Şimdi Ara

ABD-TR volt farki yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arklar merhaba...ben abdden 80gb ps3 aldım..ama bildiğiniz üzere abd 110 volt kullanıyor, tr ise 220... tr ye döndüğümde ne yapmam gerekiyor?...ups mi almalıyım yoksa çevirici gibi bişey mi? bu konuda bana yardımcı olur musunuz? priz girişleri de farklı oluyor zaten ama ups konusunda hiç bilgim yok...

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=36

burada var upsler...bunların hangisi benim işimi görür ve ups alınca başka bişey almaya daha gerek kalır mı öğrenmek istiyorum...bu konuda bilgili arkların yardımını rica ediyorum..ps3 ü yakmayayım Allah muhafaza... şimdiden tşkler, iyi günler...

• quote:

Orjinalden alıntı: yxsdf

http://urun.gittigidiyor.com/Tacima-110V-220V-Voltaj-Cevirici-100-Watt_W0QQidZZ11780867

saolun..bu ürün güvenilir midir?.. kullandınız mı veya kullanan, ps3 ü ntsc sistem olan arklar varsa yardımcı olabilirler mi?...
  • http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5878

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2228

Sanırım böyle bişey arıyosun yanliş anlamadiysam. Site güvenilir aldıkların postayla gönderiliyor yaklaşık 2 hafta sürer eline ulaşması fiyatlar nasi bilmiyorum ama aklıma ilk gelen site burasi oldugu icin direk linkleri verdim

• peki arklar ups alsam işimi görmez mi?...ben bu cihazların akım farklılığında cihazı gerektiği kadar koruyabileceğine pek kanaat getirmedim de :)... ups ler 110 watt ı 220 yapmaz mı yani o aradaki akım farkını kapayıp, cihaza uygun akım vermez mi?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erosion

peki arklar ups alsam işimi görmez mi?...ben bu cihazların akım farklılığında cihazı gerektiği kadar koruyabileceğine pek kanaat getirmedim de :)... ups ler 110 watt ı 220 yapmaz mı yani o aradaki akım farkını kapayıp, cihaza uygun akım vermez mi?...

UPS ile pek alakası yoktur zaten ups görevi elektrik kesilince korumaya almaktır , ancak 110-220 çeviriciler zaten işinizi görecektir almadan önce adaptörüne veya ps3 ün altına bakarsanız iyi olur güç değerlerine ona göre çevirici alacaksınız
  • Elektrikçiden trafoalmanız yeterlidir.Bağlantıları yapmayı bilmiyorsanız iyibir elektrikçiye yaptırın.Ama öncelikle cihazın gücünü öğrenin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vag-Com Turkce ariyorum yardim
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sen bence en iyi uygun akım ve gerilimde yeni bir adaptör al.
  • arkadaşım aldığın cihazı bi incele onda 220v kademesi vardır mutlaka
  • amerika'nın ve bizim şebekelerimiz arasındaki tek fark voltaj değildir. amerika'daşebeke 110 volt gerilim 60 hz frekansa sahiptir. bizde ise 220 volt, 50 hz değerleri geçerlidir. alacağın çeviriciyi iyi seçsen daha iyi olur.

bu arada ilk linki inceledim, ototrafosu olduğu yazılmış. oto trafoları ver diğer trafolar frekans çeviremeyeceğinden düşünme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 29 Ağustos 2008; 22:44:19 >
  • söz konusu elektrik olduğu zaman şunu karıştırın, şunu karıştırmayın denilmez. alternatif akımda frekans dikkate alınması gereken bir değerdir. elektrikli cihazlar yapılırken akım, gerilim ve güçle beraber frekansta dikkate alınır. ülkelerin standartları çeşitli olabilir, özellikle amerikan ve avrupa şebekeleri arasında bu fark daha belirgindir. biz avrupa standartlarına bağlı olduğumuz için her hangibi avrupa ürünü cihazı daha kolay şebekemize adapte edebiliriz.

smps tipi adaptörle beslenseler bile standart dışı kullanımın vereceği zararlar göz ardı edilemez. bu tür çalışma belki şuan cihazınıza bir şey yapmasa bile ömrünü kısaltacağı kesindir.
  • Bencede üstündeki giriş gerilim değerlerine bakmalısın çoğu adaptör 110V. AC. - 220V. AC. olarak üretiliyor, üniversal diye adlandırılıyor eğer adaptör bu tipse sadece fişin üzerine takılan çevirici yeterli olur. eğer sadece 110V. AC. ise 220V.AC.den 110V.AC'ye inverter alman lazım.
    Frekans değerine gelince üniversal adaptörler 110V. AC. - 220V. AC. 50Hz.'dede 60Hz.'dede çalışırlar.
  • evet fiş değiştirici yeterli olacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: vedo35

Dergul bu konu ile soyledigim sey ayri, senin soyledigin sey ayri. Ben genelleme yaptimmi? Arkadasin bu sorusu ile ilgili konuya verdigim cevapta 50 hz 60hz den bahsetmisler arkadasin kafasini dahada karistimaya gerek yok. O universal smpslerin hepsi 50-60 hertzden calisir. Ve laptop adaptorlerinin bir cogu, oyun makinalarinin bir cogu 110-220 volt 50-60 hz ye gore uretilmistir. Nedenide artik insanlarda ve uretilen malda seyehat ediyor. Senin bir laptopun var avrupada yasiyorsun ama amerikada isin cikti. Adamlar onuda dusunmus ve universal smpsler tasarlamislar. Oyun makinan var ve tatile amerika disindaki bir ulkeye giderken oranin enerji problemini dusunmene gerek birakmamak icin artik ucuz ve uzun omurlu smpsler tasarlaniyor. Ben arkadasin sadece fisini degistirdigi taktirde o cihazin calismasinda bir sorun olmayacagini soylerim ama genede adaptorun etiketini iyice okumasinda fayda var. Genede supheleniyorsa o cihazin turkiyede saticisi varsa tukiye uyumlu ayni adaptoru satin almanin daha ucuz olacagi kanaatindeyim. Yoksa inverter al, ups al demek kolay.

tşk ederim detaylı bilgilendirmeniz için...diğer arklara da tşkler, saolun... önecelikle adaptörü incelicem eğer universal değil ise gidip öle bir adaptör arıcam... priz ucu zaten mecburi değişecek...okuduklarımdan çıkardığım anafikir bu :)...umarım doğrudur?...

• quote:

Orjinalden alıntı: erosion

quote:

Orjinalden alıntı: vedo35

Dergul bu konu ile soyledigim sey ayri, senin soyledigin sey ayri. Ben genelleme yaptimmi? Arkadasin bu sorusu ile ilgili konuya verdigim cevapta 50 hz 60hz den bahsetmisler arkadasin kafasini dahada karistimaya gerek yok. O universal smpslerin hepsi 50-60 hertzden calisir. Ve laptop adaptorlerinin bir cogu, oyun makinalarinin bir cogu 110-220 volt 50-60 hz ye gore uretilmistir. Nedenide artik insanlarda ve uretilen malda seyehat ediyor. Senin bir laptopun var avrupada yasiyorsun ama amerikada isin cikti. Adamlar onuda dusunmus ve universal smpsler tasarlamislar. Oyun makinan var ve tatile amerika disindaki bir ulkeye giderken oranin enerji problemini dusunmene gerek birakmamak icin artik ucuz ve uzun omurlu smpsler tasarlaniyor. Ben arkadasin sadece fisini degistirdigi taktirde o cihazin calismasinda bir sorun olmayacagini soylerim ama genede adaptorun etiketini iyice okumasinda fayda var. Genede supheleniyorsa o cihazin turkiyede saticisi varsa tukiye uyumlu ayni adaptoru satin almanin daha ucuz olacagi kanaatindeyim. Yoksa inverter al, ups al demek kolay.

tşk ederim detaylı bilgilendirmeniz için...diğer arklara da tşkler, saolun... önecelikle adaptörü incelicem eğer universal değil ise gidip öle bir adaptör arıcam... priz ucu zaten mecburi değişecek...okuduklarımdan çıkardığım anafikir bu :)...umarım doğrudur?...

Yeterli güçte bir adaptör al 110 volt çıkışınada 110 voltluk prizlerden bağla fiş dönüştürücü alma yanlışlıkla 220 volta bağlayabilirsin.

• Ps3 lerin içindeki adaptör universal. Yani istedigin her yerde kullan. Bende 1ay önce aldim amerikadan. Süper çalışıo. Yani hiç bir şey almana gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.