Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM sahibinden.com alışverişimde oldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
18.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Biz burda biyerlerimizi yirtiyoruz guzel temiz cihaz satmak icin referans yapiyoruz o kadar siz gidin sahibinden com dan alisveris yapip dolandirilin. Forumu bu yuzden seviyorum herkez birbirini taniyor arkadas oluyor.cihaz alicaksaniz burdan alin kafaniz agrimasin.
    Cihaz satarken ilanlarima bakin hepsinde ayni şey yazar ürünü alirsin fatkli bir şey cikar geri alirim parani iade ederim....iste forum budur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdor kullanıcısına yanıt
    Yaniliorsun ptt nin kontrollu kargo sistemi var,kargoyu yollayacak kisiye kontrollu teslim olmasini soylersiniz oda doldurdugu kagitta orayi isaretleyip kargo kontrollu gelir.Kargo geldiginde once kargoyu kontrol edip ister alip ister almazsiniz,kisacasi kargoyu gorerek alma sansiniz var,Tekrar belirtiyorum Ptt de Kontrollu Teslim diye bi secenek var,ve ben boyle cok sey aldigimida bilirim sorunsuz

• Geçmiş olsun hocam.tavsiyem daima şubeye söyleyin karşı ödemeli kargoları.şubedeki herkesin şahitliğinde ödemeyi yaptıktan sonra açmış olursunuz.yada kontrollü de isteyebilirsiniz kargoyu tercih meselesi.öncelikle güvenilir,referanslı,mağaza gibi yerlerden alışveriş yapmak daha doğru.eğer tam bir güven kazanamadıysanız da get ilan açmasını isteyeceksiniz en temizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdor

Evet arkadaşlar dolandırıldım.Sahibinden.com aracılığıyla bir kişiyle iletişime geçtim.Bana 2.el bir Samsung galaxy nexus satacaktı.Fiyatta anlaştık ve PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak yolladı.Fakat trajedi ödemeyi yapıp kargoyu açmamla ortaya çıktı. PTT kargo ile kapıda ödemeli olarak gelen ürünleri parasını ödemeden kontrol etme imkanınız olmuyor haliyle.Bende güvendim karşımdaki insana ve hatrı sayılır bir parayı kaptırdım.Fakat şuanda savcılığa suç duyurusunda bulundum ve PTT hesabına bloke koydumdum para henüz alıcıya ulşamadan.Bakalım süreç nasıl işleyecek.Umarım adalet tecelli eder ve suçlular yakalanır.Siz siz olun kapıda ödemeli olarak yüklü alışverişler yapmayın.İnanın çok üzgünüm.Aza temah ettik çoğu kaçırdık.Bu mesajı başkalarının aynı tongaya düşmemesi için yolluyorum.Burada hatalı olan benim farkındayım.O yüzden siz düşmeyin.Hayırlı geceler. Mebla 550TL.

bu konuda yasalarda gecen sene düzenlemeler yapıldı, kapıda ödemelerde, gönderilen paket, kargo elemanının gözetiminde açılıp, uygunluğu veya uygunsuzluğu tutanakla, ibra edilir, art niyetli kişiler kargo göndereceği zaman, göndericinin notu olarak açılmaması diye not düşüldüyse ki bu da yasal olmayan bir,ulak gönderim kanununa muhalefete girer. bu durumda siz postayı açtırmayan kargo elemanına aynen iade ettirip, eleman hakkında da suc duyurusunda bulunmalıydınız

• Benim Anlamadıgım Kapıya KAdar geldi ürün bi acıp kontrol edemiyoruz parayı vermeden

e peki diyelim 900 liralık bi telefon aldın adamdan kapıda ödeme ile gönderdi parayı verdin adam telefon yerine hadi oyuncak bişi koydu ?
  • online yüklü alişverişlere nedense hep karşıyım sıfır telefon bile almam online alışverişte max 300 lira geçmemesı lazım hata yapmışsın helekı 2 el nexus 550 lira zahten telefon cıksada arızalı falan bişey çıkardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky86

Benim sahibinden hesabımdan kişisel bilgilerim alınmış ve adıma dolandırıcılık yapılmış buna ne diyorsunuz? Ben olmadığımı ispatlayacak tonla açık buldum savunma yaptım ama sonuçta emniyet tarafından evim telefonla arandı ve ifadeye bekleniyorsunuz dolandırıcılıktan dendi... Tc numaramla yapmadıkları kalmamış... Mynet, sahibinden ortaklığı var sanırım tc numarama oradan ulaşmışlar... Tc numarası ile bankamatiğe para yatirma vs oluyormuş hesap açmadan, hem bankanın da bu açıkta sucu var, arayıp onlara da saydım telefonda bir sürü... Hesap açmadan para aktarımı nedir ya, kolaylık mı bunun adı? Adıma ait olmayan cep numarasına benim tcme yatan parayı çekmek icin şifre yolluyorlar işleme bak!!!
    Yani arkadasım senin o parayı kaptırdığın kisi, adını sanini bilmediğin bir kisi cikacak emin ol... Hatta çıkmayacak... Sen sadece o kisinin masum birisi olduğunu öğreneceksin... Bu ülke maalesef kimseyi koruyamiyor... Evim telefonla arandığında Allah'tan telefonu ben actım... Yarın birgun isyerimi arasalar da arkadaslarım acsa itibarım ne olur acaba... Ben Ankara'da yasıyorum, dolandirici kisi benim adıma Antalya'dan parayı çekiyor, bankamatikte kamera kaydi da var ama ona bakılmadan ilk ifadeye çağrılan ben oluyorum... Üstelik bu olayın emsalleri olduğu halde... Bizim adalet çalışmıyor, salla basını al maaşını...

burda bazı yanlış veya eksik bilgiler mevcut, sizin tc nosu na para yatırılsa bile , şifre, bankanızda kayıtlı size ait cep telefonuna gelir bu bakımdan o şifreyi sizin dışında kimse o şifreyi göremez, ancak sizin sim kart kopyalanıp aynı hatta başka bir telefona bile yüklense, şifre iki hatta da gideceği için, sizin de bu şifreyi görmemeniz imkansız. hat kopyalamalarını, telefon tamircileri ve satıcıları yapmaktadır bu konuda dikkatli olun, eğer telefonunuzu tamire verecekseniz mutlaka sim kartı çıkartın

• quote:

Orijinalden alıntı: BMWX6-drive

quote:

Orijinalden alıntı: furky86

Benim sahibinden hesabımdan kişisel bilgilerim alınmış ve adıma dolandırıcılık yapılmış buna ne diyorsunuz? Ben olmadığımı ispatlayacak tonla açık buldum savunma yaptım ama sonuçta emniyet tarafından evim telefonla arandı ve ifadeye bekleniyorsunuz dolandırıcılıktan dendi... Tc numaramla yapmadıkları kalmamış... Mynet, sahibinden ortaklığı var sanırım tc numarama oradan ulaşmışlar... Tc numarası ile bankamatiğe para yatirma vs oluyormuş hesap açmadan, hem bankanın da bu açıkta sucu var, arayıp onlara da saydım telefonda bir sürü... Hesap açmadan para aktarımı nedir ya, kolaylık mı bunun adı? Adıma ait olmayan cep numarasına benim tcme yatan parayı çekmek icin şifre yolluyorlar işleme bak!!!
    Yani arkadasım senin o parayı kaptırdığın kisi, adını sanini bilmediğin bir kisi cikacak emin ol... Hatta çıkmayacak... Sen sadece o kisinin masum birisi olduğunu öğreneceksin... Bu ülke maalesef kimseyi koruyamiyor... Evim telefonla arandığında Allah'tan telefonu ben actım... Yarın birgun isyerimi arasalar da arkadaslarım acsa itibarım ne olur acaba... Ben Ankara'da yasıyorum, dolandirici kisi benim adıma Antalya'dan parayı çekiyor, bankamatikte kamera kaydi da var ama ona bakılmadan ilk ifadeye çağrılan ben oluyorum... Üstelik bu olayın emsalleri olduğu halde... Bizim adalet çalışmıyor, salla basını al maaşını...

burda bazı yanlış veya eksik bilgiler mevcut, sizin tc nosu na para yatırılsa bile , şifre, bankanızda kayıtlı size ait cep telefonuna gelir bu bakımdan o şifreyi sizin dışında kimse o şifreyi göremez, ancak sizin sim kart kopyalanıp aynı hatta başka bir telefona bile yüklense, şifre iki hatta da gideceği için, sizin de bu şifreyi görmemeniz imkansız. hat kopyalamalarını, telefon tamircileri ve satıcıları yapmaktadır bu konuda dikkatli olun, eğer telefonunuzu tamire verecekseniz mutlaka sim kartı çıkartın

Bahsetiğim olay 2 yıllık, o zaman uygulama öyleydi ve banka bu hatasını kabul etti zaten, döneme ait bir güvenlik açığı bu... Şimdi var mı yok mu bilmem, umrumda da değil açıkçası... Ayrıca sim kartımı tamirciye neden vereyim? Kredi kartını vermek gibi birşey bu o kadar salak değiliz ;) Zorlama hikaye olmuş sizinkisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky86 -- 29 Ekim 2013; 22:00:59 >

• Arkadaşlar 1 yıl geçmesine rağmen hala dava açılmamış.Gidip sordum adamı bulamamışlar savcı yoktu yerinde katibi öyle dedi. Dedim ki PTT hesabında adamın hesabı var yani adamın parası orada dondurulmuş.O zaman parayı iade edin.Bakalım dava açılması için bu aralar gitmem lazım. 1 yılda dava açılmaz mı yahu!
  • geçmiş olsun
  • Yahu bunların hesabını YARADAN Sormaz mı ? Allah dolandırılanlara sabır versin. Allah hakk-ın ve haklının yanındadır.
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 yıla gelen süre zarfında paramı yeni alabildim. Suçluyu bulamadılar, dava açılmadı. Savcılıktan yazı aldım ve Ptt den yatırdığım bana ait olan parayı aldım. Geç gelen adalet velhasıl. Suçlu yakalansın diye uğraştık ama olmadı.

• erdor kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun paranızı geri alabildiyseniz çok iyi. Bende bi arkadaşdan sahibinden üzerinden i9000 aldım açmak istedim parayı ödemeden izin vermediler almadım çıkdım sonra adamla konuşdum ordan izin vermiş gittim açtım baktım telefonu kontrol ettim öyle parayı ödedim aslında sahibinden telefonda çok da iyi değil get açsa bi sorun açmasa bi sorun gerçek alıcılar için get iyi de adam gette alır kopyalar imeisini bozuk/beğenmedim der geri yollar bedavaya imeisi olur. Neyse sorununuzun çözülmesine sevindim
  • böyle seylere ıtıbar etmeyınız
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.