi görür ..bip bip veya dit dit ses almak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 3 Kasım 2017; 20:42:14 >

• takdım oluyor fakat aracın kapıları kılıtlemıyor bu sefer..
    reguletoru takınca devre dısı kalıyor kumanda ıle kılıtleme.reguletoru sökünce normal yine.rregületör iyi oluyordu voltajını dusuyordum dusuk seslı calıyordu.
    araya diyot birseymı koymak lazım.
  • En iyisi hazır devre almak, direnç vs işlerle uğraşma. Direnç diyen arkadaş yorum yaparken biraz dikkat edelim, hakim olmadığımız konularda bilgi vermeyelim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.