Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM sahibinden.com alışverişimde oldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
18.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • m) Kontrollü teslim: Gönderici talebine istinaden teslim esnasında gönderi kapsamının alıcı tarafından kontrol edilerek teslim alınmasını,

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/06/20110611-7.htm
  • ptt kargo ile alışveriş yapılmaz bizim arkadaş cinselürün satan bir websitesinden 200 liraya realistik manken almıştı ptt kargoya ödemeyi yapmış bi açmış balon gibi 20liralık bir bebek çıkmış karşısına üstüne soğuk su içti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhun10

ptt kargo ile alışveriş yapılmaz bizim arkadaş cinselürün satan bir websitesinden 200 liraya realistik manken almıştı ptt kargoya ödemeyi yapmış bi açmış balon gibi 20liralık bir bebek çıkmış karşısına üstüne soğuk su içti.

komisyon önünde kontrol etseydi deneseydi keşke
  • Avukat tutmanıza hiç gerek yok benzer bir olaydan ben de dolandırılmıştım yıllar önce, yapman gerekenler.

Adamı bulabiliyorsan karakoldan suç duyurusunda bulun ve polisle beraber adamın evine git, çok uzak masrafına değmez diyorsan,

Git savcılığa suç duyurusunda bulun, yazışmalarınıza kadar ekle, davanı aç

Sonrasında bir iki ay içinde (bende öyle olmuştu.) Mahkeme şahsı ve sizi davaya çağıracak, adamın sabıkası varsa çok daha rahat olursun.

Mahkemede ceza almak istemeyen adam paranı verecektir, vermezse paşa paşa cezasını çeker.

Bizim başımıza gelen olayda bir kadın ve 1 adam 2şey yıl hapis ve 2000 tl para cezasına çarptırıldılar, biz paramızı alabildik mi alamadık. Çünkü bizi dolandıranlar parayı aldığı gibi harcamışlar.

Olayı çok geçiştirmeden elinden geleni yap.

Ve geçmiş olsun, nasıl bir duygudur bilirim.

• ARKADAŞLAR: Alışveriş yapacağınız adamı en azından google'da arayın, bu işi yapanlar zaten daha önce de yapmış oluyorlar.
  • Mahkemene kesin git kardeş, paranı mahkemede alamazsan daha alamazsın, sana dava tarihini vs gönderirler.
  • geçmiş olsun dikkat etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

Orijinalden alıntı: esatcangurkan

sahibinden.comdan sadece GeT amblemi olanlardan alışveri yap onlar sana gönderiyor sen bakıyosn 3 iş günü sende kalıyor sonra onay verirsen para satıcıya geçiyor gittigidiyorda bütün herşeyde bu geçerli çok geçmiş olsun

not: bunu yapanları anlamıyorum

bu 3 iş günü içerisinde adamda kaldığı süre içinde ürünü bozarda beğenmedim deyip geri yollarsa ne olacak.

hocam ben get ile satış yapmıyorum, aynen cihaız kullanıyor 3 gün içinde cihazı parçalıyormu parçamı çalışıyor hiç bişi bilinmez

get sistemi sadece alıcıyı koruyor satıcıyı asla korumuyor bu nedenle, ben get kullanmıyorum kişi parayı gönderir ürünü alır

yada elden görüşür alışverişi sağlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: sagy

Ben direk telefola sordum kargo bölümünde ki müdürü bagladılar onla görüştüm böyle bi seçenek vardır dedi
    Hata sahibinden spor ayakabı satan bi firma diyorki ptt konturollu teslimat la göderiyoruz ayagınıza deneyip alıyosunuz diyorlar yani böyle bi seçenek var.

PTT sıfır kutusundaki ürüne bile 2. el kutusuz ürün yazıyp gönderiyor

ucuz şirketlere güvenmeyin forewer UPS
  • quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

quote:

Ben direk telefola sordum kargo bölümünde ki müdürü bagladılar onla görüştüm böyle bi seçenek vardır dedi
    Hata sahibinden spor ayakabı satan bi firma diyorki ptt konturollu teslimat la göderiyoruz ayagınıza deneyip alıyosunuz diyorlar yani böyle bi seçenek var.

Ptt mi ucuz !
    Peki ups de konturollu teslimat var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Ptt mi ucuz !

Merhaba şöyle düşünün hiçbir şekilde ptt nin size ücreti vermeden ürünü gösteremem deme hakkı olmaz size gelen patlayıcı veya zehirli bir üründe olabilir sonuç olarak ptt personeli size ürünü gösteremem dedi ise buyrun şubenize dönün demeniz gerekir, her ne olursa olsun size yapılan hata satıcının değil ptt nin suçudur sonuç olarak ptt açıp bakmıyormu aga bu nedir?

Arakdaşlar ptt göstermiyor diye birşey yok açıp bakmadan ürün kabul etmeyin, PTT personeli sadece kendini sağlama alıyor hiçbir şekilde size göstermeme gibi lüksü olmaz o zaman bu işi yapmasınlar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ptt mi ucuz !

Merhaba şöyle düşünün hiçbir şekilde ptt nin size ücreti vermeden ürünü gösteremem deme hakkı olmaz size gelen patlayıcı veya zehirli bir üründe olabilir sonuç olarak ptt personeli size ürünü gösteremem dedi ise buyrun şubenize dönün demeniz gerekir, her ne olursa olsun size yapılan hata satıcının değil ptt nin suçudur sonuç olarak ptt açıp bakmıyormu aga bu nedir?

Arakdaşlar ptt göstermiyor diye birşey yok açıp bakmadan ürün kabul etmeyin, PTT personeli sadece kendini sağlama alıyor hiçbir şekilde size göstermeme gibi lüksü olmaz o zaman bu işi yapmasınlar...

Valla ben şube müdürünün yanına kadar çıktım. Kendisi de ilgili bir birimle görüşerek kontrollü teslimat dışında kutuyu açamayacaklarını söylediler. Sadece yanlarında açarak olası bir durum için tutanak tutulabileceğini söylediler.

Bu konuda MNG Kargo da aynısı. Ürünü bedavaya verseler ve iki seçenek olsa biri MNG diğeri de PTT olsa üste para veririm bedava olan ürüne yeterki bunlarla göndermesinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

quote:

quote:

quote:

quote:

Ptt mi ucuz !

Valla ben şube müdürünün yanına kadar çıktım. Kendisi de ilgili bir birimle görüşerek kontrollü teslimat dışında kutuyu açamayacaklarını söylediler. Sadece yanlarında açarak olası bir durum için tutanak tutulabileceğini söylediler.

Bu konuda MNG Kargo da aynısı. Ürünü bedavaya verseler ve iki seçenek olsa biri MNG diğeri de PTT olsa üste para veririm bedava olan ürüne yeterki bunlarla göndermesinler.

Keşke benzer kişiler bana rast gelse ama şanşım yok, Ne demek efendim üründe kontrol olmaz adam bize "salatalık" gönderse 400 liraya kabul edecekmiyim ne varsa bize göstermeleri gerekir içinde kimyasal bir zararlı olsa ben bunu kabulmu etmeliyim, efendim bence gelmeyin bu durumlara

Ayrıca şube müdürün dediği gibi teslimatta kontrol diye birşey yok size göstermek zorundalar göstermiyorsa kabul etmeyin itimat sağlamayın yok bana salatalık göderecekler bende alıcam yok öyle birşey...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

quote:

quote:

quote:

quote:

Ptt mi ucuz !

Keşke benzer kişiler bana rast gelse ama şanşım yok, Ne demek efendim üründe kontrol olmaz adam bize "salatalık" gönderse 400 liraya kabul edecekmiyim ne varsa bize göstermeleri gerekir içinde kimyasal bir zararlı olsa ben bunu kabulmu etmeliyim, efendim bence gelmeyin bu durumlara

Ayrıca şube müdürün dediği gibi teslimatta kontrol diye birşey yok size göstermek zorundalar göstermiyorsa kabul etmeyin itimat sağlamayın yok bana salatalık göderecekler bende alıcam yok öyle birşey...

Gelse de laf anlatamazsınız. Bazı kargo firmalarının böyle bir anlayışı var nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 2 Kasım 2012; 23:53:23 >

• hocam bir sallasaydınız kutuyu anlaşılırdı davul gibi bir şey kalıp sabun.Geçmiş olsun
  • ben bugün galaxy note 2 için konuştum ilanda berlinden geliyor filan yazıyo 1000 tl kutulu kayıtlı :)

mesajları yazıyım size yorum getirelim beraber...

soru: yanında ne gönderiliyo alış faturası filan var mı? kargoyla birlikte toplam kaça geliyor?

cevap: hepsi içinde 1000 tlwww.uygundukkan.com sitesinden alabilirsiniz

soru: peki neden piyasaya göre ucuz teşhir ürünleri mi? bir de site güvenilir mi?

soru: yani yanlış anlamayın ben güvenilir sorunsuz bir ürün almak istiyorum kapıda ödemeli yollayabilirmisiniz? kontrol edip alsam ürünü?

cevap: tabi alabilrisiniz kapıda ödemeli ama o zaman fiyat degisiyor 1300 tl oluyor çünkü yurtdısı gönderimlerindeki kapıda ödeme fiatları biraz pahalı

aramızdaki konuşma böyle arkadaşlar görüşleriniz nedir bakalım ? :) ben bugün fiyatı cazip görüp araştırmaya karar verdim tabi niye ucuz diye sitede dolandırma olaylarını duydum bu arada dolandırılan arkadaşa geçmiş olsun umarım bir daha başına böyle bir iş gelmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: musta_rhymes

ben bugün galaxy note 2 için konuştum ilanda berlinden geliyor filan yazıyo 1000 tl kutulu kayıtlı :)

mesajları yazıyım size yorum getirelim beraber...

soru: yanında ne gönderiliyo alış faturası filan var mı? kargoyla birlikte toplam kaça geliyor?

cevap: hepsi içinde 1000 tlwww.uygundukkan.com sitesinden alabilirsiniz

soru: peki neden piyasaya göre ucuz teşhir ürünleri mi? bir de site güvenilir mi?

soru: yani yanlış anlamayın ben güvenilir sorunsuz bir ürün almak istiyorum kapıda ödemeli yollayabilirmisiniz? kontrol edip alsam ürünü?

cevap: tabi alabilrisiniz kapıda ödemeli ama o zaman fiyat degisiyor 1300 tl oluyor çünkü yurtdısı gönderimlerindeki kapıda ödeme fiatları biraz pahalı

aramızdaki konuşma böyle arkadaşlar görüşleriniz nedir bakalım ? :) ben bugün fiyatı cazip görüp araştırmaya karar verdim tabi niye ucuz diye sitede dolandırma olaylarını duydum bu arada dolandırılan arkadaşa geçmiş olsun umarım bir daha başına böyle bir iş gelmez...

Hocam biraz sakat sanki kapıda ödeme olursa birden fiyat 300 tl artıyor iyi düşünüderim bu siteden daha önce de birşeyler duymuştum sanki ?

• Dolandırılan arkadaşlara büyük geçmiş olsun, bizimde başımıza buna benzer bir olay gelmişti, Nokia N95 meşhur olduğu zamanlarda 500 liraya sahibinden verilen ilanla alışveriş yaptık get falan değil sıradan bir satıcı banka aracılığıyla para gönderdik vs hani dolandırmayı göze alamaz banka hesap numarası, tel no vs falan var dedik ama adam 500 lira alıp kayıplara karıştı, 2 gün sonra ilanın görselinden tut banka dekontu, tel görüşmelerinin kaydı vs vs tüm delilleri alıp savcılığa suç duyurusunda bulunduk, sonuç 1 mahkeme 2 mahkeme sanırım 3 de sonuca bağlandı fakat bu süre 1 seneyi buldu. davayı duruşmaya bile gitmeden biz kazandık kaptırdığımız parayı faiziyle geri aldık... siz siz olun sahibinden alışveriş ederken birkez daha düşünün...sizlere önerim 40-50 lira ucuza alacam diye bu gibi durumlara düşmektense güvenilir yerlerden alışveriş etmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır saygılar...

• Gecmis olsun

• http://www.ahaber.com.tr/Yasam/2012/11/04/iphone-5-vaadiyle-dolandirdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.