Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM sahibinden.com alışverişimde oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
2
Favori
18.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar dolandırıldım.Sahibinden.com aracılığıyla bir kişiyle iletişime geçtim.Bana 2.el bir Samsung galaxy nexus satacaktı.Fiyatta anlaştık ve PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak yolladı.Fakat trajedi ödemeyi yapıp kargoyu açmamla ortaya çıktı. PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak gelen ürünleri parasını ödemeden kontrol etme imkanınız olmuyor haliyle.Bende güvendim karşımdaki insana ve hatrı sayılır bir parayı kaptırdım.Fakat şuanda savcılığa suç duyurusunda bulundum ve PTT hesabına bloke koydumdum para henüz alıcıya ulşamadan.Bakalım süreç nasıl işleyecek.Umarım adalet tecelli eder ve suçlular yakalanır.Siz siz olun kapıda ödemeli olarak yüklü alışverişler yapmayın.İnanın çok üzgünüm.Aza temah ettik çoğu kaçırdık.Bu mesajı başkalarının aynı tongaya düşmemesi için yolluyorum.Burada hatalı olan benim farkındayım.O yüzden siz düşmeyin.Hayırlı geceler. Mebla 550TL.

• Fiyattan belliymiş aslında. Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastian Bach

Fiyattan belliymiş aslında. Geçmiş olsun

Fiyatta tabi biraz haklı çıkarıyor ama PTT kargonun kapda ödemeli sisteminin kurbanı oldum birazda.Kontrol sistemi olmadığından parayı ödemeden kargoyu kontrol edemiyorsunuz.Şimdi itiraz ettik ama yasal süreç başladı.Nasıl ve ne zaman sonuçlanır bilinmez.Tabi bu arada para onlara da ait değil. umarım dolandırıldıığıma hakimde onay verir para iadesi alabilirim.umarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdor
    Fiyatta tabi biraz haklı çıkarıyor ama PTT kargonun kapda ödemeli sisteminin kurbanı oldum birazda.Kontrol sistemi olmadığından parayı ödemeden kargoyu kontrol edemiyorsunuz.Şimdi itiraz ettik ama yasal süreç başladı.Nasıl ve ne zaman sonuçlanır bilinmez.Tabi bu arada para onlara da ait değil. umarım dolandırıldıığıma hakimde onay verir para iadesi alabilirim.umarım...

Ne kadar saçmaymış parayı paketi açmadan önce ödemek. Adamınki de iyi cesaret yalnız, ismi cismi belli değil mi sonuçta PTT'de?
  • suç birazda sizde değilmi.ölü fiyattan telefon alırken hiçmi aklınıza gelmiyor acaba?fırsatçılık yapacam derken böyle durumlar olabiliyor tabi ki geçm,ş olsun alırsın inş. paranızı geri.
  • Kargo firmalarının hepsinde bu tip saçmalıklar var. Adamların umrunda değil paket açtırmam, açtırırsam parasını ben öderim vs. gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Bir PTT Müdürü ile görüştüm o da paketi açtıramayacaklarını söyledi, bunun için(kontrol amaçlı açmak için) başka seçenekli bir gönderi tipi varmış, bundan sonra PTT Kargo ile alışverişinizde bu gönderi tipi ile gönderim yaptırın.

Bir de MNG Kargo'dan kesinlikle uzak durun. Adamların kargo ücreti pahalı. Kontrol amaçlı kutuyu açtırmıyorlar, tamam açtırmıyorsunuz bari bir sıkıntı olursa tutanak tutalım dediğinizde de biz imza mühür vs. hiç bir şey yapmayız siz tutanağınızı tutarsınız diye bir açıklama yapıyorlar. Adamlara kafayı atıp yere seresim geliyor bu şekilde konuştukça. Parayı veren benim gönderen karşısı sana ne oluyor be adam? Bir zarar durumunda her iki tarafta durumun ne olduğunu biliyor aracı olan kargo firmasının sesi iki taraftan da fazla çıkıyor.

• 550 tlye 2.el nexus

Adam bastan soylemis zaten dolandirvam diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Mevzuatımız hükümleri gereğince "Kontrollü Teslim" ek hizmetli gönderiler hariç PTT Kargo gönderisinin alıcısına teslim edilmeden önce açılıp kontrol edilmesi mümkün değildir. Ancak alıcı, teslim sırasında postada hasara uğradığı veya yeniden ambalajlandığına ilişkin şüpheli bir durum bulunduğunu ileri sürerek kargo kapsamının tespitini isterse bu istek, alıcının PTT Merkezine çağrılarak (varsa ödeme şartı bedeli, ardiye ücreti vb. ücretleri ödedikten ve imza karşılığı teslim aldıktan sonra) oluşturulacak komisyon huzurunda yerine getirilebilmektedir.

http://www.ptt.gov.tr/?wapp=lojistikServices_tr&id=DE27D2AE-DE17-4818-96F0-8E1CC6611FC8&open=7&im=1

Tam bir saçmalık.

• Kargonun içinden ne cıktı?

Ayrıca aras kargo kutuyu acmanıza izn veriyor sanırım. yurtiçi kargo da olabilir. Gerci kutuyu acsan nolcak belki telefonun bi yeri arızalı.. Kullandıkca ortaya cıkar yani.
  • Fiyat Gerçekten Sinyalleri Biraz Biraz Vermiş Tabi İnsanlık Hali Ben Olsam Bende Anlamazdım Heralde Geçmiş Olsun Umarım Adalet Yerini Bulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarımsaklıMilkShake

suç birazda sizde değilmi.ölü fiyattan telefon alırken hiçmi aklınıza gelmiyor acaba?fırsatçılık yapacam derken böyle durumlar olabiliyor tabi ki geçm,ş olsun alırsın inş. paranızı geri.

Çok da ölü olduğunu düşünmüyorum.Zaten piyasası 700Tl gibi.Acil olunca olabilir diye düşündüm.Sonuç da 2.el bir ürün.

quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Kargo firmalarının hepsinde bu tip saçmalıklar var. Adamların umrunda değil paket açtırmam, açtırırsam parasını ben öderim vs. gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Bir PTT Müdürü ile görüştüm o da paketi açtıramayacaklarını söyledi, bunun için(kontrol amaçlı açmak için) başka seçenekli bir gönderi tipi varmış, bundan sonra PTT Kargo ile alışverişinizde bu gönderi tipi ile gönderim yaptırın.

Bir de MNG Kargo'dan kesinlikle uzak durun. Adamların kargo ücreti pahalı. Kontrol amaçlı kutuyu açtırmıyorlar, tamam açtırmıyorsunuz bari bir sıkıntı olursa tutanak tutalım dediğinizde de biz imza mühür vs. hiç bir şey yapmayız siz tutanağınızı tutarsınız diye bir açıklama yapıyorlar. Adamlara kafayı atıp yere seresim geliyor bu şekilde konuştukça. Parayı veren benim gönderen karşısı sana ne oluyor be adam? Bir zarar durumunda her iki tarafta durumun ne olduğunu biliyor aracı olan kargo firmasının sesi iki taraftan da fazla çıkıyor.

Aynen dediğiniz gibi PTT kargoda bir seçenek daha varmış kontrollü açmak diye.Sanırım bundan sonraki alışverişlerimde o seçeneği işaretleyeceğim ya da elden alacağım.İşin garibi 1-2 gün önce samsung S3 alamk isteyen bir avukat dolandırılmış bu şekilde.Fakat avukat olduğunda bir kez daha sipariş istemiş o kişilerden ve kişiler yakalanmış.Şuanda ceza evindeymiş.Yani takipçisi olursanız bir şeyler çıkabiliyor.Bakalım artık buda akılsızlığımızın,dikkatsizliğimizin bir musubeti oldu.Umarım başka arkadaşlar aldanmaz.
    quote:

Orijinalden alıntı: rainbow05

550 tlye 2.el nexus

Adam bastan soylemis zaten dolandirvam diye

pazarlıkla o fiyata geldi.700 Tl ye 2.eli var.ne kadar doğru bilmiyorum tabi yazanları söylüyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Kargonun içinden ne cıktı?

Ayrıca aras kargo kutuyu acmanıza izn veriyor sanırım. yurtiçi kargo da olabilir. Gerci kutuyu acsan nolcak belki telefonun bi yeri arızalı.. Kullandıkca ortaya cıkar yani.

bundan sonra kargoda daha dikkat edeceğim orası kesin. 4 adet paket halinde kalıp sabun. sanırım ağırlığı ayarlamak için böyle yapıyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: Evrenye

Fiyat Gerçekten Sinyalleri Biraz Biraz Vermiş Tabi İnsanlık Hali Ben Olsam Bende Anlamazdım Heralde Geçmiş Olsun Umarım Adalet Yerini Bulur

Dediğiniz gibi adamlar nabza göre şerbeti güzel veriyorlar.Telefonları kapalıydı bir ara başka numaradan görüştüğümüzde "o benim şirket hattım arada kapatıyorum" diye yalan kıvırı verdi.Biz tabi dürüst insan diye alışveriş yaptık. Üç kağıtçı olduğunu fark edemedim.En güzeli gözünüzün gördüğünü almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdor -- 29 Ağustos 2012; 14:56:39 >

• Kesinlikle 2. El Konusunda Dediğiniz Gibi Bakıp Almak Bende Telefonumu Hepsiburda.com Dan Aldım Bazı Şüphelerim Vardı (Ekranı Kırıkmıdır Gibi ) Ama Çok Şükür bi Sorun Olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evrenye

Kesinlikle 2. El Konusunda Dediğiniz Gibi Bakıp Almak Bende Telefonumu Hepsiburda.com Dan Aldım Bazı Şüphelerim Vardı (Ekranı Kırıkmıdır Gibi ) Ama Çok Şükür bi Sorun Olmadı

Yok kesinlikle sıfır satan sitelerde ki hepsiburada çok büyük bir site kırık dahi olsa para iadesi veya ürün değişimi yapıyorlar.Öyle güvenli yerlerden yapmak gerekliymiş kafaya dank dedi ama geç oldu.Bu zamanda insanlara güvenmemek gerekiyor.
  • sahibinden.comdan sadece GeT amblemi olanlardan alışveri yap onlar sana gönderiyor sen bakıyosn 3 iş günü sende kalıyor sonra onay verirsen para satıcıya geçiyor gittigidiyorda bütün herşeyde bu geçerli çok geçmiş olsun

not: bunu yapanları anlamıyorum
  • samsung galaxy nexus u 1000 tl ye bul ben alicam

• Arkadaşım büyük geçmiş olsun ne yazıkki böyle insanlar çıkıyor bende iki kere dolandırıldım ama hala kapıdan ödeme ile ürün alabiliyorum bir yöntem buldum o zaman kutudan ne çıkacagı belli oluyor ona göre hareket ediyorum.Diyecegim savcıdan ümit bekleme kolay kolay,bende dava açmıştım ne yazıkki uzun süre sürdü her gün hayırlı haber gelecek beklerken sonuç olarak takipsizlik aldım.Adaletimiz bu yönde çok zayıf ancak bir avukat tutar isen belki sonuç alabilirsin avukat ücreti ise dolandırıldıgın mıktardan kat ve kat fazla. Seni bu duruma düşüren kişinin kullanıcı adı ve elinde olan bilgileri var ise yayınlada aynı tuzaga arkadaşlarda düşmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet600

Arkadaşım büyük geçmiş olsun ne yazıkki böyle insanlar çıkıyor bende iki kere dolandırıldım ama hala kapıdan ödeme ile ürün alabiliyorum bir yöntem buldum o zaman kutudan ne çıkacagı belli oluyor ona göre hareket ediyorum.Diyecegim savcıdan ümit bekleme kolay kolay,bende dava açmıştım ne yazıkki uzun süre sürdü her gün hayırlı haber gelecek beklerken sonuç olarak takipsizlik aldım.Adaletimiz bu yönde çok zayıf ancak bir avukat tutar isen belki sonuç alabilirsin avukat ücreti ise dolandırıldıgın mıktardan kat ve kat fazla. Seni bu duruma düşüren kişinin kullanıcı adı ve elinde olan bilgileri var ise yayınlada aynı tuzaga arkadaşlarda düşmesin

.Demek dava açılsada takipsizlik sonucu çıkabiliyor Bu duruma üzüldüm çünkü para mı tekrar geri alabileceğim diye düşünüyordum.Fakat sizde hesabı dondurdunuz mu? Çünkü adam hesabını kullanamıyor şuanda.Adı sanı belli adamın.Hesabına yatması gereken ama havada olan bir para var.Umarım mahkemeye çağrılırımda olumlu bir sonuç çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdor -- 30 Ağustos 2012; 2:27:54 >

• Benim sahibinden hesabımdan kişisel bilgilerim alınmış ve adıma dolandırıcılık yapılmış buna ne diyorsunuz? Ben olmadığımı ispatlayacak tonla açık buldum savunma yaptım ama sonuçta emniyet tarafından evim telefonla arandı ve ifadeye bekleniyorsunuz dolandırıcılıktan dendi... Tc numaramla yapmadıkları kalmamış... Mynet, sahibinden ortaklığı var sanırım tc numarama oradan ulaşmışlar... Tc numarası ile bankamatiğe para yatirma vs oluyormuş hesap açmadan, hem bankanın da bu açıkta sucu var, arayıp onlara da saydım telefonda bir sürü... Hesap açmadan para aktarımı nedir ya, kolaylık mı bunun adı? Adıma ait olmayan cep numarasına benim tcme yatan parayı çekmek icin şifre yolluyorlar işleme bak!!!
    Yani arkadasım senin o parayı kaptırdığın kisi, adını sanini bilmediğin bir kisi cikacak emin ol... Hatta çıkmayacak... Sen sadece o kisinin masum birisi olduğunu öğreneceksin... Bu ülke maalesef kimseyi koruyamiyor... Evim telefonla arandığında Allah'tan telefonu ben actım... Yarın birgun isyerimi arasalar da arkadaslarım acsa itibarım ne olur acaba... Ben Ankara'da yasıyorum, dolandirici kisi benim adıma Antalya'dan parayı çekiyor, bankamatikte kamera kaydi da var ama ona bakılmadan ilk ifadeye çağrılan ben oluyorum... Üstelik bu olayın emsalleri olduğu halde... Bizim adalet çalışmıyor, salla basını al maaşını...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu talihsiz olaylar başına gelen arkadaşlarım çok geçmiş olsun olan olmuş artık üzmeyin kendinizi para bu gider hakkı kalır o hak size mutlaka döner ama size bir kaç tavsiyem var sahibindne için özellikle

Böyle fiyatlara ürün bulduğunuzda diyelim 550 tl adama direk get aç komisyonu ekle deyin 600 verseniz ne olacak eğer gerçekse ürün ? üç beş tl için riske girmeyin sonuç hüsran oluyor ben böyle bir kaç satıcı ile get için inalaştım ve get ile yollamadılar belli bir zaman sonrada ilanı kullanıcıyı kontrol ettiğimde site yönetimi tarafından yasaklanmış gördüm..

üye profillerini inceleyin üyelik tarihi çok önemli bana teklif yapanlar yada benim denemek için mesaj attıklarım hep yeni üyelerdi yeni üye olup dolandırıcılık peşindeler..
    üç beş yıllık üyeler var sahibindende satış yapan alışveriş yapanlar bunlara dikkat edin.. tekrar geçmiş olsun.. GET bunu unutmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMidnight -- 30 Ağustos 2012; 4:24:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdor

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet600

Arkadaşım büyük geçmiş olsun ne yazıkki böyle insanlar çıkıyor bende iki kere dolandırıldım ama hala kapıdan ödeme ile ürün alabiliyorum bir yöntem buldum o zaman kutudan ne çıkacagı belli oluyor ona göre hareket ediyorum.Diyecegim savcıdan ümit bekleme kolay kolay,bende dava açmıştım ne yazıkki uzun süre sürdü her gün hayırlı haber gelecek beklerken sonuç olarak takipsizlik aldım.Adaletimiz bu yönde çok zayıf ancak bir avukat tutar isen belki sonuç alabilirsin avukat ücreti ise dolandırıldıgın mıktardan kat ve kat fazla. Seni bu duruma düşüren kişinin kullanıcı adı ve elinde olan bilgileri var ise yayınlada aynı tuzaga arkadaşlarda düşmesin

.Demek dava açılsada takipsizlik sonucu çıkabiliyor Bu duruma üzüldüm çünkü para mı tekrar geri alabileceğim diye düşünüyordum.Fakat sizde hesabı dondurdunuz mu? Çünkü adam hesabını kullanamıyor şuanda.Adı sanı belli adamın.Hesabına yatması gereken ama havada olan bir para var.Umarım mahkemeye çağrılırımda olumlu bir sonuç çıkar.

hesabı nasıl dondurdunuz anlamadim eminmisiniz hesabın donuk olduğundan adli kanal yolu ile dondurulur oda hemen olacak iş değil müzekkere verilmesi lazım buda biraz uzun iş iki taraflı içinde ... savcı gönüllü ise bu iş için için rahat olsun ama savcıların gözünde bu durumlar çok ufak sorun olduğu için uğraşmak istemiyorlar ondan takipsizlik veriyorlar delil yetersizliğinden

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.