Şimdi Ara

Cihazın Konumu başka yerde görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple destek den bir konu hakkında bilgi edinmek için girdigimde Ben X Şehrinde otururken cihazı A şehrinde gösteriyor bu arada cihaz yurtdışından geldi örneğin ben Çanakkalede ikametgah ederken Aygıt konumu ankara çankayada kullanılıyor diyor Bi çözüm bulalım !

Cihazın Konumu başka yerde görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokkurt1071 -- 15 Mayıs 2019; 3:39:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Konumu Başka Yerde Gözüküyor: Nedenleri ve Çözümleri

Akıllı cihazlarının veya bilgisayarlarının konumunun başka bir şehirde veya yanlış yerde gözükmesi yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve günlük hayatını önemli ölçüde etkileyebilir.

Konum Başka Yerde Gözükmesinin Nedenleri:

• Yanlış GPS sinyali: Cihazlar, konumlarını belirlemek için GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) kullanır. GPS sinyalleri zayıf olduğunda veya engellendiğinde, cihazlar yanlış konumlar gösterebilir.
    • Yanlış ağ konumu: Cihazlar, konumlarını belirlemek için hücresel ağları da kullanabilir. Ağ kulesi verileri hatalıysa, bu da yanlış konum sonuçlarına yol açabilir.
    • Uygulama hataları: Konum tabanlı uygulamalar bazen hatalar yaşayabilir ve yanlış konum bilgileri sağlayabilir.
    • VPN veya proxy kullanımı: Sanal Özel Ağlar (VPN'ler) veya proxy sunucular, cihazının IP adresini ve konumunu gizler. Bu, cihazının gerçek konumunun başka bir yerde görünmesine neden olabilir.
    • Eski yazılım: Cihazının yazılımı güncel değilse, konum hizmetleri düzgün çalışmayabilir ve hatalara yol açabilir.

Konum Sorununu Çözme Adımları:

• GPS'yi kontrol et: GPS'in açık olduğundan emin ol ve herhangi bir engel olmadığını doğrula.
    • Hücresel ağını kontrol et: Ağ sinyalinin güçlü olduğundan emin ol.
    • Uygulamaları güncelle: Konum tabanlı uygulamalarının en son sürümlerine sahip olduğundan emin ol.
    • VPN veya proxy'i devre dışı bırak: VPN veya proxy kullanıyorsan, bunları devre dışı bırakmayı dene.
    • Cihazını yeniden başlat: Cihazını yeniden başlatmak, geçici hataları giderebilir.
    • Yazılımı güncelle: Cihazının yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin ol.

Bu adımları izledikten sonra, cihazının konumunun düzgün bir şekilde görüntülenip görüntülenmediğini kontrol et. Sorun devam ederse, cihazını bir teknik servis sağlayıcısına götürmeyi düşünebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı durum bende de mevcut ama sorun etmiyorum ben. iCloud için giriş yaptığımda izin vermem gereken ekranda konum olarak Afyonkarahisar gösteriyor ama ben İstanbul’da ikamet ediyorum. Gel gelelim iPhone’u Bul uygulaması konumu nokta atışı yapar gibi tam isabetli gösteriyor. Neden bu şekilde çelişkili bir durum var bilgim yok ama büyütülecek birşey olduğunu zannetmiyorum.
  • burak4242 kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim kafayı taktım kaç gündür Apple kapalı kutu gibi sayfalarında da bi açıklama yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokkurt1071

Sağol kardeşim kafayı taktım kaç gündür Apple kapalı kutu gibi sayfalarında da bi açıklama yok
    Rica ederim hocam. Eğer bu bir sorunsa herkesi kapsayan bir sorun. Sorun değilse eğer can sıkacak bir durum yok demektir. Konumu farklı göstermekle neyi amaçlıyor olabilirki Apple
    Bilemiyorum Orasını Acaba Bu elimdeki telefon yurtdışından geldi diyemi böyle yapıyor yoksa Türkiye den alınan bir apple cihazıdadamı aynı sorunu yapıyor umarım Bi sıkıntı olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokkurt1071 -- 15 Mayıs 2019; 3:52:25 >
  • Gokkurt1071 G kullanıcısına yanıt
    Hocam bende i7 Plus var. İlk sahibiyim. Vatan Bilgisayardan alındı günü gününe tam 4 ay önce. 4 aydır bu ekranla her karşılaşmamda Afyonkarahisar’da olduğumu gösteriyor. Yani cihazın uyruğuyla alakası yok muhtemelen. Sorun da yaratmıyor. O yüzden sıkıntı yok hocam
  • Konum Servisi kapalı ise bu durum normal.Bende de oluyor bu durum.
    Benimde i7plus ama 5 ay önce İstanbulda bi yerde gösteriyordu Şimdi girdiğimde Ankara gösteriyor biraz kafa karıştırıcı bi durum gibi geldi
  • Açık hocam konum sevisi
  • IP adresinizden şüphelenmelisiniz. Büyük ihtimal Ankara'dan IP alıyorsunuz.
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bi sorun yaratırmı sence hocam
  • ISP'nin verdigi IP adresinden kaynaklaniyor, farkli ulkede degilse sorun etmeyin.
  • Az önce Apple müşteri hizmetlerini aradım detaylı bilgi aldım Şebekeyle kaynaklı O konuda Çok soru geliyor bize işte İstanbuldan vs gönlünüzü rahat tutun dedi İçimi rahatlattı
  • Bende de gaziantep görünüyordu sonra afyonkarahisar göstermeye başladı başlarda ben de kıllanmıştım ama sistemlerinde bi sıkıntı vardır dedim kafaya takmamak lazım.
  • Aynı sorun bende de var.
  • Bu bir sorun değil. IP adresinizin konumunu gösteriyor.
    Apple Support
    Apple Kimliği için iki faktörlü kimlik doğrulama
    https://support.apple.com/tr-tr/HT204915

Giriş bildirimimde gösterilen konumu tanımazsam ne yapmalıyım?

Yeni bir aygıtta giriş yaptığınızda, diğer güvenilir aygıtlarınızda yeni aygıtın yaklaşık konumunu gösteren haritayı içeren bir bildirim alırsınız. Bu, aygıtın tam konumu değil, o anda kullandığı IP adresine göre hesaplanmış yaklaşık bir konumdur. Gösterilen konum fiziksel konumunuzu değil, bağlı olduğunuz ağın konumunu belirtiyor olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.