Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM sahibinden.com alışverişimde oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
18.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esatcangurkan

sahibinden.comdan sadece GeT amblemi olanlardan alışveri yap onlar sana gönderiyor sen bakıyosn 3 iş günü sende kalıyor sonra onay verirsen para satıcıya geçiyor gittigidiyorda bütün herşeyde bu geçerli çok geçmiş olsun

not: bunu yapanları anlamıyorum

bu 3 iş günü içerisinde adamda kaldığı süre içinde ürünü bozarda beğenmedim deyip geri yollarsa ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

Orijinalden alıntı: esatcangurkan

sahibinden.comdan sadece GeT amblemi olanlardan alışveri yap onlar sana gönderiyor sen bakıyosn 3 iş günü sende kalıyor sonra onay verirsen para satıcıya geçiyor gittigidiyorda bütün herşeyde bu geçerli çok geçmiş olsun

not: bunu yapanları anlamıyorum

bu 3 iş günü içerisinde adamda kaldığı süre içinde ürünü bozarda beğenmedim deyip geri yollarsa ne olacak.

adam oraya fotoğraflarını koyuyor telefonun veya herne satıyorsa onuno adam bozup geri gönderirse para onda olmaz gittigidiyorsa mesela gittigidiyorun havuz hesabında olur ve parası bloke edilir

DOLANDIRILDIM sahibinden.com alışverişimde oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet600

quote:

Orijinalden alıntı: erdor

quote:

Arkadaşım büyük geçmiş olsun ne yazıkki böyle insanlar çıkıyor bende iki kere dolandırıldım ama hala kapıdan ödeme ile ürün alabiliyorum bir yöntem buldum o zaman kutudan ne çıkacagı belli oluyor ona göre hareket ediyorum.Diyecegim savcıdan ümit bekleme kolay kolay,bende dava açmıştım ne yazıkki uzun süre sürdü her gün hayırlı haber gelecek beklerken sonuç olarak takipsizlik aldım.Adaletimiz bu yönde çok zayıf ancak bir avukat tutar isen belki sonuç alabilirsin avukat ücreti ise dolandırıldıgın mıktardan kat ve kat fazla. Seni bu duruma düşüren kişinin kullanıcı adı ve elinde olan bilgileri var ise yayınlada aynı tuzaga arkadaşlarda düşmesin

.Demek dava açılsada takipsizlik sonucu çıkabiliyor Bu duruma üzüldüm çünkü para mı tekrar geri alabileceğim diye düşünüyordum.Fakat sizde hesabı dondurdunuz mu? Çünkü adam hesabını kullanamıyor şuanda.Adı sanı belli adamın.Hesabına yatması gereken ama havada olan bir para var.Umarım mahkemeye çağrılırımda olumlu bir sonuç çıkar.

hesabı nasıl dondurdunuz anlamadim eminmisiniz hesabın donuk olduğundan adli kanal yolu ile dondurulur oda hemen olacak iş değil müzekkere verilmesi lazım buda biraz uzun iş iki taraflı içinde ... savcı gönüllü ise bu iş için için rahat olsun ama savcıların gözünde bu durumlar çok ufak sorun olduğu için uğraşmak istemiyorlar ondan takipsizlik veriyorlar delil yetersizliğinden

Hesabı normalde siz dondurmaya çalışana kadar adam parayı çeker ama bende durum biraz farklı oldu.Ben ürün açılmasıyla beraber kargo görevlisiyle beraber PTT şube müdürlüğüne gidip onuda şahit tutup görevliyi şube müdürüyle görüştüm.Bir tutanak hazırladık ve aynı gün içinde savcılıkdan yazı aldım.Tabi PTT görevlileriyle bugün içinde parayı yatırmamaları konusunda anlaştım.Sonuçda adamın dolandırıcı olduğunu onlarda inandı zaten durum ortada.550Tl lik koliden 4 sabun çıkmaz.Böylelikle para hala ortada.bundan sonra ki süreç nasıl işliyor hiç bilmiyorum.Ordaki katip bana dava açılacağını ve seni davaya bu elindeki kutuyla çağıracaklarını söyledi.bakalım artık.kısmetimizde varsa parayı kurtarır suçluları yakalatırım.

• 550 TL = 4 Kalıp Sabun . Hocam sen çok lüks bir hayat yaşıyorsun. Geçmiş olsun...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım büyük geçmiş olsun ne yazıkki böyle insanlar çıkıyor bende iki kere dolandırıldım ama hala kapıdan ödeme ile ürün alabiliyorum bir yöntem buldum o zaman kutudan ne çıkacagı belli oluyor ona göre hareket ediyorum.Diyecegim savcıdan ümit bekleme kolay kolay,bende dava açmıştım ne yazıkki uzun süre sürdü her gün hayırlı haber gelecek beklerken sonuç olarak takipsizlik aldım.Adaletimiz bu yönde çok zayıf ancak bir avukat tutar isen belki sonuç alabilirsin avukat ücreti ise dolandırıldıgın mıktardan kat ve kat fazla. Seni bu duruma düşüren kişinin kullanıcı adı ve elinde olan bilgileri var ise yayınlada aynı tuzaga arkadaşlarda düşmesin

.Demek dava açılsada takipsizlik sonucu çıkabiliyor Bu duruma üzüldüm çünkü para mı tekrar geri alabileceğim diye düşünüyordum.Fakat sizde hesabı dondurdunuz mu? Çünkü adam hesabını kullanamıyor şuanda.Adı sanı belli adamın.Hesabına yatması gereken ama havada olan bir para var.Umarım mahkemeye çağrılırımda olumlu bir sonuç çıkar.

hesabı nasıl dondurdunuz anlamadim eminmisiniz hesabın donuk olduğundan adli kanal yolu ile dondurulur oda hemen olacak iş değil müzekkere verilmesi lazım buda biraz uzun iş iki taraflı içinde ... savcı gönüllü ise bu iş için için rahat olsun ama savcıların gözünde bu durumlar çok ufak sorun olduğu için uğraşmak istemiyorlar ondan takipsizlik veriyorlar delil yetersizliğinden

Hesabı normalde siz dondurmaya çalışana kadar adam parayı çeker ama bende durum biraz farklı oldu.Ben ürün açılmasıyla beraber kargo görevlisiyle beraber PTT şube müdürlüğüne gidip onuda şahit tutup görevliyi şube müdürüyle görüştüm.Bir tutanak hazırladık ve aynı gün içinde savcılıkdan yazı aldım.Tabi PTT görevlileriyle bugün içinde parayı yatırmamaları konusunda anlaştım.Sonuçda adamın dolandırıcı olduğunu onlarda inandı zaten durum ortada.550Tl lik koliden 4 sabun çıkmaz.Böylelikle para hala ortada.bundan sonra ki süreç nasıl işliyor hiç bilmiyorum.Ordaki katip bana dava açılacağını ve seni davaya bu elindeki kutuyla çağıracaklarını söyledi.bakalım artık.kısmetimizde varsa parayı kurtarır suçluları yakalatırım.

ptt memurları konusunda şanslıymişsınız inşallah paranızı alırsınız ... dün sahibinden üzerinden bir tane one x alacaktım replika ürün vardı resimlerde ama orijinal ile bire bir tasarımı ben anladım resimleri iyi inceledim belli oldu aradım adamı orijinal ürün gibi özelliklerini saydı tamam alıyorum dedim adresi verdim bugün kargoya verecekti kargo gelince olacaklardan kendisinin haberi yok :) arkadaşım seni dolandıran kişinin bilgileri yokmu sende paylaşsan diyorum artık bekliyorum özellikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şöyle bir yol izliyorsunuz.Ben kargoyu açar açmaz zaten görevli yanımdaydı ve anında ona dolandırıldığımı söyledim.O da bana istersen PTT merkezine gidip durumunu izah edersen belki yardımcı olurlar dedi ve biz beraberce merkeze gittik.Haliyle orada da yardımcı olmaları için çok rica ettim ve ancak böyle bir tutanak hazırlayabileceklerini söylediler.Çünkü olaya şahit PTT görevliside vardı.Onlardan yazı aldım ve PTT kargonun üstünde yazan hesap hakkında suç duyurusunda bulundum.Sizde böyle bir yol izleyebilirsiniz.Kargonun üstünde yazan isim Oğuzhan s. isimli bir şahıs.Eğer bu isimle gelen kargonuz var ve dolandırılmışsanız hemen başvurun savcılığa.Dilekçe ile başvuruyorsunuz zaten orada yardımcı olurlar.Umarım bir faydası dokunmuştur yazdıklarımın.
  • quote:

Şöyle bir yol izliyorsunuz.Ben kargoyu açar açmaz zaten görevli yanımdaydı ve anında ona dolandırıldığımı söyledim.O da bana istersen PTT merkezine gidip durumunu izah edersen belki yardımcı olurlar dedi ve biz beraberce merkeze gittik.Haliyle orada da yardımcı olmaları için çok rica ettim ve ancak böyle bir tutanak hazırlayabileceklerini söylediler.Çünkü olaya şahit PTT görevliside vardı.Onlardan yazı aldım ve PTT kargonun üstünde yazan hesap hakkında suç duyurusunda bulundum.Sizde böyle bir yol izleyebilirsiniz.Kargonun üstünde yazan isim Oğuzhan s. isimli bir şahıs.Eğer bu isimle gelen kargonuz var ve dolandırılmışsanız hemen başvurun savcılığa.Dilekçe ile başvuruyorsunuz zaten orada yardımcı olurlar.Umarım bir faydası dokunmuştur yazdıklarımın.

arkadaşım oğuzhan s. mi sadece sende olan bilgileri sahibinden üzerindeki kullanıcı adını söyle posta adlı hesabı nedir ismi tam ver cep telefonunu ver kargoyu nerden gönderdi sana bunları soylesene bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kutudan ne çıktı hocam ?

Bazı firmalar sipariş öncesi not düşüyor (hepsiburada, morhipo vs) kargoyu almadan önce kontrol edin diye filan.. Ama tabi hiç birisi açtırmıyor kutuyu. Biraz sesimizi çıkarttık, bayiye filan telefon açtık kutumuzu almadan açtırdık.
  • işte bu yüzden internetten alışveriş yapmıyorum. sadece 5+1 hoparlor aldım sahibinden.comdan oda elden teslim. almadan önce deneyip aldım
    aslında 550 tl nexus ? Fiyatındanda belliymiş ucuza kaçmicaksın fazla
  • Çok geçmiş olsun, ben de kablo gibi ürünler aldım ama hiç sıkıntı çıkmadı, biraz da firmaları kontrol etmek lazım...
  • 550 TL, 1200 TL nedir bu arkadaşlar.. Hadi nexus almak isteyen arkadaşın bir hatası yok bence ama, diğer 1200 TL yi gönderen arkadaş yazık etmiş.

Forumda bile cuma akşamları laptop ilanlarına çöreklenen, 1 saat msnden sohbet muhabbet edip güven kazanıp, çok referansım var bak falan diyen, cumartesi kargo çalışıyor sen yarın gönder ben de pazartesi havale geçerim diyen dolandırıcılar var.

Birisi hızlı şekilde sizin güveninizi kazanmak istiyorsa o kişiden uzaklaşın. Telefonumu vereyim, şurada çalışıyorum, şöyle insanım böyle insanım, al facebook hesabım muhabbetine giren adamdan korkmak lazım.

Tüm dolandırıcıların temel yöntemi budur. Güzel konuşurlar, düzgün adam izlenimi verirler. Aman dikkat..
  • Bir arkadaş kendi başına geleni haber sitelerine vermiş bile.Ne kadar kişi bilinçlenirse o kadar iyi.
    http://www.esenlerdesonhaber.com/esenler-haberleri/aman-dikkat-herkesin-basina-gelebilir-h2914.html
  • arkadaşım keşke ordak, kargo görevlisine rica etseydin kargoyu hiç almamış gibi adreste şahıs bulınmadı işlemi yapsaydı bence daha hızlı sonuç olurdu ve bu kadar detayla uğraşmazdın. Yani başta kargoyu sana açtırmayabilir ama içinden 550 tl tutarında 4 sabun görünce bence bu iyiliği yapabilirdi sana bu sayede ne paran nede zamanın kaybolurdu.
  • bu arkadaş o paranın üstüne soğuk su içecek nedeniyse tutuanak tutturmaması, diyelim sahtekar satıcı buldular adam telefonu gönderdim yalan söylüyor derse ispatı varmı arkadaşın, gittigidiyor gibi ürünü 3 gün içinde geri yollama yani onay vermeme sahibinde.comda varmı yada varsa bunu kullandımı arkadaş onuda bilmiyoruz tabi, biraz acımasızca olacak belki arkadaş kızacak ama bu sabun olayı çok komik forumda en az 20 kişiye daha olmuştu bu bide telefonla denize falan gienler komik adamon biri s3 le o kalas gibi telefonla denize girmişti 10 dk sonra cebinde olduğunu anlamış s3 le sörf yapılır bide hissetmio

• erdor arkadaşım sen dolandırıldıgına eminmisin dolandırıcının bilgilerini ısrarla istiyorum senden ,senden hala bir cevap yok neden acaba merak ediyorum. yorumlarda bir arkadaş daha dolandırılmış ama dolandıran kişinin tüm bilgilerini vermiş sagolsun
  • selam arkadaşlar ben de sahibinden.com dan 2. el bir yıl kullanılmış led 82 ekran tv alayım dedim. fiyat 490 lira piyasadaki 0 fiyatı 800-1000 arası.
    adam muğla köyceğiz deyim dedi. ben de antalyadayım.uzaktan alışveriş olmaz falan dedi. benim borcum var. 102 ekran aldım ona düşük fiyata vericem dedi.neyse ben de 380 nakit göndereyim sen kargoya ver dedim. burda kargo yok dedi. bazı günler geliyor, dei. ben de araştırdım bu bilgiler hep doğru. isim gülcan boz. annemin ismi dedi benim isimim emre falan dedi. 380 liraya anlaştık.hsbc hesap no verdi.karışık bir hesap çıktı. tabi bu arada ben güya hep kontrollü gidiyoırum. bu süreç bir gün sürdü. cep telefonuna havale istedi yarım saatlik yol gidecem sen havale et ben de kargoya gideyim dedi. bir kaç güvenlik testinden sonra güvendim. ben de gönderdim. yarım saat geçti aradım açtı telefonu adres istedi. kargo takip no verecekti kapattı telefonu ne yazık ki insanlık ta artık benim için bitti. bulabilir miyim. bunu bilen varsa lütfen yazsın. çok sorguladım numaradan çıkmıyor bişey.

• Geçmiş olsun arkadaşlar bende zamanında farklı bir konudan dolandırılmıştım. 200 lira param gitmişti.Ne kadar kötü bir duygudur bilirim. 1 hafta sinirim geçmedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

erdor arkadaşım sen dolandırıldıgına eminmisin dolandırıcının bilgilerini ısrarla istiyorum senden ,senden hala bir cevap yok neden acaba merak ediyorum. yorumlarda bir arkadaş daha dolandırılmış ama dolandıran kişinin tüm bilgilerini vermiş sagolsun

Aynen dediğini gibi bende kargo görevlisine bunları söyledim ama ısrarla işi zora koştu.Velhasıl bildiğini okudu.Umarım böyle bir duruma o düşmez.Hırsızın ekmeğine yağ sürdü.Gerçi bellide olmaz belki yakalanır ama adalet sistemine pek güvenmiyorum.

quote:

erdor arkadaşım sen dolandırıldıgına eminmisin dolandırıcının bilgilerini ısrarla istiyorum senden ,senden hala bir cevap yok neden acaba merak ediyorum. yorumlarda bir arkadaş daha dolandırılmış ama dolandıran kişinin tüm bilgilerini vermiş sagolsun

Özelden yolladım.

• kutudan ne çıktı ? hıyar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetivet

kutudan ne çıktı ? hıyar mı?

Sen çıkmışsın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.